adını öğrendim piston bu pistonu silindire takamadım birtürlü takmanın bir ayarı felan warmı diye soruyorum piston büyük gelmiyor silindire eskiki silindirimide takamadım denedim ayarı bozuldu heralde mobiletim pejo takmak istediğim silindir 103 cc zaten 103 lük silindir 50 ytl usta takma parası 25 ytl istiyor mantık işi deil bende kendim öğrenmek istedim tabiki sizlerin yardımı ile
Neden mantık işi olmasın..
Herkes kendisi taksın silindiri o zaman..
Siz çok basit görüyorsunuz sanırım bu işi

Silindirde yarım mm çizik ne anlama gelir biliyormusunuz..
peheey

pistonun segmanlarını özel bir kerpeten şeklinde aleti olmadan silindire sokamazın.sokarsın belki ama o pistondan silindirden hayır gelmez birdaha

ver ustaya yapsın.yaparken bak, nasıl yapıyor,bir dahaki sefere kendin
yaparsın.
rolenti ayarı da vidayı elinle çevirebilirsin.sıktıkça motosiklet hızlı çalışır,gevşetince gaz vermezsen stop eder
Kerpeten şeklinde bir aleti falan yok

20 sn yi almaz pistonu gömleğe takmak :queen:
evet diğer arkadaşlarında dediği gibi segmanları yerlerine tam oturtmalısın segmanların kırıkyerleri pistonun üzerinde nokta gibi yerler vardır oraya gelmesi gerekir birde çok sabır isteyenbir iş dikkatli birşekilde pistonu gömleğe sokmalısın çizersen motordan verim alamazsın
eğerki piston çok sıkı ise çok ince zımpara ile zımparalayabilirsin ancak bunu iyi ayarlamalısın bir yerini çok bir yerini az alırsan yine ayartutturamazsın ki buda sana pahalıya patlar karbüratörün üzerindeki yaylı vida rolanti ayarının yapıldığı vida onu yapabilmen için motoru çalıştır ve motorun sesini dinle rolantide çalışırken motor stop etmicek şekilde tam gaz açtığında ise motor rahat çalışacak şekilde ayarlamalısın milimetrik bir ayardır kendin ayarlayamazsan herhangibir motor ustasına ayarlattırabilirsin bu enfazla 2 dakikanıalır kolay gelsin.
Piston asla zımparalanmaz..
ufak bir şekil kayması bile şişmesine neden olur ki bu 2 zamanlı bir makina kesinlikle önerilmez..
Sonuç genelde sesli çalışma ve performas düşüklüğü olur :cat:
Demek istediğini anladım kardeş ama bendeki hurda olan 103 cc liği ustaya götürdüm bu olur ama ölmüş silindir dedi bende sağlam bitane aldım salı veya çarşamba taktırıcam ben uğraştım ama yapamadım ilk seferlik ustaya taktırcam izliycem öğrenicem
Eğer silindirle beraber pistonda alsaydın çok daha iyi olurdu..
Çelikleşmiş pistonu yeni gömleğe takıcaksın vuruntu artacak
Çünkü pistonun aşınmış ve gömleğide rodaj süresince aşındıracak vede piston yine küçük gelecek +sekmanların aşınmıştır..
Bence birde piston sekman al motora öyle taktır daha iyi performans alırsın :cat: