Pardon valla çok pardon

Süper Moderatör (BBRR)
Dün gece tam 5 dakikalık sürüş esnasında ciddi kazaya neden olabilecek tam 3 olay peşi sıra meydana geldi.

1. olay:
Tükkandan eve doğru gidiyorum hız 40-50km/h arası sağa baya sert bir viraj ve benim gittiğim yönde hafif bir iniş eğimi . Sağa doğru virajı tatlı tatlı alırken odane bir amcam aracın tamamını yola çıkarmış benim karşı yönümde gelen trafiği bekliyor. sert bir frenle zınk diye durdum . Benim far amcamın gözünün içine kadar girince amca elini kaldırarak pardon valla çok pardon dedi.

2.Olay nerde ise 1. olayın 15 saniye ardına oldu sıkışık bir 4 yol kavşağı ama kontrolsuz bir araç benim geldiğim yöne soldan daldı karşıdaki yolun ortasına çıkınca benim karşı yönümd gelen minübüs asıldı frene onun arkasındaki motosikletli tam benim yolumu kapayacak şekilde fırladı önüme buru buruna geldik. oda kaldırdı elini abi pardon valla pardon dedi onada eyvallah dedik

3. olay 2.nin 20 saniye kadar arkasına oldu sağımda bir tali yol var karşıdan gelen dallama bu tali yola girecek benim geldiğimi eşşekler gibi görsede önüme kırmakta bir sakınca görmedi. oda son anda frene asılıp durunca .. camını açıp pardon dedi .

Nasıl sakinim anlatamam onada eyvallah dedik yolumuza devam ettik .

Biraz önce kırmızı ışıkta olan bir kaza videosunu izledim ahada linki

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/45659-kirmizi-isikta-inanilmaz-kaza-video.html

herkes burada o kırmızda geçen dallamaya gereken lafı söylemiş. ama meskun mahal olduğu belli olan o yerde kontrollü dahi olsa kavşağa yaklaşık 80-90 km/h ile giren motora bir laf sölememiş

Evet karşıdakiler çoğu zaman haksız ama sen şehir içi yasal hız sınırı olan 50 km/h üzeri seyrediyosan benim dün gece yaşayıp hepsinde pardon vallla çok pardon diye geçiştirdiğim olayları o kadar kolay geçiştremessin .

Ben süper binicimiyim ?? yok canım nerde . ama hayatımın kıymetini biliyorum canım çok tatlı. mezar taşımda bu çocuk %100 haklıydı yazmasının bana hiç bir getirisi olmayacağının farkında olan bir biniciyim . Özellikle şehir içinde (çevre yolu otoban hariç) hız sınırının 50 km/h ile sınırlı olmasının bir nedeni var inanın bana

Yüzlerce eşşek trafikte bunu en iyi bizler bi,liyoruz zaten bizi kaalede almıyolar . bir motosiklet binicisi olarak kaale alınmadığının farkında isen zaten kaza riskini minumuma indirgemişsin demektir.

Dünki başıma gelen 3 olaydan çıkardığım pozitif sonuç şudur . eskidende bunlar olur ama karşı taraf bırakın pardon demeyi bide küfür sallardı.. artık en azından hatalı olduklarını anlayıp pardon diyolar. buda bir gelişmedir deyip sevinmek lazım bence :wiinkk:

Allah korumuş, pardon :p gelişme var var bariz belli geçende aynı tahli yoldan cıkan ama ters yone donup bana dogru burun buruna kaldığım birisi nededi biliyormusunuz??? SORRY :mrgreen: türkçeyide bıraktılar artık gelişme var canımmm

Abi zaten senin o hali gören pardon diyor :D yoksa ne var birader derlerdi :p:):)

Süper Moderatör (BBRR)
LOft yolculuğun umarım iyi geçmiştir.. Ha cüssemin ekmeğini çok yiyorum orasıda var ama . bn hep bu cüssedeydim .. yani yeni cüsselenmedik :p

LOft yolculuğun umarım iyi geçmiştir.. Ha cüssemin ekmeğini çok yiyorum orasıda var ama . bn hep bu cüssedeydim .. yani yeni cüsselenmedik :p

Saol abi valla iyi geçti.. 6 Saat'e yakın sürdü geri dönmem :D biraz gaz açtım :p 4 depo yaktım :D 1 Seferde az daha kamyon bçiyordu beni :)

geri full vukaatsizim :p Seni tanımak güzeldi abi :D

evet en azından ozr dılemeye basladılar ama hala bızı adamdan saymayan mılyonlarca surucu var....artık onlarda alısana kadar beklıcez

Barış abi sanada çok geçmiş olsun, bu ülkede bizlere gerçekten peygamber sabrı lazım yine bugün okuduğum bir olayda tek şeritli yolda öndeki 4 tekerdeki dengesizin biri 80 km/hızla giderken arkasındaki motorcuya aldırmadan el frenini çekip U dönüşü yapmak istemiş ve arkadaşımız ister istemez çarpıp ciddi yaralanmış ve şu anda yoğun bakımda. :pale: Bunlara ne desekde iflah etsek bilmiyorum artık.

herkes burada o kırmızda geçen dallamaya gereken lafı söylemiş. ama meskun mahal olduğu belli olan o yerde kontrollü dahi olsa kavşağa yaklaşık 80-90 km/h ile giren motora bir laf sölememiş

Bu konuda haklısın ama 50 km/hız ile gitse bile yinede çarpardı arabaya biz buraya değil kazanın olma sebebine takıldığımız için arkadaşa bir laf söylemedik.

Dünki başıma gelen 3 olaydan çıkardığım pozitif sonuç şudur . eskidende bunlar olur ama karşı taraf bırakın pardon demeyi bide küfür sallardı.. artık en azından hatalı olduklarını anlayıp pardon diyolar. buda bir gelişmedir deyip sevinmek lazım bence :wiinkk:

İnşallah dediğin gibidir gelişmeler, yoksa gidişat hiç hayırlı değil :pale:

şimdi kimin söylediğini unuttuğum bir söz vardı Mehmet Akif sanırsam;

nasil ki cikti su pardon eseklik oldu mubah..

böyle zamanlar için söylenmiş olmalı.

BBRR abi öncelikle geçmiş olsun paylaşım için de teşekkürler gerçekten haklısın ve motosıklet üzerındeyken unutmamamız gereken bılgıler bunlar :)

Dün gece tam 5 dakikalık sürüş esnasında ciddi kazaya neden olabilecek tam 3 olay peşi sıra meydana geldi.
.
.
.

Öncelikle geçmiş olsun.
Çok sakat bir kavşağa benziyor. Hangi kavşak burası? Bilgilendirirseniz daha fazla dikkatle gireriz bu kavşağa, yada yolumuzu değiştiririz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

1. olay:
Tükkandan eve doğru gidiyorum hız 40-50km/h arası sağa baya sert bir viraj ve benim gittiğim yönde hafif bir iniş eğimi . Sağa doğru virajı tatlı tatlı alırken odane bir amcam aracın tamamını yola çıkarmış benim karşı yönümde gelen trafiği bekliyor. sert bir frenle zınk diye durdum . Benim far amcamın gözünün içine kadar girince amca elini kaldırarak pardon valla çok pardon dedi.

2.Olay nerde ise 1. olayın 15 saniye ardına oldu sıkışık bir 4 yol kavşağı ama kontrolsuz bir araç benim geldiğim yöne soldan daldı karşıdaki yolun ortasına çıkınca benim karşı yönümd gelen minübüs asıldı frene onun arkasındaki motosikletli tam benim yolumu kapayacak şekilde fırladı önüme buru buruna geldik. oda kaldırdı elini abi pardon valla pardon dedi onada eyvallah dedik

3. olay 2.nin 20 saniye kadar arkasına oldu sağımda bir tali yol var karşıdan gelen dallama bu tali yola girecek benim geldiğimi eşşekler gibi görsede önüme kırmakta bir sakınca görmedi. oda son anda frene asılıp durunca .. camını açıp pardon dedi .

Nasıl sakinim anlatamam onada eyvallah dedik yolumuza devam ettik .

Biraz önce kırmızı ışıkta olan bir kaza videosunu izledim ahada linki

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/45659-kirmizi-isikta-inanilmaz-kaza-video.html

Evet karşıdakiler çoğu zaman haksız ama sen şehir içi yasal hız sınırı olan 50 km/h üzeri seyrediyosan benim dün gece yaşayıp hepsinde pardon vallla çok pardon diye geçiştirdiğim olayları o kadar kolay geçiştremessin .

Ben süper binicimiyim ?? yok canım nerde . ama hayatımın kıymetini biliyorum canım çok tatlı. mezar taşımda bu çocuk %100 haklıydı yazmasının bana hiç bir getirisi olmayacağının farkında olan bir biniciyim . Özellikle şehir içinde (çevre yolu otoban hariç) hız sınırının 50 km/h ile sınırlı olmasının bir nedeni var inanın bana

Yüzlerce eşşek trafikte bunu en iyi bizler bi,liyoruz zaten bizi kaalede almıyolar . bir motosiklet binicisi olarak kaale alınmadığının farkında isen zaten kaza riskini minumuma indirgemişsin demektir.

o topikten kendime ait yazıyı alıntı yapıyorum

araba sürücüsü %100 hatalı yalnız motorunda suçu kavşağa hızlı girmesi. Hiç bir kavşağa o hızla girilmez bunuda göz ardı etmeyelim. Neyseki koruma ekipmanları üzerinde tam gibiydi motosiklet sürücüsünün ve hemen ayağa kalktı inşallah kendisinde bir şey yoktur

bunu bende söylemiştim demek için değil, kendimizde olan hatalarıda artık görmemiz gerektiğinin altının çizilmesi için gerektiği yaptım. Yazının kırmızılaştırdığım bölümünün üzerine gerçekten fazlaca dikkat etmemiz gerekli. Kontrollü yada kontrollsüz bütün kavşaklara kendi kontrolümüze güvenelim

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Öncelikle geçmiş olsun.
sana laf söyleyende zayıf bieşey olsa :mrgreen:

hocam geçmiş olsun keşke plakasını filan alsaydında polise söyleseydin ceza alsında aklı başına gelsin allah korusun orda sen bir kaza yapsaydın gene suçlu motosiklet sürücüleri olurdu herzaman böyle olmuştur sonrada motosiklet kullananlara laf ederler

Sözde saygı göstereceklerine özde saygılı olmalılar kanımca..

Suç işleyipte pardon demenin ne kadar gelişmiş olduğumuzun göstergesidir diyeni ayrıca kınıyorum.:p :p

kazaya sebebiyet vermeye yeltenince Pardon demek gelişmişlik işe,
ölüme sebebiyet verincede "özür dilerim" demek ultra gelişmişlik mi olur ?..:silent: :pr:

Kanunlar sadece suç işleyince çalışmıyor..:cyclopsan
Kanunlar suç işlemeye yeltenenler içinde işliyor..Bilinsin artık..:)

Yani kısaca;:p

Biri sizin kaza yapmanıza sebep olacak bir yanlışlık yapıyorsa;
plakasını alın ve şahidiniz varsa (yokta olabilir) savcılığa şikayet edin..:cherry:
"Ne olacak.Ne yapacaklar ki" demeyin. :).Denemeden sonuç alamayacaksınız..:mrgreen:
Deneyin..Zarar etmezsiniz..:wiinkk:

Pardon.:)
Unutmuşum yaw..:cyclopsan

BBRR abim geçmiş olsun.:rendeer:

barış kardeşim geçmiş olsun..bu ne ilk nede tabiki son olacak..ama polyanacılık oynayıp iyimserlik göstermekte senin asaletinden..bildiğin gibi hergün 200-250 km yol yaparım..bu dengesizlerden o kadar tırstımki geçen ay motoru sattım,ama onunda çare olmadığını kurtlanmaya başlayınca anladım:)şmdi yeni motorun arayışları içerisindeyim..bize düşen gerekli dikkati onlardan beklemeyip bizim göstermemiz olacak...allah,a emanet ol gözlerinden öperim..hoşca kalın

oLayLara bakış acısından otürü +1
hayata bakış açısından ötürü +1000
abiye :)) ( gögüsLeri açık gece kıyafeti oLmayan abimize anLamında soyLenen :p )

barış kardeşim geçmiş olsun..bu ne ilk nede tabiki son olacak..ama polyanacılık oynayıp iyimserlik göstermekte senin asaletinden..bildiğin gibi hergün 200-250 km yol yaparım..bu dengesizlerden o kadar tırstımki geçen ay motoru sattım,ama onunda çare olmadığını kurtlanmaya başlayınca anladım:)şmdi yeni motorun arayışları içerisindeyim..bize düşen gerekli dikkati onlardan beklemeyip bizim göstermemiz olacak...allah,a emanet ol gözlerinden öperim..hoşca kalın

oooo cemal abim nerelerdesin sen ya, demek motoru sattın vallaha üzüldüm :pale: pes etmek varmı abi ya, neyse hayırlısı olsun herşeyin, ama bu gidişle yeni motorunun topiğinide kısa sürede görürüz gibime geliyo :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar