Vites konusu!!!

duzgunce cvp verirsenz sevinirim anlatabilirmisiniz nasıl vites dusuruluyor

Sol ayağının altında bulunan vites kolunu aşağı itince düşüyor, yukarı çekince büyüyor. Tabi bu sırada (sol elde yer alan) debriyajı sıkman viteslerin sağlam kalmasına yarıyor.

Sol ayağının altında bulunan vites kolunu aşağı itince düşüyor, yukarı çekince büyüyor. Tabi bu sırada (sol elde yer alan) debriyajı sıkman viteslerin sağlam kalmasına yarıyor.

gercekten cok saolun

birde 1.vitesten bosa nasıl alınıor sorumada cvp verirseniz sizden iyisi olmaz

peki beyler cbr 125 r de sol ayagın altındaki vites oluyor ancak sag ayagın altındaki mandal ne ise yarıyor

Son düzenleme:
gercekten cok saolun

peki beyler cbr 125 r de sol ayagın altındaki vites oluyor ancak sag ayagın altındaki mandal ne ise yarıyor

Geriye bir tek arka fren eksik kalıyor sanırım o da arka fren:)
Dostum bence sen sağlam bir yerden eğitim almaya bak.Bu şekilde aman diyeyim vitesli motosiklete binme...

gercekten cok saolun

Şöyle anlatayım:

Sol elin önündeki kol debriyaj, sağ elciği (boruyu :p) çevirince gaz, sağ elin önündeki kolu çekince ön fren, sağ ayaktaki pedal arka fren, sol ayaktaki vites.

Vitesler aşağıan yukarı 1-Boş-2-3-4-5-6 şeklinde. Yani motor boştayken vitese basınca 1, yukarı çekince boş, sonra yuykarı çekince 2-3-4-5-6 gidiyor.

motosiklet eğitim merkezlerinden birinden eğitim almanı şiddetle tavsiye ediyorum,
ben aldım ve çok memnun kaldım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
beyler makaraya geliyoruz zannediyorum ben bukadarda olmaz pess pess(sağ mandal neişe yarıyor) yok bilmemek değil öğrenmemek ayıp anladıkta bukadarda bilmemek çok ama çok ayıp be babacımm

Sen daha yeni motor kullanamaya başlıyacakmışsın.Birde 600cc'den falan bahsediyorsun.Bence sen 600cc'den önce biraz mobiletle falan gez.Yok ben illaki 600cc kullanacam diyorsanda sana tavsiyem koltugun altına birde kefen koy.Çünkü 600cc bu sakat filan bırakmaz direk rahmetli Özalın yanına gidersin bensen söylemesi...:)

konuyu açan arkadaş kenan sofuoğlunu ta kedisidir. Adam konu açıldığı zamanlarda daha yeni öreniosu motor işini. Aradan zaman geçti öğrendi şampiyon felan oldu topik nası olduysa dile gelmiş hey gidi günner:p:p
hortlak bir topik

Şöyle anlatayım:

Sol elin önündeki kol debriyaj, sağ elciği (boruyu :p) çevirince gaz, sağ elin önündeki kolu çekince ön fren, sağ ayaktaki pedal arka fren, sol ayaktaki vites.

Vitesler aşağıan yukarı 1-Boş-2-3-4-5-6 şeklinde. Yani motor boştayken vitese basınca 1, yukarı çekince boş, sonra yuykarı çekince 2-3-4-5-6 gidiyor.

Ben de bilmediğimden soruyorum mazur görün.Vites 1de giderken bir üstü olan 2'ye geçmek için iki kere mi yukarıya çekmek gerekiyor yani:silent:

Ben de bilmediğimden soruyorum mazur görün.Vites 1de giderken bir üstü olan 2'ye geçmek için iki kere mi yukarıya çekmek gerekiyor yani:silent:

Genelde tek hamlede 1'den 2'ye veya 2'den 1'e geçiyor. Normal çekince 1-2, hafif çekince 1-boş oluyor.

Genelde tek hamlede 1'den 2'ye veya 2'den 1'e geçiyor. Normal çekince 1-2, hafif çekince 1-boş oluyor.

Anladım dostum çok sağol.Bir haftaya kadar honda'dan bu konuda eğitim alacağım ama şimdiden birşeyler öğrenmek de tabi iyi oluyor:cat:

bizimle dalga geçiyor arkadas sanırım

sana katılıyorum dostum. ya dalga geçiyor ya da yaşı 10-11lerde birisi bu.

Anladım dostum çok sağol.Bir haftaya kadar honda'dan bu konuda eğitim alacağım ama şimdiden birşeyler öğrenmek de tabi iyi oluyor:cat:

dostum en iyisi, vitesli motoru olan bi arkadaşından yardım iste. :)çoğu motorda 1 aşağıdır ama seyrek olarak bazılarında da yukarıdadır :)

İşin teoriğini bende kapıyorum sıra pratikte :) Motor freni dediğiniz olay nedir bu arada ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar