bence ss,da abs sistemi sorun olabilir.
neden derseniz,abs sistemi devreye girdiği zaman kesık kesık fren yapıcağı için motorun dengesını veya gıdonun hakımıyetını kaybedebiliriz.artı olarak bu durumda fren mesafesıde uzayacaktır.
şimdi ben kendi açımdan yazacağım.
bır keresınde hafıf rampa ınerken yolun kaygan oluşu ve sert fren yapmam ile
ön teker kitledi ve yaklaşık 1 metre düz şekilde kaydım ve hakımıyet kaybolmaya başladığı an bıraktım freni toparladım.
bu durumda abs devreye gırmış olsaydı benım için daha kötü olurdu buna eminim.
şimdi abs sistemi bıldığım kadarıyla ön ve arka tekerlerdeki frezeleri okuyon bir sensör var.bu sensörler teker döndükce frezeleri tek tek sayar.yanı 1,2,3,4 diye.
abs ne zaman devreye girer?
abs,sensörler okuma yaparken beyın aracılığı ile bır bırlerıne parelel çalısırlar.
mesela ön frenı sıktık kıtledı ve kaymaya başladı.öndeki okuyucu sensör okuma durduğu için veya azaldığı için arka tekere sınyal yollar ben durdum sende dur dıye.yanı bırı ne yaparsa öbürüde onu yapacaktır.çünki iki tekerinde eşit dönmesi gerekli.abs nin amacı bu ıkı tekerıde eşit döndürmek.
bu durum diyelimki virajda oldu.ön teker hafıf kayma yaptı ve arka tekerde abs yardımı ile fren yaptığı zaman hakımıyet kaybolması an meselesi olabilir.bence abs sistemi dört tekerli araçlar için mükemmel bir sistem ama iki teker için sakıncalı.mutlaka artısı vardır ama benım için artısından çok eksisi olucaktır..
şu konuda aklıma gelmedı değil yani..
belki honda yenılık yaptık test sonuçlarımız mukemmel deyıp motor satışlarını hızlandıracaktır.