3 temmuz günü Bilecik-Pazaryeri EMOK festivali için yola koyuldum.Motor sürekli bakımlı olduğu için yol için ekstradan bir bakım yaptırmadım.Sadece standart bujisi olan NGK CR-8E bujisini yenisiyle değiştirdim o kadar.
Sol taraftaki motoru bilen bilir efsane Midnight Star 1600cc ve yanında GV250 yanında yavrusu gibi kalır mı diye düşündüm ama pekte aşağı kalır yanı yok hani.
Midnight Star 1600 sahibininde dikkatini çekti GV250 ve başladık muhabbete.
Motorun sesi duyulmaya değer gerçekten. Yakıtını sorduğumda 1600cc lik araba ne yakıyorsa onu yakıyormuşşş aman Allahım bu devirde bu motora binmek her babayiğidin harcı değil. GV250 nin 3 katı yakıyor makine.
EMOK festivali hakkında tek söylenecek şey mükkemel bir organizasyondu.
Bu güzel doğada sürüş yapmak çok keyifliydi......
Yüzlerce motorun ve motorcunun katıldığı festivalde 3-4 tane GV250 gene 2-3 tane 250GTR dan başka hyosung makineler göremedim.
Böylesine kaliteli bir marka festivallerde kendini göstermesi lazım. Keşke Hyosung standı olsaydı da test sürüşleriyle hyo nun kalitesini yakından görselerdi.Motosiklet Festivalleri Cross,Race ve Cruiser modellerini tanıtmak için en büyük fırsattır bence.
Daha sonra aramıza katılan arkadaşla yolculuğumuzda GV250 sayısı 2 ye yükseldi. onun motoru(kırmızı olan) 2007 model ve 4000 km deydi.Benim motor artık 19000 e dayandı.Ama ne performansında ne de görünüşünde hiç bir yıpranma belirtisi yok.Her yaptığım yüzlerce binlerce km karşısında bendeki Hyosung saygınlığı kat kat artıyor.
Ve mudanyadayız......
Mudanyadan sonra hedefimiz Çanakkale Şehitliğini gezmekti fakat sıcaktan dolayı rotamızı Balıkkesire çevirelim dedik.......
Balıkkesiri geçiyoruz ve sırada Ayvalık var.......
sabahtan beri süren yolculuğumuz akşama kadar devam etti ve nihayet Ayvalıktayız....
Artık konaklama zamanı Çadır kampına girdik denize sıfır bir yerde çadırlarımızı kurduk....
Ertesi gün Ayvalık-Sarımsaklı dolaşmaya başladık ve tabiki deniz sefası
Tatil yerinde kimse kask takmıyordu ve bir süre sonra bizde çıkardık kasklarımızı malesef.Mayo,tişört ve sandaletle motorda gezmek tehlikeli ama yapık bi hata artık
Ayvalıktaki 3 günlük yol,deniz,kum ve sabaha kadar eğlenme keyfimizden sonra Kütahya ya dönüşe geçiyoruz.Dönüş yolunda sona geldiğimiz için üzüntüden olsa gerek pek fotoğraf çekilmemişiz.
Biraz konu dışı gezi yazısı gibi oldu ama......
Sonuç olarak dağ tepe,otoban,köy yolu,sıcak,yorgunluk demeden 1200 km re civarı bir yol yaptım.
GV250 nin uzun yol performansı çok başarılıydı.Tepemizdeki öğlen sıcağına rağmen en dik yokuşları virajları hiçbir performans kaybına uğramadan çok rahat geçtik.Yağ soğutma ne işe yarar diyenlere bir cevap işte. Hatta çevre yollarındaki lambalarda durduğumzda tekrar yeşil yanıp gazı açıp hareketi verdiğimde motor sıçrayarak ivmeleniyodu. Isındıkça tam performansı açığa çıkardı makine.Ortalama süratimiz 100 civarıydı.Bir kaç kez 135km hıza çıktım. yokuşlara hangi süratle girdiysek o süratlede tırmandım. 4. vites 6000 devir üstünde mükemmel bir tırmanma sağlıyor motor.
5. vitesle normal devirde tırmanırken veya sollama yaparken birden 4.vitese çekip motorun devrini uzattığınızda iyi bir ivmelenme hissediyorsunuz.4. vitesi 120 ye kadar uzattığım yerler oldu.
Yakıt konusuna gelince:
Evdeki hesap çarşıya uymadı!!!!!!

D:

D:
14lt lik deposuyla 340 km yol alabilirim diye hesaplarken.Çünkü uzun süredir bu civarda bi tüketimim vardı. Ama uzun yoldayken baktığımda 350 km yi tamaladığım halde gösterge daha kırmızıya girmemişti bile. Acaba şamandıramı arızalı diye düşünmeye başladım.363. km de yedeğe geçmediğim halde benzinliğe girdim.Çünkü yol aldığımız bölegede pek fazla benzinlik yoktu.
depoyu tekrar ağzına kadar fulledim ve 40 YTL lik benzin aldı(kurşunsuz 95 oktan 3,55 ten satıştaydı) Buradan şu anlaşılıyorki benzinliğe girdiğimde daha 2lt civarı benzinim varmış. sonuç 1 depoyla 400km yol.....
Yolda yaşadığım en kötü olumsuzluk:
ön fren balatalarıma toz kaçmasından dolayı sesli(çısıl çısıl) çalışması.birde gene tozlu ve bozuk yollarda çukurlara sert düştüğümde arka amortisörden "cik-cik" şeklinde sesler çıkarmasıydı. Bu iki basit sorunu yol yorgunluğumun ardından gidermeye çalışacağım.
Rahatlık konusuna gelince:
vibrasyon ne??? ben öyle bişiy hatırlamıyorum!!!! diyebilirim. Ön camın eksikliğini aramadım desem yalan olur.Birde koruma demiri ve ayakçık taktırırsam arkama yaslanıp ayağımıda uzatarak çok rahat bir şekilde yol alacağım diye düşünüyorum.
Bende cc yükseltmek için motorumu değiştirmeyi düşünüyordum vazgeçtim şu an için.bu performans bu ekonomiklik ve bu benzin fiyatlarıyla bu motora senelerce binilir arkadaşlar.....:cat::cat: