Ilçemizi Tanıyalım Bakırköy Menekşe :d

motorla sadece iş için şehiriçinde sıkışık trafikte gezmekten bıkmıştım.motorun durumu da uzun mesafeler gidecek durumda değildi. ben de lisedeyken bisikletle gittiğim çok yakındaki bir yer olan menekşeye gitmeye karar verdim.

gerçekten de gezme amaçlı motora binince insan hiç yorulmuyor ve motordan inmek istemiyor.

istanbul dışındakiler için kısa bir bilgi vereyim .menekşe küçüğkçekmece gölü ile marmara denizini birleştiren menekşe deresi üzerine kurulu güzel bir yerdir. zemini pek sağlam olmadığı için florya gibi lüx apartmanların istilasına uğramamıştır ve istanbulun göbeğinde 20 yıl öncesini yaşatabilecek kadar sade bir yerdir.

daha önceden de gittiğim menekşede hiç resim çekmemiştim ama bu sefer japon turistler gibi ne gördüysem fotoğrafladım :queen:

fotoraf0096pd5.jpg

şirinevlerden sonra ataköye gelince yol çok kolay ve eylenceli oldu.

fotoraf0100qc7.jpg

nihayet geldik....

fotoraf0098mj0.jpg

fotoraf0099yi5.jpg

fotoraf0101wh9.jpg

fotoraf0108gb7.jpg

fotoraf0108zy2.jpg

fotoraf0111zm7.jpg

bu kumsal iyi olmuş.bir de denize güvenebilsem.
fotoraf0121qv0.jpg

fotoraf0122hc5.jpg

fotoraf0123jq9.jpg

:

fotoraf0124pw1.jpg

bu da benim teneke motorum :mrgreen:
fotoraf0125zn1.jpg

7 saat sonra........
çok da sevilen bir yer değilmiş demek ki :cyclopsan
sadece benim hoşuma gidiyormuş:D

Son düzenleme:
Menekşe sahilini hep duyardım. hatta bana çok yakın, fakat hiç gitmek nasip olmadı.
bi ara gidip bakalım :wiinkk:
sağol crxforever :wiinkk:

Menekşe sahilini hep duyardım. hatta bana çok yakın, fakat hiç gitmek nasip olmadı.
bi ara gidip bakalım :wiinkk:
sağol crxforever :wiinkk:

önemli değil:bounce:
oraya yıllardır bisikletle giderim ama son birkaç yıldır uğrayamamıştım.neyse ki zemini kötü diye paranın esiri olup betonlaşmaktan kurtulmuş.:)

gitmişken bir de florya tarafından tepeden görmenizi tavsiye ederim.

motoru çok bakımlı olmayıp da yola çıkmaya cesaret edemeyenlere(benim gibi :pr:) veya rodaj tamamlamak isteyip fazla km yapamayanlar için de ideal bir yer .tüm resimdekiler bakırköy gibi kalabalık bir yerin sadece 15 km ötesinde.

Son düzenleme:
önemli değil:bounce:
oraya yıllardır bisikletle giderim ama son birkaç yıldır uğrayamamıştım.neyse ki zemini kötü diye paranın esiri olup betonlaşmaktan kurtulmuş.:)

gitmişken bir de florya tarafından tepeden görmenizi tavsiye ederim.

motoru çok bakımlı olmayıp da yola çıkmaya cesaret edemeyenlere(benim gibi :pr:) veya rodaj tamamlamak isteyip fazla km yapamayanlar için de ideal bir yer .tüm resimdekiler bakırköy gibi kalabalık bir yerin sadece 15 km ötesinde.

Avcılarda oturdugum için hersabah geçmem geregeken bi yer menekşe sahili çok yıllar öncesini bilirim tekerine sağlık inşallah bi gün 10 numara bi makine alırsın hindistan gezilerini okuruz...:wiinkk:

He bunu çok yürekten söyledim :rendeer:

Avcılarda oturdugum için hersabah geçmem geregeken bi yer menekşe sahili çok yıllar öncesini bilirim tekerine sağlık inşallah bi gün 10 numara bi makine alırsın hindistan gezilerini okuruz...:wiinkk:

He bunu çok yürekten söyledim :rendeer:

amin.inşallah 10 numara makinemle hindistanda gezerken senin gibi türk motorculara da rastlarım.:)
Allah herkese gönlüne göre makina versin.benimki de aslında bakımlı olsa çok yere gider.

çocukluk yıllarımda babamın bizi denize götürdüğü yegane yerdi,hayal mayal hatırlıyorum.

sahile gitmek için sandala binmek zorundaydık:cat:

szr

Hocam tekerine sağlık; benim de çocukluk yıllarımda çok uğradığım yerlerdendi hatta menekşeye gelmeden florya tren istasyonunun karşısında Güneş Motel vardı şimdi bi bölümü yıkılıp park yapıldı; işte çocukluğumuzda yazın orada kalırdık ; dediğin gibi Bakırköy'e çok kısa bi mesafe olmasına rağmen bi nebzede olsa şehrin kalabalığını unutturan bi yer...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar