Kymco Agility 125

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar bi miktar sorum var yardımcı olursanız sevinirm...
1)yeni alıp da rodajı dolduranlar memnun mu?
2)motorun sert amortisörleri zamanla yumuşuyor mu?
3)lastiklerde sorun var yazmış kullananlar,lastikler metzeler ya da michelin gibi kaliteli markalarla değişince konforda bi artış olur mu?
4)motorun mekanik ya da elektrik aksamında kronikleşmiş,belirli bir km'den sonra hemen hemen hepsinde görülen bir sorunu var mı?
5)hayatımda motosiklet kullanmadım,bi kere artçı oldum ztn ondan sonra da şaftım kaydı:):):)hiç motosiklet kullanmamış biri,bu motoru kullanırken zorlanır mı? not: bisiklete binmeyi biliyorum :)

4 gözle cevapları bekliyorum,saygılarrr:rendeer::rendeer:

asm

arkadaşlar bi miktar sorum var yardımcı olursanız sevinirm...
1)yeni alıp da rodajı dolduranlar memnun mu?
2)motorun sert amortisörleri zamanla yumuşuyor mu?
3)lastiklerde sorun var yazmış kullananlar,lastikler metzeler ya da michelin gibi kaliteli markalarla değişince konforda bi artış olur mu?
4)motorun mekanik ya da elektrik aksamında kronikleşmiş,belirli bir km'den sonra hemen hemen hepsinde görülen bir sorunu var mı?
5)hayatımda motosiklet kullanmadım,bi kere artçı oldum ztn ondan sonra da şaftım kaydı:):):)hiç motosiklet kullanmamış biri,bu motoru kullanırken zorlanır mı? not: bisiklete binmeyi biliyorum :)

4 gözle cevapları bekliyorum,saygılarrr:rendeer::rendeer:

evet bu soruların cevablarını bende beklıorum:cat:

Acizane cevaplamaya çalışalım (gerçi Kymco'cuların Sohbet Mekanı ve sitenin muhtelif yerlerinde bu soruların cevapları var az çok :) Bende bu cevaplara binaen almıştım zaten motorumu:))

1- Rodajı düzgün bitirdiğim için haliyle memnunum. Ne yakıtta bir sorun var (5 litre ile 200 km'ye kadar gidiyor) ne de performansta (bana zevk veriyor)

2- Motorun sert olan ön amort. bir nebze yumuşuyor ama çok yumuşamıyor. Yol tutuş kaybını göze alırsanız sonradan yumuşatılabiliyor amortisörler. Şahsen ben bu yol tutuş kaybını göze alıp yumuşatmadım amort. Derin çukurlarda sıkıntılı oluyor ama kafaya takmıyorum pek (ama konforu etkiliyor kesinlikle)

3- Orjinal lastikler Çin malı ve haliyle sert ve güvensizler. Gerçi ben epeyce sağanak yağışta kullandım ama devrilme gibi birşey yaşamadım. Lastik ve asfalt epeyce ıslanınca yol tutuş artıyor mutlaka. (ama bu kadar güvendiğime bakmayın,viraja bu lastiklere güvenip sert girmem!)

Daha kaliteli lastikler ile hem konfor artabilir hemde yol tutuş. Hamuru yumuşak bir lastikle konfor bir nebze artabilir. (yumuşak hamurlu bir lastik darbe şiddetini azaltabilir)

4- Ben Agility'yi 1.5 senedir kullanıyorum ve 5000 km katettim. Ama 50 bin km kullanılıpta hala sağlam olan Agility'ler olduğunu duydum.

Kronik bir sorunu olduğu duymadım. Yabancı sitelerde de ön amort. sert yapısı ve gidon ve sele arası boşluğun dar oluşu dışında bir şikayete rastlamadım.

Ben yağmurdada,çamurdada,soğuktada yani her türlü koşulda kullandım. Tık demedi kesinlikle (gerçi eşek niyetine binenlerden değilim)

5- İlk motorunuz olsa bile sürüşte sıkıntı yaşacağını sanmıyorum. Şaka gibi gelebilir ama altınızdan kaçırabilirsiniz ama :)

1-2 defa scooter kullanıpta motorumu turlaması için verdiğim 2-3 arkadaş gaza pek hakim olamamışlar :) (Şaka bir yana,kalkış perf. falan hakkaten iyidir Agility'nin)

Umarım yazdıklarım -gene- havada kalmaz (forumda bu tarz sorular sorupta bir teşekkürü esirgeyenler yüzünden yazma isteğim azaldı açıkçası)

asm cevabın için çok teşekkür ederim,çindi japondu derken büyük ihtimal kararımı vermiş oldum ilk fırsatta agility alırım ama o fırsat ne zaman gelir acaba:salut::salut::salut::salut:
çözüm bulucam die düşün düşün bi hal oldum gaspa çıkıcam en sonunda :pale::pale:

aynen sabrediyorum ya bakma gasp fln yazdığıma o işin şakası,ilk engel ev halkı sonrası maddiyat...

bendede vardı ev halkı engelı ama taktıgı bılıcen maddıyata gelınce orasını bılemem

asm

asm cevabın için çok teşekkür ederim,çindi japondu derken büyük ihtimal kararımı vermiş oldum ilk fırsatta agility alırım ama o fırsat ne zaman gelir acaba:salut::salut::salut::salut:
çözüm bulucam die düşün düşün bi hal oldum gaspa çıkıcam en sonunda :pale::pale:

Hayırlısı olsun. İnş. tez zamanda alırsınız.

Çin'e hiç gerek yok diye düşünüyorum. (Çin'li kullanan arkadaşlar alınmasın)

Agility,Honda'nın,Yamaha'nın scooterları kadar pahalı değil zaten;kafadan 1000 ytl ucuz neredeyse.

o ufak yüzde 20 yi tutturabilsende sorunsuz değiller...

2500 km dir Agility kullanıyorum. Şu ana kadar sadece arka stop ampülünü değiştirdim o kadar... Bunun dışında sadece bakıma gitti... Taş gibi!

o ufak yüzde 20 yi tutturabilsende sorunsuz değiller...

2500 km dir Agility kullanıyorum. Şu ana kadar sadece arka stop ampülünü değiştirdim o kadar... Bunun dışında sadece bakıma gitti... Taş gibi!

Maşallah nazar değmesin motoruna,darısı benim başıma olsun.
Agility'lere ön cam takan var mı?Agility city'de kısa cam takmışlar Piaggio Skipperdaki gibi,çok şık olmuştu acaba yapan var mı merak ettim.
Saygılar:rendeer::rendeer::rendeer:

Şu ana kadar ön cam takan görmedim... Ama takmak zor bi iş değil... Uygun camı bulmak gerek. Aerodinamik açıdan büyük katkıları olacağını zannetmiyorum.

Şu ana kadar ön cam takan görmedim... Ama takmak zor bi iş değil... Uygun camı bulmak gerek. Aerodinamik açıdan büyük katkıları olacağını zannetmiyorum.

Aerodinamik açıdan katkısı olacağını ben de tahmin etmiyorum katılıyorum sana,sadece kadranın önü falan açık ya ufak bi siyah kısa cam çok şık durabilir gibi geldi bana

tabiki güzel durur :cat:

bide siyah agility siyah jantlı olsa tam olur :cherry:

ama 80 den sonra o rüzgar beni .ok rahatsız ediyo ben düşünüyorum ön cam takmayı henüz araştırma içindeyim ama öyle bi cam olmalıki ayrodinamik ters tepki yapıp motorun performansınıda düşürmesin.

1-2 defa scooter kullanıpta motorumu turlaması için verdiğim 2-3 arkadaş gaza pek hakim olamamışlar (Şaka bir yana,kalkış perf. falan hakkaten iyidir Agility'nin)

bu maddeyi cok begendim:queen::queen::queen:

ben makineye cam taktım. rüzgarı oldukça düşürüyor ama performansı olumsuz yönde etkiliyor ne yazıkki.. aynı şartlar altında, aynı yolda camlı haliyle 110km/h gidebilirken, camı çıkarınca 120 civarı gidebiliyorum.

Maşallah nazar değmesin motoruna,darısı benim başıma olsun.
Agility'lere ön cam takan var mı?Agility city'de kısa cam takmışlar Piaggio Skipperdaki gibi,çok şık olmuştu acaba yapan var mı merak ettim.
Saygılar:rendeer::rendeer::rendeer:

Kısa bir cam güzel durabilir...

Bu arada Agility nizde ne gibi değişiklikler yaptınız yazın bakalım. Neler yapılabilir paylaşalım...

Ben başlıyayım o halde...

- Göstergelerin altına önce mavi, sonra beyaz led koydum. Standart oto aksesuarcılarda satılan 2ytl lik ledlerden boşuna hiç almayın,çok zayıf kalıyor. Park lambamı ve gösterge panelimi Monza marka led ampul le değiştirdim ve gösterge şimdi çok daha net.

- Osram h4 halojen far takviyesi yaptım,artık Agility nin farları beyaz ve menzili arttı ;) Eski farları da çok kaliteli,adamlar Philips ürünlerini kullanmışlar ampülde .
- Arkaya 30lt topcase koydum malzeme açısından rahatladım. Gps de taşıyorum yanımda.

- Jantlara sarı şerit dikkati arttırdı.

- Son olarak arka çamurluğu karbon görünümlü yapmaya karar verdim.Bir ara garaja çekip çamurluğu sökmem gerek. Uygulayınca fotoları koyucam.

- Jant ları boyatmak için halen bir boyacı bulabilmiş değilim...

- Kaliperleri de o esnada boyamayı planlıyorum.

Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Jant boyama olayına bende giricem. Acaba siyah mı ? yok sa fosforlu sarı mı yapsam diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar