Arkadaşlar burada taraf tutacak, insanları ajanlıkla suçlayacak bir durum yok. Motoru yatan arkadaşımız çok büyük bir haksızlığa uğramış. Bu adama "yuh sana be yuh!" demek, "sen global'in adamı mısın?" demek, "kuryesin, dandik kullanmışındır" demek için vicdansız olmak gerek! Herşey ortada işte.. Motor ayıplı bir üründür, 4.44 Motor kalitesini göstermiş ve kullanıcıya, elinden geldiği kadar süre zarfında geçici motor sağlamıştır.
Ama ortada çok büyük kayıplar var, kullanıcı işinden gücünden olmuş, varını yoğunu kiralık araçlara dökmektedir. Dahası, kullandığı motor artık satın alınan motor değildir. Değer kaybetmiştir. Burada hala Kanuni'yi savunacak bir durum yok ki. Adam yerden göğe kadar haklı işte. Ayrıca devir kesici konusu da nasıl çözülemiyor anlamıyorum. Bu motorda devir kesici var mı yok mu? ayrıca kanuni resmi olarak devir kesici olduğunu söylemiş miydi?
Bütün St-Kanuni'ler kalitesizdir diyemeyiz ama belli ki bu arkadaşımıza ayıplı ürün gelmiş..
"motor değişmiş, problem düzelmiş işte ne var bunda?" tarzı mesaj atan arkadaşlara da bir sorum var:
İkisi de ikinci el, misal 6000 ytlden satılan iki gt250R olsa. Bunlardan biri de bu krank kırıp motoru baştan toplanmış sonra tekrar arıza verip yeniden toplanmış bu motor olsa. Siz arıza çıkartmamış olanı mı alırsınız yoksa bu dökülüp toplanmış motoru mu alırsınız?!? üzülerek söylüyorum ki arkadaşın motoru bu dağılıp toplanma işlemiyle benim gözümde %20 değer kaybetti.
Ama saldırmaya devam edin. "Yuh sana arkadaşım! 700km'de motoru kırdın! 150km sonra yine kırdın! üstüne utanmadan her gün motor ve araba kiralamışsın! yetmemiş gibi işinden de olmuşsun... yuh sana! ayıp be ayıp!"