Güvenli ve temel sürüş eğitimlerini Honda, Bmw, Süleyman Memnun okullarından alabilirsin.Ben Honda'nınkine katıldım.Dylan gibi bir motoru sorunsuz kullanıyordum ama hiç vitesli bilgim yoktu.Güvenli sürüş 1'i aldım ayrıca.Eğitim en temel çalıştırmadan önceki kontroller,orta sehpaya alma-indirme,kavrama noktası bakım, vites,fren, virajlar, slalom, yokuşta kalkış vs vs diye gidiyor.Benden başka kimsenin motoru yoktu.Ayrıca hayatlarında bir kere ya binmiş ya da binmemişlerdi.Eğitim 15 kişilik oluyor.Eğitimin ilk günü öğlene doğru 3 kişi yapamadığından bıraktı(2'sinin bisiklet dengeleri bile olmadığından, diğer kişi de motoru üzerine devirdi ayak tırnakları kırıldı); 1 kişi de hiç gelmemişti.11 kişi devam ettik.Ben hariç herkes illaki düştü.Ne kadar çabaladıysam atraksiyona girdiysem ben düşemedim:queen:Hani amacım düşecek motoru sınıfından çıkmaktı ya neyse.Bu arada o 2 günün sonunda hayatında motora binmemiş insanlar, hele hele bayanlar test için verilen cbf 500'ü öyle bir kullandılar ki bu da eğitimin kalitesini ortaya koyuyordu:cat:
Tavsiyem mutlaka bu tarz bir yerden faydalanman.Benim mesela motorda yaptığım her harekette bir kusur varmış, bunu gördüm ve de kendimi düzelttim.Kim ne kadar biliyorum derse desin bu kurslarda mutlaka bir eksiğini tamamlar buna eminim:cat:
Ayrıntılara buradan bakabilirsin...
http://www.honda.com.tr/motosiklet/learning_center.htm
eveettt...zenginlik gibisi yokdermişim.yaww çakoo dur millet bizi zengin falan zannetcek bilader
![]()
Aga noldu bizim HYoSormadın mı daha :cherry:
ben mersinde 2005 buldum bitane.4500 e bırakıyor.tiger egzost da var.almak üzereyim yanikesnleşince haber verrim arkadaşlar
![]()
sen şu adamın bi tel nosunu versene bize, yani lütfen.... sahibinden.com ucmuş harbi 5500 den aşağı yok....
Hade OSMAN Hadee :mrgreen: O benim Hakkım
@ ASM : Öyle deme kardeşimSamsun da 3 ay kadar önce arkadaşım sattı 4250 YTL ye 14000 km de... Gayet de temiz motordu... Sahbinden ucuk ucuk...CanLı piyasayı bakın biraz
![]()
Temiz,az km olan 2006 model tek renk bir GT250R'ın 5500'den aşağı olmaması makbuldur zaten (bence)
Esas belli bir rakamın altında satılan motorlara dikkat etmek lazım.
osman,mersinden almayı düşündüğün umarım sarı renk değildir. Mersin yetkili servisine telefonla danışmadan alma derim.:bounce:
@ OSMANPardon Görkem
Walla kardşeim ben kendi gözlerimle gördüm; biliyorum.. Hatta o zaman yazmıstım bu topice ; geçmiş sayfalara bi göz attsan görürsün4250 ye sattı ; o da kawasaki aldı.. ama acelesi vardı ; Hemen çıkarmak istedi bilemem.. Gayet düşük fiyatlara Hyo olmasa da güzel motorlar düşüyor
hÜSE ; NUN dediği 4500 lük motoru düşündm benama adam 2000 istemiş cbr ın üstüne :cyclopsan Yuh dedim ve vazgectim :mrgreen:
İstersen Hüso ayarlar bişilerAma bak bi baska arkadaş da o motor ii deil demiş
Fakat yanıLMış ; pahalı olan iyi deil
Ucuzu iyiymiş
Bu arada söylediğin iltifatları aynen iade ediyorumSizin içiniz güzel ki bizi de güzel görüyorsunuz :rendeer:
doğrudur bende başımdan gecen bi olayı anlatiyim,
Bi arkadaşla gittik bakırköye benim zealsun 125 gy yi satmadan önce , bi 2 ay önce falan cok yakın tarihte yani....
kızlarla buluşcaz ...orda beklerken adam geldi bu motoru kaca aldınız falan dedi bi muhabbet başladı,........vs ...sonra adam demesinmi ben 3 - 4 milyar arası hyo ayarlarım, abi dedim nası ayarlıcan kazalı falan mı dedim, yok dedi gıcır gıcır alet ayarlıcam dedi....
sonra neyse benimde 2. motorum kesinlikle hyo olcağı icin abi dedim ben işimi sağlama aliyim sen bana cep tel numaranı ver, adamın numarasını falan kaydettim...
Motorumu sattığım ilk gün aradım adamı, karısı cıktı, adamında adını hatırlayamadığım icin kendisi bana biraz diklendi falan, neyse sonra ben kibarca durumu anlatınca söyledi, kendisiyle görüşmem imkansızmış hapse girmiş cünkü, bende gecmiş olsun dedim kapattım....
HAY dedim bendeki şansa....
tamam biz senden o rakama istemicez, ama merak ettik kac ytl ye aldın ?
------------------------------------------------------
Bence yanlış düşünüyosun, şimdi ben gidip en pahalısından 5500 ytl ye 2006 model 12000 kmde bi alet alsam,
6 ay sonra kışın 17 000 km deki aleti 4800 e ilan acar 4500 e veririm, cok yalvaran benim gibi biri denk gelirse 4 e bile elden cıkarırım, cünkü onu satcak adam kesin cbr 600 yada ona denk bi alet alcak olur, 2 motor da abest kacar hem hyo yu elden cıkarmak maddi acıdanda cok iyi olur.... .....vs....vs