İlk Uzun Yol Maceram,Hem de İstanbul Trafiğine, E Yazdık,Okuyun Bari :)

yorumlar için çok teşekkürler arkadaşlar.İnşallah benzini bol bulup, gezilerime devam edebilirsem yeni yazılarımı da yazabilirim :)

bu arada bugün dikkatimi çeken birşeyi yazayım.Bursada 3 şeritli bir yolda en sağ şeritte innova ile 60-65 km hızla gidiyordum.Önüm bomboş.Yaklaşık 20 metre önümde ise orta şeritte benimle aynı hızda giden bir araba vardı.Sol şerit ise full, hızla araçlar gidiyor. Bir süre sonra, orta şeritten hızlı bir araç geldi, önünde yavaş gidenin arkasında yavaşladı. Sağ şerit bomboş olmasına rağmen (emniyet şeridi de değil, bildiğimiz araç şeridi) önündekini sağdan geçmek yerine uzun bir süre sol şeridin boşalmasını bekledi.Şerit boşalınca da sinyalini verip, önündekini solladı.
Aynı şekilde 5 dk sonra da arkamdan 34 plakalı bir araç geldi, arabanın yarısı benim şeritte, yarısı orta şeritte, hem benim motora hem de öndeki arabaya son derece yakın bi şekilde,benim solumdan, arabanın sağından bastı geçti.

Bu 2 şöförün de aynı ülke insanı olduğunu düşünecek olursak, bence tüm ülkedeki kuralsızlıktan bahsetmek biraz güç olur. Sadece istanbulluların biraz özeleştiri yapmaları gerektiğini düşünüyorum

süper gezi olmuş, süpersin, muhteşemsin , senden ii motorcu yok hafız :D kazasız belasız kullanman dileği ile..

mükemmel bi yazı ve macera olmuş, tebrikler. Fakat bence az sayıda yorum gelmiş, değeri tam anlaşılmamış gibi :p

anlatımınız güzel lakin bunlar acı ama gercek istanbul trafiginde motorcuları adam yerine koymuyorlar serseri gözüyle hep bakıyorlar sonucta motor da bir arac ve o trafigi kullanmak bizim de hakkımız alısacaklar motorların trafikte olmasına ve bu yıl trafikte motor sayısıda cogalmaya basladı bayanlarımız da da hayli ilgi arttı umarım trafige bir cözüm bulunur.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben hala Trafikte motorcular için ayrı bir şerit taraftarıyım, ne onlar bize karışsın ne biz onlara :)

mükemmel bi yazı, çok hoş ama bir okadarda tehlikeli bi gezi olmuş. çok geçmiş olsun ancak okuduğum yorumlardan ikisine değinmeden geçemiyeceğim.

bi arkadaşımız ki sanırım ankaradan dı kendisi, demiş ki; aynaları kontrol edersen zaten görürdün sorunda olmazdı.

bigün buyrun misafirim olun, henüz motor sürücüsü değilim ama otomobille bi gezintiye çıkalım :) aynalar tabiki önemli ama istanbul trafiğinde otoban diye tabir edilen yolda bile tüm şeritler max. 80km hızda kilitlendiği olur
bunun sebebi hız-şerit kombinasyonunu kurmayan, kurmak istemeyen arkadaşlarımız neyazıkki. sebebide solda kalırsam solumda bariyer olur ben sadece sağı kontrol ederim ortada olursan iki yanımdanda araç geçer kaza yaparım diyen kişilerdir. hem çevreyle hem tecrübeyle sabittir bu söylediklerim.
işim gereği levent yeşilköy arasını yeri geliyo 12 dk gibi kısa sürelerde almam gerekiyo dolayısıyla 80km/h benim için çoook düşük bi sürat dolayısıyla olay istemsiz olarak makasa dönüşüyo
he ama hayatımda hiç sinyal vermeden şerit değiştirmedim (buda bi not yanlış anlaşılmak istemem)
yani hocam burası istanbul ayna mayna hakgetire göz açıp kapayıncaya kadar çook şeyler değişiyo
büyü gibi :)

bir diğeride shumacher__ yazmış bursada 34 plakanın aracı sağından geçtiğini.
hocam şerit ihlali, diğer insanların haklarına tecavüz tabiki hata orda ancak çok şeritli yollarda aracın sağından da geçebilirsiniz bunda bi hata yok. :)

saygılar

Son düzenleme:
mükemmel bi yazı, çok hoş ama bir okadarda tehlikeli bi gezi olmuş. çok geçmiş olsun ancak okuduğum yorumlardan ikisine değinmeden geçemiyeceğim.

bi arkadaşımız ki sanırım ankaradan dı kendisi, demiş ki; aynaları kontrol edersen zaten görürdün sorunda olmazdı.

bigün buyrun misafirim olun, henüz motor sürücüsü değilim ama otomobille bi gezintiye çıkalım :) aynalar tabiki önemli ama istanbul trafiğinde otoban diye tabir edilen yolda bile tüm şeritler max. 80km hızda kilitlendiği olur
bunun sebebi hız-şerit kombinasyonunu kurmayan, kurmak istemeyen arkadaşlarımız neyazıkki. sebebide solda kalırsam solumda bariyer olur ben sadece sağı kontrol ederim ortada olursan iki yanımdanda araç geçer kaza yaparım diyen kişilerdir. hem çevreyle hem tecrübeyle sabittir bu söylediklerim.
işim gereği levent yeşilköy arasını yeri geliyo 12 dk gibi kısa sürelerde almam gerekiyo dolayısıyla 80km/h benim için çoook düşük bi sürat dolayısıyla olay istemsiz olarak makasa dönüşüyo
he ama hayatımda hiç sinyal vermeden şerit değiştirmedim (buda bi not yanlış anlaşılmak istemem)
yani hocam burası istanbul ayna mayna hakgetire göz açıp kapayıncaya kadar çook şeyler değişiyo
büyü gibi :)

bir diğeride shumacher__ yazmış bursada 34 plakanın aracı sağından geçtiğini.
hocam şerit ihlali, diğer insanların haklarına tecavüz tabiki hata orda ancak çok şeritli yollarda aracın sağından da geçebilirsiniz bunda bi hata yok. :)

saygılar

Evet, ayna konusuna aynen katılıyorum,özellikle "yani hocam burası istanbul ayna mayna hakgetire göz açıp kapayıncaya kadar çook şeyler değişiyo büyü gibi :)
sözü herşeyi özetliyor :)

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Geçmiş olsun, pahalı bir tecrübe olmuş senin için.

Daha önce yazdığım gibi, İstanbul'da düzensizlik kural olmuş, trafik kurallarına uyup kaza yapmamak içten değil.

Geçmiş olsun, pahalı bir tecrübe olmuş senin için.

Daha önce yazdığım gibi, İstanbul'da düzensizlik kural olmuş, trafik kurallarına uyup kaza yapmamak içten değil.

kesinlikle katılıyorum, kurallara uyulursa, her an kaza yapılabilir. En güvenli sürüş şekli kuralsızlık istanbulda ne yazık ki :pr:

(Hemen bir not ekleyeyim, bursada kaç kez aynı durum başıma geldi.Sıkışan trafikte 2 arabanın arasını daraltan bi araç olduğunda gelip kornaya basarım, adam olduğu yerde manevra yapar,bana yol açar, ve ben teşekkür ettikten sonra geçerim.Gözünü seveyim bursanın)

Biraz uzun bir hikaye oldu fakat, umarım sıkılmadan okursunuz.Özellikle İstanbullu arkadaşlar, bulundukları trafiği bir yabancı gözü ile okuyup,yorum yaparlarsa sevinirim.

Sıkılmadan butun yazını okudum, bursalı bir motorcu olarak kesinlikle bursanın trafigini seviim arkadasım, ısık yanar aralardan gidersin
geçemedigin yerde korna bile calmadan bayan suruculer bile manevra yapıp yol verir, ısıklarda en one gecip beklersin yan arabadan adam selam verir guzel motormus der,

istanbulda motor hiç kullanmadım, kullansamda 70-80 le değil 100le giderim o trafikte pasif kalmak ölümdğr, aktif olmak şarttır, cok araba kullandım ve tek kural bence budur.

Geçmiş olsun :D

Bursada 3 şeritli bir yolda en sağ şeritte innova ile 60-65 km hızla gidiyordum.Önüm bomboş.Yaklaşık 20 metre önümde ise orta şeritte benimle aynı hızda giden bir araba vardı.Sol şerit ise full, hızla araçlar gidiyor. Bir süre sonra, orta şeritten hızlı bir araç geldi, önünde yavaş gidenin arkasında yavaşladı. Sağ şerit bomboş olmasına rağmen (emniyet şeridi de değil, bildiğimiz araç şeridi) önündekini sağdan geçmek yerine uzun bir süre sol şeridin boşalmasını bekledi.Şerit boşalınca da sinyalini verip, önündekini solladı.
Aynı şekilde 5 dk sonra da arkamdan 34 plakalı bir araç geldi, arabanın yarısı benim şeritte, yarısı orta şeritte, hem benim motora hem de öndeki arabaya son derece yakın bi şekilde,benim solumdan, arabanın sağından bastı geçti.
Bu 2 şöförün de aynı ülke insanı olduğunu düşünecek olursak, bence tüm ülkedeki kuralsızlıktan bahsetmek biraz güç olur. Sadece istanbulluların biraz özeleştiri yapmaları gerektiğini düşünüyorum

Ayrıca %100 katılıyorum bu dediğinede, guzel bursam ya! :D

Son düzenleme:
çok güzel yazmışsın okuduguma sevindim :)
istanbul trafigi öyle sıkmıycaksın kendini ben ilk başladıgımda tek tek bütün yanlış yapanlarla tartışıyodum vs. , sonra bi adamla tam birbirimize giricez adam dediki ya senmi düzeltcen bukadr insanı :D o anda anladımki bunu yapan insanlar zaten dongoz oldugunu biliyolar, elimden birşey gelmez dedim bıraktım =)
maceralı olmuş biraz ama tecrübe edindin enazından,

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
süper bir anlatım hakikaten,
sanki ben yaşamışım gibi okudum hepsini
biz istanbul motorcuları artık alıştık bunlara
alışmak sorunu çözmüyor tabii ama elden gelen bir şey yok
eğitim olmadıktan sonra ne desek boş...
sana tekrar geçmiş olsun...

Daha ne olsun hergün ayrı bir macera işte bende de 125cc var şimdilik sahil yolunda sürmek inanılmaz aksiyon oluyo...

Anlatımın ve paylaşımın için teşekkürler:cat::rendeer:

Sıkılmadan butun yazını okudum, bursalı bir motorcu olarak kesinlikle bursanın trafigini seviim arkadasım, ısık yanar aralardan gidersin
geçemedigin yerde korna bile calmadan bayan suruculer bile manevra yapıp yol verir, ısıklarda en one gecip beklersin yan arabadan adam selam verir guzel motormus der,

istanbulda motor hiç kullanmadım, kullansamda 70-80 le değil 100le giderim o trafikte pasif kalmak ölümdğr, aktif olmak şarttır, cok araba kullandım ve tek kural bence budur.

Geçmiş olsun :D

Ayrıca %100 katılıyorum bu dediğinede, guzel bursam ya! :D

Kesinlikle Katılıyorum :cat:

Ben hala Trafikte motorcular için ayrı bir şerit taraftarıyım, ne onlar bize karışsın ne biz onlara :)

aslında çok iyi bi fikir, fakat ülkemizde henüz normal yolların tam anlamıyla yapılamadığını düşünürsek, motorlar için özelini daha çoook bekleriz gibi geliyor :pr:

motorculara özel şerit açılsa arabacılar o şeritede girer istanbul trafiğinde motorcuları sıkstırıyorlar diosunuz biz arabayla giderken jeepler bizide sıkıstırıyo tırcılar önümüzdeki tır en sağ seritten aynaya bakmadan en sol şerite geçiyo düsünün artık :D

Güzel bir üslupla dile getirdiğiniz gezinizde yaşadıklarınız maalesef Türkiye gerçeği. Kural tanımazlığın devletin en tepesinden 5 yaşındaki çocuğa kadar yaygınlaşmış olması tüylerimi diken diken yapıyor. Bu gidişin sonu hayırlı değil. Aziz Nesin'in oranlaması yanlış. Oran daha yüksek, üstelik tek sıfat, Nesin'in teşhisi değil, ayrıca magandalığı eklemeliymiş...

Ayni duygu ve dusuncelerimi sizin kadar guzel dile getiremezdim...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar