Selamlar
Beyler Ben Ehliyetimi Aldıktan Sonra Tem Otobanını Kullanarak
Beykoz- Dudullu Imes Yapmak Istiyorum Malüm Arabayla Gidip Gelmek Ocağımızı Söndürüyor. Bizim Guruptan Suzukisiyle Otobanda Gidip Gelen Dostlar Varsa Görüşlerini Alabilirmiyim...
Sorunlar Neler Avantajları Neler .... şimdiden çok Teşekkür Ederim ..
Hocam sen İmes te mi çalışıyorsun yoksa ? Bende Dudulluda oturuyorum Hergün şile otobanından Çengelköy - Dudullu gidip geliyorum. İmesteysen uğrayayım tanışalım isterim...
Otobanda seyretmekle ilgili olarak şunları belirteyim... (Kendi fikirlerimdir sadece beni bağlar)
1-) Kesinlikle boş yolda emniyet şeridini kullanmıyorum. Sadece kaza v.s. den dolayı tıkalı yada aşırı yavaş seyreden trafikte yol çok tıkalı ve ilerlemiyorsa kısa mesafe olarak girip çıkıyorum emniyet şeridine. Çünkü otobanlarda bütün bağlantı giriş çıkışları malum sağdan olduğundan mesela emniyet şeridinden ilerlerken pat sağdan birleşen yoldan vınnnn bir araç kaptırmış geliyor, yada sağdaki yol ayrımına girecek olan arkandan gelen araç senin için problem olabiliyor. En sağdaki şeridi ortadan hatta şeridin ortasıyla solunun ortasından (Sol çeyreğini) kapatmak en güvenli gibi geliyor bana. Böylelikle arkadan gelen ya hızını sana göre ayarlıyor, yok beğenmez istemezse sollayıp uzuyor solundan.
2-) Sağ şeritte şeridin sağına yakın (emniyet şeridine yakın) giderseniz arkadan gelen seni sollamak için sol şeride geçme zahmetinde bulunmuyor. Burdan sığar benim araç diye sana neredeyse sıfır olacak şekilde vınlıyor ve tehlike yaratıyor.
3-) Malum yokuşta motorun çekişi zayıflıyor. Özellikle yokuşun diklik seviyesi ve uzunluğuna bağlı olarak hızımızda azalıyor. Böyle zamanlarda emniyet şeridine yakın olan yerden (sağ şeridin sağından) gitmek daha güvenli. Çünkü arkadan gelenleri gerçekten çileden çıkartabilyoruz. Ama sol aynadan sık sık arkadan gelenleri gözetlemek lazım.
4-) Muhakkak ama muhakkak otoyoldaki şerit değiştirmelerimizde ilgili sinyallerimizi kullanmalıyız. Hatta yol boşken bile kullanıyorum ben. Hem alışkanlık oldu hemde arkamdaki daha önce fark etmediğim bi araç varsada onu uyarmış oluyorum. Ama burada da dikkat şu ki işimiz bitince sinyalimizi kapatmalıyız. Önümde bi arkadaş motoruyla gidiyor. sağa sinyal vermiş, bekliyorum sağa kayacak diye, mübarek sola dayanmış gidiyor hala.
5-) Yol eğimi ve trafik durumunun müsaitliğine göre mesela yol düz yada hafif yokuş aşağı ve sağdan yada ortalardan kamyon tır v.b. ağır vasıta araç gidiyorken en sol hız şeridinide kullanıyorum. Tabiiki uygun sinyalizasyon ve aynalarda daha bir dikkatli davranarak...
6-) Sabahları Kartal - Kadıköy e5'i bilen bilir. Tin tin dir iş saatlerinde. önceleri sürekli dur kalk milletle beraber hareket ediyordum. Baktım motorlar en soldaki emniyet şeridinde tek sıra akıyorlar. Bir iki girdim bende, sonra alıştım Birtek orada o şeridi kullanıyorum yol ne zaman açılırsa o zaman geçiyorum uygun şeride.
Bunlar benim tecrübelerim. Diğer arkadaşlarda fikirlerini belirtsinler bakalım. Bizim Suzileri otoyolda nasıl kullanıyorlar.