Selam arkadaşlar kusura bakmayın haftasonu yoğundum.
Önce teşekkür ....
Mickey yardımların için çok sağol.Motordan anlayan birilerine baktırmak iyi oluyor .Daha farklı bakıyorlar.Usta olmak başka birşey sonuçta...Emeklerine sağlık.
Uğur abi tanıştığıma memnun oldum.Kusura bakma sabah biraz bekledin.Benzin durumları biliyorsun. Umarım bir buluşma ayarlayabiliriz.Motorun dışında da muhabbetler edebiliriz.
Ha aksilikler oldu tabiki.
Yolda giderken debriyaj magnetinin vidası düştü.Nasıl olduğunu anlamadım ama durduğum zaman farkettim.Şanslı sayılabilirim bu konuda. Aman dikkat diyorum.Yola gitmeden bir bakın motora ve elden geçirin bu motorda "belki diğerlerinde de" böyle. Yedek bujimi vida yerine kullanarak devam ettim.
Benim motor yağının değişme zamanı gelmişti bende Mickey'in kullandığı Castrol Actevo 20 -50 den kullandım. Vites geçişleri yumuşadı .Zaten isteğimde buydu.
Zincir değişim işi benimde aklıma yattı .Ses konusu özellikle çok azalıyor. Ve görünümde zincirler arası abi kardeş gibi.Daha sağlam. yenisi.
Dişli konusuna gelince deviri düşürmek için bende düşünüyorum ama dediğim gibi acelesi yok.Bakıma sokacağım zaman yapacağım.Mickey'in motorunu denedim. Bir fark hissedemedim kalkış ya da hız yönünden .Ama benimkinden daha az titrediği ve sesinin egzost değişimi sonucu iyi ve tok bir ses elde edildiği aşikar.Aksesuarlarını saymıyorum
---
Pazar günüde
Ağvadaydım yine ama malesef makinam yok dolayısı ile çekim yapamadım. O trafikte yarım saatte evde olmak güzeldi)) Araba ile gelen arkadaşlarımız biz evdeyken daha şile yollarındaydı
))
Bu haftasonuda mahalledeki arkadaşlarımla biryerlere kampa gitmeye karar verdik. Ama henüz rota belli değil.
Tadını çıkartmaya çalışıyorum.
Görüşmek üzere...
Mikey ,
Hayır yapmadı fişek gibi gittim problem çıkarmadı.Sanıyorum Bu boğma işini birşekilde ben yapıyorum yada karbüratör ile ilgili bir sorunu var incelemek gerekir. Ama kimi zaman düz giderkende yapıyor.
Nadiren yapıyor.Bu sorunu pazar günü yapmadı mesela...???Bir ara bujileri değiştirip denerim son baktığımda iyilerdi...
---
Benim uzun yolda en büyük çekincem
1- Kaza yapmak
2- lastikte bir sorun yaşamak
Sorun olursa müdehale konusunda sıkıntım olur.Elim yatkında ols bu konuda tecrübem yok.
** Gidilecek yer konusunda önerileri değerlendiririz.Mangalda yaparız.Resimde çekeriz.
player77 korkunun ecele faydası yok allah kaza dan bela dan korusun.
Bence akılı uslu insanlarla yola cıkınca sorun yaşanmaz diye tahmin ediyorum önde arkada işi bilen birileri olursa tabi enazından benim gibi gurup olarak yola cıkmamaışları kollayan o zaman daha iyi olur yosa neticede herkez motor kullanıyor kurallar çok önemli lider çok önemli
Dostum Memnun ayrılmana sevindim. Yolda teklemeyi tekrar yaptı mı ? Bende pazar günü Yalovadaki Motofest e gittim. Akşam olmdanda döndük. Uygun bir zamanda yol yapmaya dayalı bir gezi düzenleyelim. Organizasyon sorumluluğunu ben üstleniyorum. Parkur olarak motosikletlerimizin gerçek performanslarını görebileceğimiz (dişli farklarından dolayı rampa çıkışları düz yoldaki hızlanmaları vs) en uygun yol Yalova Bursa arasındaki çok karakterli yol. Hatta size sahli turuda düzenleyebilirim. Bnu temmuz çıkmadan haleldelim diyorum. Ne dersiniz? Tabi katılım fazla olursa çok iyi olur.
Unutmadan bahsi geçen "Mikey" benimkafalar karışmasın. aslında sitedeki adımıda değiştirtmeyi düşünüyorum çünkü bu isimle beni çağıran yok herkes Mikey diyor
Sağlıcakla.
Benden yana olabilir ama hafta içi ve cumartesi öğlene kadar çalışıyorum!..
Soru şudur? Biz kaç kişiyiz?![]()
Dostum merhaba,
Sorularına cevap vermeye çalışayım;
ben 26 Temmuz akşamı Bursa'dan yola çıkarak 200 km de bir mola vererek Marmaris'e gittim. Tek başıma gitesydim belki 300 kmde bir mola verecektim. Grup sürüşü olduğu için böyle karar alındı. yani o senin dayanıklılığına bağlı.
modifiye hususu senin zevk ve hayalgücüne bağlı. ( benim hayal gücümü yakında göreceksiniz)
Bu tarz motorlarda racın hız değildirama 100 110 km sabit hızla gidersin yolunu bulduğunda da 130 km ye çıkabilirsin. Yalnız çok stabil olmuyor tavsiye etmiyorum.
Göstergeleri dijitale çevirmek bu motora yapılacak en büyük hakarettir bence. Çünkü chopper criuiser tarzı bir mkainada göstergenin azı ve analogu makbuldür. Genel oalrak Mondialin parça tedariki ve garanti hususları yerinde. Tabi bölgeden bölgeye fark oluyor.
alır almaz değiştirmen gereken parçalara gelince balataları bence zamanı geldiğinde değiştirmeni tavsiye ediyorum Madem ilk vitesli motorun oalcak şimdilik gerek yok. ilk 500 hatta 1000 km bu bahsettiğin parçalar orijinal kalsın. İlk etapta sana tavsiyem eğer 0 km alacaksan biraz daha üstüne para koyup çelik jantlı da alabilirsin. koruma demirini taktır mutlaka.
Bu arada geçen cumartesi Uğurapay ve Player77 ile bluşup motorlarımıza bakım yaptık.
İşte fotolar.
Sağda Player77(Kutay) Solda duvar dibinde ben(arbetus) ve Uğur Abi'nin motoru
Uğur abi (ugurapay) ve biz.
Player77 nin motorunun yağını değiştirirken
Bu tapa da amma cins yerde
Dönüş yolu Kutay'ı işlerinden dolayı erkenden yollamak zorunda kaldık. Çok şey kaçırdın Kutay
Bu da son resim muhabbet okadar keyifliydi ki aklımıza gelmedi resim çekmek. Artık bidahakine.
Sağlıcakla
Player77 Hakikaten Güzel olurdu gelirdim keşke daha erken saate haberim olsaydı pazar günü şile ye gittim bende . Altunizadeden cıkarken hava çok güzeldi şile yolarının bazı kesimleride bayağı serindi denizde güzeldi hafif rüzgarlı olsada.
Daha önceden sağ bujim kurum bağlıyordu serviste yapmışlardı 1000 km sonra bujiyi kontrol etmek için Cuma günü söktüm buji yatağında siyah bir birikim vardı temizledim bujiyi yerine taktımda hafif bir sıkma conucu çıvata kısmı blokta kaldı buji iki parcaydı bayağı telaşlandım bujiyi incelediğimde daha önce sıkılırken catlamış siyah birikimin nedenine o catlak imiş Arbetusla msn bayağı mülakat yaptık ne yapa bilirim diye bana yakın yedeki servis çok ama çok tehlikeli bir servis elini ver koplunu kaptırıyorsun .
Tornada 6,5 mm cıva celiğine ters diş cektim bir sansımı denemek için bujinin blokta kalan kısmına diş cektiğim mili kılavuz ceker gibi saldım ve bujinin kalan kısmı bloktan cıkarmayı başardım .
servise gidip para parçalanmaktan kurtuldum ama bayağı paniklemiştim.
Motosiklet ustası bulmak çok zor herkez sizi yolunaçak kaz gibi görüyor .
Arbetus çok sanşlısın ustan çok iyi bizdemi gebzeye taşınsak ne.