değerli dostum öyle düşünme bana oldu aynısı ama motoru aldım plaka yokherkese merhaba
ne yazık ki bende Toksom gibi Önder Motor kurbanıyım arkadaşlar.dün motorumu teslim alıyorum diye sevinirken daha işinin bitmediğini söylediler.bizim forumda da Toksom'un yapmış olduğu yorumu okumuştum.kendilerine dün için fazla çıkışmadım ama bugün de aynı şey olursa kavga etme moduna geçmeyi düşünüyorum.
Bu forumdan bilgi alarak an125 alacak arkadaşlarıma Önder Motor un yanından bile geçmemelerini tavsiye ediyorum.
Saygılar.
arkadaşlar ben de önder motodan aldım (peşin fiyatına taksit avantajı ve çanta hediesi sebebiyle) aynı durumları yaşadım, baştan bende kızıyordum fakat sonra uygunluk belgesi konusunun doğru olduğunu öğrendim. Bu belge olmadan işlemler yapılamıyor ve belgeyi ana dağıtıcı veriyor, her motor için de farklı bir evrak olduğu için ana dağıtıcıdan gelmesini bekliyor bayi de. En azından bayinin bu konuda suçu olmadığını söylemek isterim diğer konuları bilemem.
benimde babmın oğlu değil ama haksız eleştiri olmasın diye bilgi vermek istedim uygunluk belgesi konusunda. Tabi bu belge önceden temin edilirmi edilmez mi motorları stok yapmayıp direkt ana bayiden mi alıyorlar bilmiyorum.
Ayrıca bir günde teslim ederiz gibi sözler verilip yapılmadıysa o da kötü.
Arkadaşların da dediği gibi plakayı takıp motora atlayınca herşey unutuluyor
bende feyizoğlundan aldım kaskı montu filan, ilgili arkadaşlardı. Benim kask da LS2 delta çeneden açılır, fiyatına göre güzel kask tavsiye ederim.
Birde hangi motor olursa olsun tam kapalı kask öneriyorlar güvenlik için.Çok konforlu değil ama doğrusu da tam kapalı kasklar![]()
Slm çeneden açılır kasklar daha süratli yani racing motorlar için önerilir. Genelde scooter kaskları yarım açık kasklardır. çünkü scooter gezinti ve güzel havaların motoru olduğundan tarzı ve ruhuda budur.Ufak bir motorda kapalı kask çok iyi durmuyor açıkcası.
hayırlı günler hayırlı işler olsun herkese.
önceki gün arka tekere çivi girmiş farketmemişim.(bu arada her akşam işten gelince motoru çıkarıp 1-2 saat dolaşmazsam rahat edemiyorum.bütün stresi yorgunluğu alıyo valla)neyse dün akşamda garajdan çıkarırken baktım motor gitmiyo.meğer lastik patlamış.allahtan evin yakınında lastikçi var.yaptırdım hemen.lastik dişlerinin arasına girmiş namussuz.
şu toplanma işini ağustosun ilk yada ikinci haftası yapalım diyorum.ben beykoz taraflarını bilmiyorum.erol baba sen kotarırsın bu işi bence.yaşında bizden büyük.bu organizasyon işi senin işin.gördüğüm kadarıyla gelmek isteyen 8-10 arkadaş olacak.benim bu aralar italyanca kursum var.ağustosun ilk haftası bitiyo.bence herkes yazsın boş olduğu haftayı.ona göre ortak bi gün kararlaştıralım..
sali@com´isimli üyeden Alıntı
Slm çeneden açılır kasklar daha süratli yani racing motorlar için önerilir. Genelde scooter kaskları yarım açık kasklardır. çünkü scooter gezinti ve güzel havaların motoru olduğundan tarzı ve ruhuda budur.Ufak bir motorda kapalı kask çok iyi durmuyor açıkcası.
çeneden açılır kasklar daha süratli yani racing motorlar için önerilir.
arkadaşlar yarın kısmetse suzukimi almaya gidiyorum bu motor hakkında ilk izlenim tavsiyeleriniz varmı alırken ve kullanmaya başlarken neyine dikkat ediyim vb gibi şimdiden teşekkürler. :cat:
Herkese Selamlar
Arkadaşlar sabah motor ayak üstünde ısınırken farkettim sanki fazla titreşim var gibi geldi.
Orta ayakta iken rölantide bayagı bir titriyor motor, hatta gaz verince ayak üstünde yerinde durmuyor, ayağın üzerinde gezmeye başlıyor, normal midir anlamadım,
yok ki sağımızda solumuz bir suzuki aynı deneyleri ona da yapsak, birde bu ön balatadan bir ses geliyor servis alışınca geçer demişti, 3000 km oldu ne zaman alışacak bilmiyorum...
Neyse bir bakacağız artık...
Heralde bi servis ziyareti yapmadan rahat edemeyeceğiz..