Arapça veya Farsça Bilen?

yav hem arapım hemde ilahiyat mezunu ,ben bile çözemedimmm,bas çakmağı gitsinnn kütükcümm,inanma öyle muska felan muhabbetlerine:)

yav hem arapım hemde ilahiyat mezunu ,ben bile çözemedimmm,bas çakmağı gitsinnn kütükcümm,inanma öyle muska felan muhabbetlerine:)

arkadaşım sen şimdik muska büyü felan yok mu diyosun bak zinhaaar çarpılırsın benden demesi gerçi çarplacagın kadar çarpılmışsın ya neyse:p

olm bende topraklama varr,çarpılmıyorummm,sanada bi topraklama çubuğu çakalım istersennn:queen:

olm bende topraklama varr,çarpılmıyorummm,sanada bi topraklama çubuğu çakalım istersennn:queen:

olm sen kendine çaktırmışsın çarpılırsam seni tutarım ama sen sorumun cevabını ver yok mu diyosun dinimizde büyü muska felan sen bunu söyle bir hele ilahiyatcı kardeşim:bounce:

Dinimizde büyü vardır,yapılması kesinlikle yasaklanmış olup,yapan kişi lanetlenmiştir,hı muska işine gelince inanırsan etkilidir,inanmassan hiçbişey olmaz:cherry:

eğer çarpılmak istemiyosan 32 lik bi sigorta bağlatabilirsin kendine:p

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Dinimizde büyü vardır,yapılması kesinlikle yasaklanmış olup,yapan kişi lanetlenmiştir,hı muska işine gelince inanırsan etkilidir,inanmassan hiçbişey olmaz:cherry:

eğer çarpılmak istemiyosan 32 lik bi sigorta bağlatabilirsin kendine:p

isocan büyü vardır fakat bu dinimize değil evrenin yaratılışına has birşeydir :)
ve yapan da yaptıran da dediğin gibi lanetlenmiştir.

isocan büyü vardır fakat bu dinimize değil evrenin yaratılışına has birşeydir :)
ve yapan da yaptıran da dediğin gibi lanetlenmiştir.

Soru büyü dinen varmıdır gibisinden gelince,yani din bunu kabulleniyormu gibisinden,cvpta öyle geldi patronn:)ama tabi bide kütük hocama sormak lazım :D

Bu KÜTÜK'ün Yazısı hala cevrilmedi mi yaa :queen:

Ben de inanmam Muska falan filan :) İnanırsan çarpılıyosun zati :p

Soru büyü dinen varmıdır gibisinden gelince,yani din bunu kabulleniyormu gibisinden,cvpta öyle geldi patronn:)ama tabi bide kütük hocama sormak lazım :D

Bildiğim kadarıyla din büyü yapanı lanetli kabul ederek büyünün varlığını kabulleniyor.

Ben inanmam büyü müyü kardeşim :)

Arkadaşlar geçen hafta bir ay önce aldığım yazlık montumun cebinde aşağıdaki yazıyı buldum, ne yazıyor çözemedim.

87696919cq2.jpg

Ne yazıyor burada? Bir de hangi dil :p

bozuk bi hat ile gelişigüzel yazılmış arapça ,ancak harekelerini koymadığı için fasca gibi görünüyor
bu tür harekesiz yazılar genelde iki şey için yazılır ya büyü yada muska..harfleri birleştirip bi anlam çıkarmaya çalıştım ,ama büyü yapmakda kullanılan sözcükleri çağrıştırmadı .. montu ikinci el olarak aldığını varsayalım muska olması(kaza,bela korunmak için) muhtemel dicem ama böyle bi anlamda çıkaramadım
netice olarak eğer bu bi çeşit büyü yada muska ise başkasının muskasını yada büyüsünü taşımak doğru değil ,,kimbilir belkide canı sıkalan bi eleman anlamsızca yazdığı bişeyde olabilir

sonuç olarak sana tavsiyem her ihtimale karşı onu toprak olan bi yerde yakman .....

Sonunda cevabı bulundu.. Kütük yak onu oLum basına iş alma sonra :rendeer:

bozuk bi hat ile gelişigüzel yazılmış arapça ,ancak harekelerini koymadığı için fasca gibi görünüyor
bu tür harekesiz yazılar genelde iki şey için yazılır ya büyü yada muska..harfleri birleştirip bi anlam çıkarmaya çalıştım ,ama büyü yapmakda kullanılan sözcükleri çağrıştırmadı .. montu ikinci el olarak aldığını varsayalım muska olması(kaza,bela korunmak için) muhtemel dicem ama böyle bi anlamda çıkaramadım
netice olarak eğer bu bi çeşit büyü yada muska ise başkasının muskasını yada büyüsünü taşımak doğru değil ,,kimbilir belkide canı sıkalan bi eleman anlamsızca yazdığı bişeyde olabilir

sonuç olarak sana tavsiyem her ihtimale karşı onu toprak olan bi yerde yakman .....

Çok teşekkürler. Montu sıfır aldım, Feyizoğlu'ya sorayım bir. Hala masamın üzerinde duruyor kağıt.

Sonunda cevabı bulundu.. Kütük yak onu oLum basına iş alma sonra :rendeer:

Olm olmaz bana muskadan büyüden bişiy :) Muskadan korkan muska gibi olsun :p

mrb.benim ana dilim farsça.bu belge buyu yada muska.bizde muskayı bu şekilde yazıyorlar.onu tercüme etmeye çalıştım ama çok kötü yazılmış.sanki ilk öğretimi bile bitirmemiş birisi yazmış bunu.

Ben ailem Arapça ve farsçayı iyi bilir ana dilimiz ve evde konuşulan dil arapçadır :) ben yazı okumayı bilmiyorum sadece konuşabiliyorum , akşam eve gittigimde onlara sorarım:silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar