Abi sağol; şuan 180 km ye geldim , genelini arkadaşım kullandı; motosikletin kullanma kılavuzunda ilk 1000 km de 6000 deviri geçmeyin diye bi ibare var bu da beni bazen trafik içinde hızlanmam gerektiği anlarda çok zorluyor; üstelik benim ev ile iş arasında dik rampalar var az önce o dik rampalardan birine 2.vitesle girdim ve motor vitesi küçültmemi istedi, bende o arada iyice yavaşladım ve durma noktasına geldim, sonra da o dik rampada motoru kaldıramadım

ale: bunun bi tekniği var mıdır ; ayrıca motor rodajda olduğundan mıdır bilinmez 3.viteste iken 40km/saat hız civarında çok bağırmaya başlıyor 5000-6000 devire geliyor bunun nedeni sizce rodaj mı ve motoru kısa süreli kullanım araları hariç, her seferinde çalıştırmak istediğimde jikleyi açmam gerekiyor yoksa çalışmıyor; son birşeyde motosiklet anormal drecede ısınıyor sıfır ybr alan arkadaşlar sizde de böyle çabuk ve cok fazla ısınma görüldü mü:silent:acıkcası beni korkutuyor bu ısınma ; hız olarakta 70 km/s ı pek geçmiyorum, devir olarakta 6000 deviri geçmiyorum.Szr kardeşim rodajdayken kullanma klavuzuna mutlaka uy derim.Aksi halde eksozunun çok kısa bir zamanda renginin değiştiğine şahit olursun.YBR yaz veya kış hiç fark etmez ilk çalıştırmada mutlaka jikle ister.Bu durumu ben de sevmiyorum ama böyle ve motorun ömrü için gerekli bir şey.Yokuş yukarı kalkman sorun olmaz.Bence sol ayağını yere bas sağ ayağın arka frende olsun.Birinci viteste uygun bir gazla rahatça kalkar gidersin.Eğer yokuş çok dikse ön fren bir işe yaramayabilir ve motoru arkaya doğru kaçırabilirsin.Bu nedenle arkayı kullan derim.Motorunun ısınmasını dert etme.YBR Hicaz yarımadasında bile sorunsuzca işini yapabilecek bir makinadır.