Vitez nasil Atilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Slm,
ben burda yeniyim ve bir sorum var.
Vitez nasil atilir ve vitezler nerdedir.:pr::pr:

Kac dervirde vitezi yukari atmak gerekio ve kac decirde asa atmak gerekio?:pr:

Simdiden tesekkürler

Öncelikle hoşgeldin.. Biraz kendini tanıtsaydın iyi oLurdu açıksaı.. Neyse ; Şimdi bir yanlısı doğrultalım VİTEZ değiL VİTES olcak :)

Yolda gidiyorsun ;13 000 devir bir motordasın farzedelim.. 6 000 i geçtiğinde vites atmak için uygundur... 10 000 devire kadar yoLU var.. Yine seyir halindesin motorun devri düştü 3 000 lere kadar vitesini düşürecekin.. NASIL MI :

Vites Sol ayaktadır ve debriyaj sol eldedir :) Hemen her motorda vites sekli aynıdır ÇİN liler hariç :p En aşası 1 yarım yukarısı boş üstü 2 üstü 3 üstü4 bu seklide devam eder.. ve düşürme tekniği de aynının tersidir :bounce:

Gidiyoruz ; Gereken devre geLDi ; bırktın gazı sıktın debriyajı cektin uygun vitese bırak debriyajı ve hafif gazla devam et :) OLAY Bundan ibaret arkadaşım:) Unutma ! Vites ile debriyaj bir bütündür :p

osman çok sinirliyiz galiba öncelikle siteye hoşgeldin

vites sol ayak altında oluyo motor sesi hoşuna gitmeyecek kadar yükseldiği zaman vites yükselte bilirsin ses azalıp motor kuvvetsiz bir hal alıyosa küçültebilirsin

Adim Osman 16 yasindayim almanyadan ve dedem seneye bir motorsiklet alacagina söz verdi
izine geldigim zaman senye kullanacam insallah

simdi bir sorum daha var
diyelim birinci vitezi atin arabadaki gibi mi oluo debrijayi yavas cekiorsun ve yavascam gaz veriorsun yok sa takiorsun bire gaz mi veriorsun

Ha bide simdeye kadar araba sürebiliyorum ve traktör

Bence vitesin yerini bilmeyen motosikletten biraz uzak dursun, önce ehliyet kursuna yazılsın öğrensin sonra eksiklerini burda tamamlasın :pr:
Şimdi güzel kardeşim vitesin yerini soruyor az sonrada fren nasıl yapılır onu öğrenmeye çalışacak :pr:
Bu sizce doğrumu :silent:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Adim Osman 16 yasindayim almanyadan ve dedem seneye bir motorsiklet alacagina söz verdi
izine geldigim zaman senye kullanacam insallah

simdi bir sorum daha var
diyelim birinci vitezi atin arabadaki gibi mi oluo debrijayi yavas cekiorsun ve yavascam gaz veriorsun yok sa takiorsun bire gaz mi veriorsun

Ha bide simdeye kadar araba sürebiliyorum ve traktör

aynı arabadaki gibi bebem .tek farkı, durduğunda ayağını yere koyuyosun :mrgreen:

Bence vitesin yerini bilmeyen motosikletten biraz uzak dursun, önce ehliyet kursuna yazılsın öğrensin sonra eksiklerini burda tamamlasın :pr:
Şimdi güzel kardeşim vitesin yerini soruyor az sonrada fren nasıl yapılır onu öğrenmeye çalışacak :pr:
Bu sizce doğrumu :silent:

Kesinlikle katılıyorum.
Haaa illada bineceğim diyorsan arkadaşım otomatik bir motor iste dedenden hiç olmazsa bu şekilde başla.

Vites sol ayağının altındadır. En aşağısı 1.vitestir. yukarısı boş onun yukarısıda 2 -3-4-5 devam eder.

Vites düşürürken dikkatli olman lazım kompresörü güçlü bir motor ilk başlarda seni heyecanlandırabilir. :))

Hızlı İmam 2 :rendeer:
hahahahhahhaha :mrgreen: abi çok yerinde bir tespit tebrik ederim :cherry:
aynı arabadaki gibi bebem .tek farkı, durduğunda ayağını yere koyuyosun :mrgreen:
valla özet diye buna derim ben :p
vites nasıl yazılır onu da bi sorsaydın sen keşke :)
önce motosikletin bilmeyene ne kadar tehlikeli bi alet olduğunu öğrensinde, vitesin adı çokta mühim olmasa gerek :pale: traktör ve araba kullanmak referans oluyor :pr:

ViteZ mancinik veya sapan gibi gergi mekanizmalari ile sahane atilir , Vites ise atilmaz , genelikle degistirilir. Sen neyi atip neyi degistirecegine bir karar ver detayli konusuruz .:mrgreen:

Vites takımını, şanzıman dahil, toptan mı atıyorsun, yoksa sadece vites pedalını mı?

Sadece vites pedalını atıyorsan kolay. Tek bir cıvata tutar, onu sök, yallah çöpe...

Ama şanzımanı atmak için baya bir uğraşmak lazım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
osmancım etrafında hiç motosiklet kullanan birileri yokmu .eğer varsa biraz onları sıkıştırarak öğrenmeye calış. şimdi merak ettiğin şeyleri soruyosun , heyecanlanmışsın belli ki :) ama sadece birilerine sora sora birşeyler öğrenmeye çalışınca zamanla bıkkınlık geliyor. motosikletten vazgeçer gibi oluyorsun.bir motosiklet bulup da öğrenmeye calışırsan daha iyi olur bence.bütün bunları nerden biliyosun dersen kendimden biliyorum:mrgreen:ayrıca motosiklete heveslenip bir türlü fırsat bulamayan, bir gün fırsat bulup da motorun yanına gelince eli ayağı titreyen,gözü korkan , yok arkadaş ben bu işi yapamayacağım diyip herşeyi 30 saniyede silip atan arkadaşlar da var :) belki sende motosikletin yanına gelince vazgeçeceksin. bunu korkaklık anlamında söylemiyorum. yanlıs anlama ama insalık hali işte.içinden bir ses bu iş sana göre değil diyebilir.doğru olan da içindeki sesi dinlemektir.şimdi bunlara kafa yorma bence:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
pizene kardeşum viteze sorsana..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar