Ve Sende bu pist canavarını -tahminimce,çünkü ilk beyanları o yöndeydi- daha önce motosiklete binmemiş,scooter bile kullanmamış,16 yaş civarı bir kız çocuğuna gayet rahat tavsiye edebiliyosun:silent:.Tamam 125CC başlangıç iyidir ama bu mantıkla NINJA çok daha mantıklı olmazmı?
dikkatli okursan görürsün, ben bu motoru ne şekilde tavsiye etmişim? tekrar oku..
ya da sen zahmet etme ben tekrar anlatayım;
Bu motorda bir exup sigortası var. bu sigortayı çıkarttığınız zaman motorun exup sistemi devre dışı kalıyor ve motor yaklaşık 15 beygire düşüyor. bu durumda da yzf125'le aynı güçte oluyor. bunlara motorun hafifliği de eklendiğinde ilk motor için gayet uygun oluyor.
Acemiliğini atıp da yeni bir motor istediğinde ise, exup sigortasını takıp motoru 34 beygire çıkartması mümkün. önce yzf125 alıp, ardından onu satıp 30+ beygir bir makineye geçmektense bu yöntem daha makul geldi bana.
bunun nesine saldırıyorsunuz ki? amaç nedir?
Amaç motosikleti övmek veya kötülemek değil kalite olarak bir japona yetişemeyeceği ortada bakınız(kawasaki made in japan). Fiyat+performans oranına dikkat edilmelidir. Darılma ama yeni başlayan birine de böyle bir motosiklet tavsiye etmek cahilliğin daniskasıdır canım kardeşim. Ayrıca yarışma senin tabirinle kapışmanın yeri pist olmalıdır.
Bu forumda son zamanlarda körler ve sağırlar birbirini ağırlar misali birbirini tutmalar da görüyorum. Bu da yanlış bence saygılar..
Aprilia, nasıl olur da bir japondan daha kalitesiz olur? safkan bir italyan'la japon'u karşılaştırıyorsunuz. biraz daha araştırın lütfen.. kaldı ki ben iki markayı birbiriyle kıyaslamadım. siz, "250leri geçer" diyen arkadaşa "atma ziyaa" deyince ben de rs125'in kawa250'den hızlı olduğunu belirttim. kawa250 benim bayıldığım bir motosiklettir. hiçbirşeyi kötülediğim yok. sözkonusu motosikleti kullanıyor olmanız, yazdıklarımı okumadan saldırmanızı gerektirmez. kaldı ki bu tip "kapışmaları" onaylamadığımı da belirttim mesajımda. sadece "benim mesajımdan tatmin olmadıysanız, çıkıp kendiniz deneyin" demek istedim. niçin iki zamanlı motorlarla ilgili açılan her başlıkta çirkinleşiyoruz anlamadım. tamam kawasaki aprilia'dan iyidir. Ninja250 de 155 kilo ağırlığı ile, 115 kiloluk ve kendisinden daha güçlü rs125'i geçebilir. ve de daha kalitelidir.