yarı otomatik vites ile ilgili bir sorum var ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
beyler cup tarzı motorlarda bazıları yarı otomatik vites.
1- yarı otomatik viteslilerde debraj yok mu ???
2-freni ayağımızlamı kısıyoruz yarı otomatik viteslerde ???
???

Son düzenleme:
Debriyaj tabiki var ancak sen vites atmak için ayagınla vites manetini bastırdıgında aynı anda debriyajıda cektırmıs oluyorsun zaten gıderken vitesi azcık bastırırsan motorun bosa gectıgını ( N ye gecmıyorda debriyaj çektigini ) goreceksın..Frende her vitesli makınadakı gıbı arka fren ayakta on elde..

Forumdan Uzaklaştırıldı
freni ayağımızla mı kısıyoruz

biriniz debriaj yok demiş biriniz war demiş nasıl yani hangisi doğru ?

Son düzenleme:

Arkadasım Elle cektıgın yada manuel olarak tabır ettıgımız bı debriyaj yok ancak motorda debriyaj yok demek yanlıs olur sadece dedıgım vıtes attırmak ıcın vitesi bastıgında aynı zamanda otomatık olarak debriyajıda cekmıs oluyorsun yanı elle yaptıgın bısı yok motoru kaldırmak ıcın arabadakı gıbı gaz debriyaj ayarı yok okey ?? Yanlıs bılıyorsamda bılen bı arkadas duzeltırse sevınırım..

Öncelikle motosiklet kullanmayı birisinin sana öğretmesi lazım.

Sonra mekanik sistemlerini öğrenirsin.

Ayrıca fren kısılmaz. Hiçbir araçta böyle bişi olmaz diyeceğim ama helikopterleri bilmiyorum nasıldır.

"Nasıl ki otomatik vitesli arabalarda da sonuçta bastığın bir debriyaj olmayıp da arabanın debriyajı oluyorsa bu cup motorları da ona benzetebilirsin.Otomatiklere göre tek farkı belli hızlarda sadece tık diye sol ayakla vites yükseltiyorsun o kadar" diye biliyorum ben yanlış değilse:cat:

Yarı otomatikte debriyaj kolu yok,

fren kısma olayına gelince ayakla tabi ama elini uzatabilirsen yolda motorun oraya elinlede basabilirsin arka frene :) ön fren sağ elinin oldugu yerde olacak

Forumdan Uzaklaştırıldı
ayakla fren kısmak yorucu olur ben ön freni kısarım :D

"kısmak" fazla olan bir şeyi azaltmak denebilir.
genellikle fren yapmak veya freni sıkmak veya frene basmak olarak daha doğru olurdu. ben neden bunları yazdım şimdi...

Triptonik viteste manueldeyken nasıl debriyajsız elle vites attıyosan bundada aynı. Aynı şekilde vites arttırıyosun tek fark debriyaj yok. Yanlız normal vitesliden daha sert basman gerekiyo yoksa boşa geçer..

Debriyaj var vitesi atarken farkedilir bişe bu basılı tuttunmu motor boşta gibi gidiyo ve vites atarken ufak bi boşluğun olduğunu farkedeceksin o da debriyaj görevi görüyo arka frende sağ ayağının altındadır

Arkadaşa niye anlayacağı dilde cevap verilmiyor ki, arkadaşın kast ettiği şey normal vitesli motorlardaki gibi sol elde debriyaj var mı diyor, adama motor dersi vermeye kalkıyorsunuz, kafasını karıştırıyorsunuz, duymak istdiği şu
bilader debriyaj yok, evet arka fren sağ ayakta ön fren sağ elde

Arkadaşa niye anlayacağı dilde cevap verilmiyor ki, arkadaşın kast ettiği şey normal vitesli motorlardaki gibi sol elde debriyaj var mı diyor, adama motor dersi vermeye kalkıyorsunuz, kafasını karıştırıyorsunuz, duymak istdiği şu
bilader debriyaj yok, evet arka fren sağ ayakta ön fren sağ elde

:cat::cat::cat::cat::cat::cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar