kymco agility mi suzuki an 125 mi alınır

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
mostwanted_57
Seri kullanınca 5lt ile 120km gittiğini biliyormusun ?

asm

mostwanted_57

Ben seri kullanıyorum genelde. O şekliyle bile 160-170 km gidiyor. (kalkışlarım hızlı ve biraz hızlı yola çıkarsam 90-100 km/h hızı görürüm)

Yanlışınız var. Şöyle ki; muhtemelen motorunda ayar sorunu olan bir arkadaşın motoruna veya yakıt konusunda tespitlerine rast gelmiş olabilirsiniz öğretmenim. :)

asm
Syn;Asm başka bir konuda 1 depo ile sakin kullanarak 150km gittiğinizi belirtmişsiniz..Bu yazıya dayalı olarak söyledim bunu..Benim arkadaşımda var agility modifiye yok 5000km'de çok temiz kullanır..1 depo ile seri kullanımda 115km'yi geçemedik..Benim bilgim bunlar.

mostwanted_57

Bir dergideki testte 5 litre ile 175 km. yaptığı yazıyordu. Bu forumdan bir arkadaşta 210 km. gittiğini söylüyordu.
Seri kullanımda her makine çok yakar. Bu agility ye özgü bir şey değil ki..
5 lt. ile 120 km. demişsin. Yani 100 km. de 4 litre eder. Bu da öyle "yakmıyor, içiyor" denecek kadar fazla bir miktar değil. (bana göre)
Kaldı ki scooter bu. Şehir içinde, sakin kullanım için. :)

asm

asm
Syn;Asm başka bir konuda 1 depo ile sakin kullanarak 150km gittiğinizi belirtmişsiniz..Bu yazıya dayalı olarak söyledim bunu..Benim arkadaşımda var agility modifiye yok 5000km'de çok temiz kullanır..1 depo ile seri kullanımda 115km'yi geçemedik..Benim bilgim bunlar.

Hocam yanlışınız var. 1 depo ile hiç 150 km gittiğimi ve bunu telaffuz ettiğimi hatırlamıyorum.

Ama insanlık hali belki ağzımdan yanlış çıkmış olabilir.

Agility az yakması ve iyi kaçması ile bilinir genelde. Ve bilinenin aksine BWS 100'den daha seridir.

Bir keresinde 1 depo ile(5 küsür lt. ile) 200(küsür) km yaptığımı belirteyim (çok gıcık ve kıl bir şekilde kullanarak :))

En aşağı da 1 depo ile 170 km yapmışımdır.

BWS 100,Agility'den fazla yakıyor kesinlikle. (teknik verilerde de bu gözüküyor yabancı test sitelerinde)

Yakıt yönünden sağlamdır yani Agility :)

bahriyeli06,
slm kardeş bende agility aldım 3 ay oldu 1374 km de full depo ile 100 enfazla 105 km gidiyo sakın kullanım 50-60 niçin acaba götürdüm servise rodajı dolsun bakalım dedi arkadaşlar 170 rahat gidiyo dedim okadar gitmez falan dedi geçiştirdi galıba canım çok sıkılıyo bu duruma sanki 2zamanlı bws gibi yakıyo 100km full depo çok az yanı sakın kullanım üstelik
Şimdi okudum böyle bir durumda var..
twona,
arkadaşlar şu çok saçma, süspansiyonmu sert diye bir motora nasıl kötü dersiniz. ss lerinde süspansüyonu sert şimdi onlarda kötü motormu? şöyle diyebilirz. agility avrupa yollarına daha uygun bir motor. sert süspansiyonu sayesinde yol tutuşu ve virajları çok iyi. son sürat olarak ben tek kişi (83 kiloyum) rüzgarsız yoklda 107 bayır aşşağıda 125 yaptım. bir depo eoknemik kullanımda 165 km sürekli gaz açık gittiğimdede 105 km yaptım ama 2 kişiydim. merak edilen bir şey varsa yardımcı olabilirim...
Ben dedim seri kullanımda 120 km gidiyor inanmadınız..İşte 2 tane kullanıcıdan.

Son düzenleme:
evet izzet hocam haklısınız agılıty benzini içiyor bence honda dylan bile agılıtyden az yakıyor 1 depo ile 105 km ne demek yaa

benimde agılıty 125 im var bir keresinde benzin bitinceye kadar denedim şehir içi bir depo ile tam 168 km yaptım

asm

evet izzet hocam haklısınız agılıty benzini içiyor bence honda dylan bile agılıtyden az yakıyor 1 depo ile 105 km ne demek yaa

Agility'nin çok yaktığı fikrine 1-2 kullanıcının kendilerince tespitlerinden mi vardın?

Bir motoru kullanıp etmeden atmasyon şeyler çıkarmayın.

Standart hali ile -fabrika verilerine göre- bile 5 lt. ile 175 km yol katediyor gözüküyor teknik bilgilerinde.

Mondializzet hocam, bahriyeli nickli arkadaşın motorunda sorun var muhtemelen.

Kendisi ile daha önce özelden konuşmuştuk bnu konuyu

İstisnalar kaideyi bozmaz.

Bu meseleyi de fazla uzatmayalım.

Göz var nizam var. Halep oradaysa arşın burada.

Bu iddiada bulunan arkadaşalr gidip test etsin yeni veya problemsiz bir motoru,ondan sonra bazı çıkarımlarda bulunsun.

asm
Peki twona'ya ne diyeceksin adam 105km gittim diyor :)

asm

Anormal bir durum vardır hocam.

Gerçi twona'nın motoru az buçuk görsel modifiyeli. Kullanım stilini biraz da ele veriyor bu durum.

Gerçi istediği kadar hızlı kullansın. Tam dolu depo ile 105 km gibi kısa bir menzile ulaşması anormal bir durum.

ersinisdj nickli arkadaşta 220 km yol katettiğini söylüyordu. Bu da genel bir örnek midir yani ?

Motorların ayarlarına göre,kullanım şekline göre bu benzin yakma olayı değişir.

Yani fabrika verilerine göre 5 lt. ile 175 km gittiği belirtilen bir motorun 105 km gitmesi sizce normal mi? Arada 70 km'lik kayda değer bir fark var.

Uzatmayacağım, 1-2 motorda sorun olabilir. İstisnalarda kaideyi bozmaz takdir ederseniz.

Valla bende Agility-Beat-Suzuki arasında kalmıştım.Ama bu forumdaki yazıları okuyunca Agility'de karar kıldım.
Ayrıca Asm arkadaşım da özel mesaj bağlamında Agility hakkında bilgiler verdi.
Onada tekrar teşekkür ediyorum..
Sonuç olarak ben de Agility diyorum..

Son düzenleme:
celıl ybr
Agility'de konfor göremedim ben..Bu sınıfta konfor olarak Activa en iyisi bence..:)

mondializzet100
geçen rüyamda an 125 kullandım ama çok gerçekciydi su oluklarının üstünden geçiyorum geçtikçe geçesim geliyor an 125 in konforuna hayran kalmıştım :)

asm

peki agılıtynin lastiklerine ve konforuna aynalarına ne diyeceksiniz?
Bozuk yolda konforsuz. Ama düz yolda da yol tutuşu iyi.

Amortisörleri serttir genelde Kymco'ların.

Bu bozuk yollarda bir dezavantajdır ama virajlarda yol tutuşu namına bir avantajdır. GT250R'ı yatırmaya cesaret edemediğim kadar yatırmışımdır Agility'yi. (gerçi büyük motoru lastik vb. sebeplerden ötürü yatırmıyorum virajlarda)

celıl ybr
Agility'de konfor göremedim ben..Bu sınıfta konfor olarak Activa en iyisi bence..:)

Konfor yönü -dediğim gibi- amort. olaylarından ötürü sorunlu biraz.

Xciting'lerin bile test notlarında amortisörlerin sert olduğu görülür.

Mesela Türkiye'ye gönderilecek bir araba ile Avrupa'ya gönderilecek bir araba arasında süsp. olarak farklılık olabilir. Türkiye'ye gönderilen araçlar daha yüksek olur,amort. daha yumuşak olur vs.

Motor işinde bu nasıl tam olarak bilmiyorum. Belki tek tip motosikletler üretiliyor (tek ayarda),belki de bize gönderilen motosikletler Avrupa ayarında.

Bana Agility ile "eksik yönü ne?" babanında bir soru sorulduğunda "ön amortisör biraz sert" derim her zaman. :cat:

Gerçi birkaç ayar ile(amort. yağını eksiltme) ile bu sorun halloluyor ama yol tutuşa olumsuz yansıyacağı için herhangi bir müdahaleye gerek görmedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar