Derbi Senda Mı ? Hyosung RX125SM Mı ?

arkadaşlar bu 2 model arasında gidip geliyorum.sizce hangisi ? bana yardımcı olursanız sevinirim...kullanan veya bilen arkadaşlar -\+ yönlerini yazarsa sevinirim.şimdiden herkeze teşekkürler...

İki motorunda kullanıcısı değilim ancak geçen sene bende bu iki motor arasında kalmıştım.İkisinide test etmek için sürdüm.Derbide ybr motoru var yani yamahanın.Derbinin parçaları daha pahalı ama tasarımı daha güzel frenleride bence hyo.dan daha etkili.Ancak hyo.daki motor çok daha iyi teknik açıdan ve özellik olarak.15 bg.yağ soğutmalı üstten çift egzantrikli vs...Dijital gösterge baya bir şık ama tasarım ve malzeme kalitesinde bana göre vasat.Hyo. veya st kanuni neyse ne parçaları derbi kadar pahalı değil ,derbi sendaların zincir dişli takımını sipariş etmiştim ferconun stoğunda yoktu(bu arada bende 2001 model 50cc. senda vardı.)Baya bir beklemiştim gelmemişti bende bu arada sattım motoru.Hyo.Gv 250 vardı çok masraf açmıştı hemde garatisi biteli 1 hafta olduğunda ama hiç parça beklememiştim.Derbi sendaların ikinci el piyasası pek yok ama hyo.da daha fazla var.Ben şuan alsam hyo.alırdım ve ilk iş acerbis kafa+far takardım.

İki motorunda kullanıcısı değilim ancak geçen sene bende bu iki motor arasında kalmıştım.İkisinide test etmek için sürdüm.Derbide ybr motoru var yani yamahanın.Derbinin parçaları daha pahalı ama tasarımı daha güzel frenleride bence hyo.dan daha etkili.Ancak hyo.daki motor çok daha iyi teknik açıdan ve özellik olarak.15 bg.yağ soğutmalı üstten çift egzantrikli vs...Dijital gösterge baya bir şık ama tasarım ve malzeme kalitesinde bana göre vasat.Hyo. veya st kanuni neyse ne parçaları derbi kadar pahalı değil ,derbi sendaların zincir dişli takımını sipariş etmiştim ferconun stoğunda yoktu(bu arada bende 2001 model 50cc. senda vardı.)Baya bir beklemiştim gelmemişti bende bu arada sattım motoru.Hyo.Gv 250 vardı çok masraf açmıştı hemde garatisi biteli 1 hafta olduğunda ama hiç parça beklememiştim.Derbi sendaların ikinci el piyasası pek yok ama hyo.da daha fazla var.Ben şuan alsam hyo.alırdım ve ilk iş acerbis kafa+far takardım.

öncelikle teşekkür ediyorum arkadaşım yorumların için.bir sorun olcak ben bu 2 motoruda canlı görmedim büyüklüğü yeterli mi ? çünkü ben büyük çoğunluk 2 kişi bincem buna müsait mi ?

derbi daha ince yapılı ama daha sportif görünümlü,hyo.nun görünümü ?...Bence yaramaz.Ama ikiside iki kişi binilebilir ancak hyo. daha rahattır.Derbinin oturma yeri dar ve sert.

çok çok teşekkürler kardeşim.benimde daha çok aklıma yatan hyosung du zaten...

Derbi şekil ve kalite olarak Hyosungtan iyidir lakin servis ve yedek parça sıkıntısı çekmen muhtemel.Hyosung şu an Kanuniye dönüştüğü için ne olacağı muamma...Yamaha XT125 düşünebilirsin alternatif olarak...

Derbi şekil ve kalite olarak Hyosungtan iyidir lakin servis ve yedek parça sıkıntısı çekmen muhtemel.Hyosung şu an Kanuniye dönüştüğü için ne olacağı muamma...Yamaha XT125 düşünebilirsin alternatif olarak...

Servis ve yedek parça sıkıntısı çekmezsin Derbi de merak etme.Derbi nin arkasında kocaman bi italyan Piaggio grubu var.Piaggio+aprillia+vespa+derbi+gilera+motoguzzi bu 6 markanın turkıye distributoru ve servis saglayıcısı Ferco motordur.Ve oldukca saglam ve koklu bır fırmadır.Kesınlıkle servıs ve parca sıkıntısı yasamazsın.

Ben derbi gpr kullanıyorum zaten marka olarak gayet kalıtelı ve saglam bı marka.Hatta parca ıhtıyacın olacagını bıle zannetmıyorum kaza yapmadıgın surece.Sonucta avrupa uretımı bı motor almayı dusunuyosun.Avrupa kalıte uretır.Kore,japon vasat kalır yanında.

Servis ve yedek parça sıkıntısı çekmezsin Derbi de merak etme.Derbi nin arkasında kocaman bi italyan Piaggio grubu var.Piaggio+aprillia+vespa+derbi+gilera+motoguzzi bu 6 markanın turkıye distributoru ve servis saglayıcısı Ferco motordur.Ve oldukca saglam ve koklu bır fırmadır.Kesınlıkle servıs ve parca sıkıntısı yasamazsın.

Ben derbi gpr kullanıyorum zaten marka olarak gayet kalıtelı ve saglam bı marka.Hatta parca ıhtıyacın olacagını bıle zannetmıyorum kaza yapmadıgın surece.Sonucta avrupa uretımı bı motor almayı dusunuyosun.Avrupa kalıte uretır.Kore,japon vasat kalır yanında.
Yedek parça ve servis sıkıntısı olmayacaksa tabi ki kesinlikle derbi..

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Almayı düşündüğün motosikletlerin biri bende. :)

Kasım ayında aldım ve 1200 km kadar yol yaptım. Kış şartları ve acemi oluşum daha çok yol yapmama engeldi. Kısmetse Temmuz iznimde en az 2500 km yol (uzun) yapmayı düşünüyorum.

Uzman bilgiler veremem fakat izlenimlerimi aktarmaya çalışayım.

Öncelikle öyle küçük bir yapıya sahip değil, oldukça yüksek (sanırım sele yüksekliği 85 cm di.) Fakat selesi hiç rahat değil, alışana kadar kuyruk sokumunu gayet güzel ağrıtıyor, sonuçta o bir cadde cross, enduroyla akraba hatta naked ile uzaktan akraba. Ayrıca selesi asil bir at gibi gayet kıvrımlı olduğundan artçın sana oldukça yapışacaktır. :) Geniş gidonu ve dik sürüş bence en rahatı, seleyi de azıcık dolgun yapsalardı iyi olurdu tabi.

Motoru dohc 4 sübap, üstten çift egzantirik ki bunun 125 cc 4 zamanlı bir motora güç kattığını söylemek gerek, yağ soğutmalı (radyatörü var), motoru geç ısınıyor jikle de deviri değil hava-yakıt karışımını değiştiriyor ve sol elcik üzerinde, ilk çalıştırmada jikleyi açmak gerekiyor. Silindir gövdesi oldukça iri, görenler 125'lik olduğuna şaşırıyor. Birkaç saat önce alışveriş merkezinde gördüğüm kurye;

- 125 cc imiş bu!

- Evet, ama hiç öyle durmuyor değil mi?

- Kesinlikle, kaç bg?

- 14,5.

- Vay iyiymiş! Güle güle kullan.

:)

Kısa-uzun farları gayet iyi aydınlatıyor, yüksekte olduğundan geceleyin otomobiller uzaktan seni tek gözlü kamyon sanabilirler. Sinyaller, stop canlı yanıyor. Stop oldukça iri. Gösterge paneli kullanışlı, ışıklandırması mavi hoş bir renkte, yalnız benim şöyle bir sorunum oldu ilk aldığımda işyerine gelene kadar odometre, km sayacı sapıttı bir süre böyle kullandım tam servise götürecekken bir gün orta menzil bir yol yapmadan önce dur şunu biraz kurcalayayım dedim, saatini ayarladım ve her şeyi düzeldi. Ondan beri gayet sağlıklı çalışıyor, servisteki usta bunu kabul etmedi butonları takılıp kalmıştır dedi fakat öyle takılı kalacak bir yapıları da yok.

Lastiklerinin iyi olduğunu söyleyemem zaten gayet kabak, belli belirsiz bir desenleri var, kış lastiği hiç değiller, gerçi bu tür lastikler Supermotoların özelliği, arka lastik hatta ön bayağı geniş ve yuvarlak kıvrımlarıyla güzelde gözüküyor, bu aralar üşengeçliğimden arka lastiğin havası biraz inmiş durumda fakat bunun yol tutuşunu arttırdığını söylemeliyim tabi lastiğinde ömründen yiyor haliyle. Jantların telli, krom olması da güzel fakat temizliği yorucu yalnız temizleyince ayna gibi oluyorlar. Ön lastik sübabının ordaki ince civata bende paslandı bir ara değiştireceğim. Nedense arka lastikteki yeni gibi duruyor!

Grenajları, deposu tamamen plastik, çizilmeye elverişli, yıkatırken veya yıkarken görünür yerleri süngerle yıkaman daha iyi olur.

Vitesler tam Hyosung sorunsallı, yumuşak geçişli değil, alışana kadar boş vitesi buldurmak sorun fakat zamanla alışılıyor. Sitesinde yazdığı gibi 5 vites fakat biri boş vites. :) 1. vites çok kısa aralıklı neredeyse kalkar kalmaz ikiye alıyorsun yalnız 2. ve 3. viteste çok güzel hızlanıyor.

Frenleri çok sağlam, ikisi de disk, kazık gibi duruyorlar. Frenleri sert kullanmamalı iki parmak yeterli, şimdi onlar ve ben iyice alıştık.

Motor ve egzos sesi bence mükemmel, en sevdiğim tarafı diyebilirim. Teknemin pancar motorunun küçük versiyonu hatta. :mrgreen:

Arkadaşların dediği gibi elcik ve kafa değişirse çok güzel olabilir. Kafa grenajı klasik, benzin deposu, hava girişlerine, gövde yapısına pek yakışmıyor, özellikle de far tipi. Kafa grenajının hemen ardında, gidonun gövdeye bağlandığı yerin kaynağı çok kötü, sağlamlığını bilemem ama çok kaba bir kaynak işçiliği var. Özellikle gidonu yana yatırıp kilitlediğimde hiç hoş durmuyor.

Deposu küçük 8 lt alıyor, rezervi de var fakat hiç kullanmadım ne kadar götürür bilemiyorum. Devirli 10 krş, devirsiz sakin gidersem 7,5 krş. civarı yakıyor ki buda tam depo en az 250 km menzil yapıyor. Bu türdeki bir motosiklet için bence gayet yeterli. Benim gördüğüm son sürati Şile yolunda hafif meyilde 132 km yalnız daha da gidecekmiş gibi durduğunu fakat gitmediğini söylemeliyim. Hız kesici var mıdır bilemem fikrim yok bu konuda! 120 kg olması (130 kg cbf) yüksek hızda güven vermiyor. 100 km hızda gayet konforlu bir sürüş sağlıyor diyebilirim.

Ayaklıklar özellikle artçı ayaklıkları sağlam ve yerleri güzel, yan ayaklık yaylı, motoru düzleştirince kendiliğinden kalkıyor. Birazda fazla yatıyor fakat bu ayaklığın çocuklar tarafından rahatlıkla kaldırılmasını da önlüyor. Çift taraflı olup arkayı tümüyle kaldırmaması, lastiğe müdahale, silme yönünden kötü tabi ama öyle olsaydı hiç estetik durmazdı.

Takdir ettiğim bir yanı da her tarafı ''Made in Korea'', bu Koreliler milliyetçi insanlar canım. :)

Tabi ki bir İtalyan kalitesi, işçiliği yok. Fakat bu fiyat seviyesiyle de özellikle Supermoto türünde Türkiye'de tek! Hyosung distribütörlük sorunlarıyla bizi üzmüş olsa da, Kanuni'nin aynı parçaları sattığını düşünürsek, Global bir süre sonra getiremediği zaman bile yedek parça sıkıntısı çekmeyecek gibi duruyor.

Son olarak ben Koreli motorumdan memnunum tavsiye de ederim. Bundan sonra büyük ihtimal Alman ve/veya :)P) İtalyan beni paklar diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar marka fanatikliğine gerek yok derbi sağlam güzel ama teknik özelliklere bakıldığında hyo. tek geçer. Derbi senda 50cc. vardı bende dişli zincir takımı için 2 aya yakın bekledim gelinceye kadar motoru satmış oldum.Derbi gpr kullanan arkadaşlar aynı performansı sendadan beklemesi abestir:)Hyo.nun rxini kullanmadım ama gv250 vardı parçaları çok ucuz değildi ancak hiçbir şekilde beklemedim.Derbi senda 50cc. ve gpr.ım vardı.Sendaya parça lazım oldu malum .... gpr.a gerek yoktu ancak parça değişimi illakide kaza ,yan yatma olmasına gerek yok en basiti zincir dişli orjinal parça gerekti veya amotisör keçeleri gerekti veya kullanım sırasında aşınan ve orjinal parça gerektiren şeyler oldu derbi senda orada çuvallar... çünkü ferco sendanın çok yedek parçasını getirmiyor zaten piyasası olmayan bir motor.Ferco motorun parça stok durumu internet üzerinde var oradanda bakabilirsin dediklerimin aksi çıkmayacaktır.Gpr satılan ve kullanılan bir motor olduğu için parça sorunu daha azdır.Ben yine tekrarlıyorum hyo. daha avantajlı.Xt125 güzel bir alternatif ancak güçsüz motoru ve pahalı fiyatı o motora göre beni düşündürür yani sıfırına o parayı vermem ancak tasarım olarak en güzelide xt turuncu.

Xt125 güzel bir alternatif ancak güçsüz motoru ve pahalı fiyatı o motora göre beni düşündürür yani sıfırına o parayı vermem ancak tasarım olarak en güzelide xt turuncu.
Dostum tam da aklımdan geçeni yazmışsın.Ne zamandır xt125 var aklımda ama 125cc az gelir korkusuyla alamıyorum.Senin 660da bir güzellik yap ta alalım bari :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar