üniversal Performance Filtre

soru:silent:

karburator ayarinda benzin/hava orani vardir
xkadar hava ile ykadar benzin birlesir yanar...

eger biz hava yı
xxx yaparsak 3katina artirirsak benzini arttirmayacakmiyiz???
dogal olarak hava benzin karisimini dengede tutmak icin benzini artirmamiz gerekmezmi

onceki sflarda denmis yakı tuketimini etkilemiyor diye
yakıt tuketimi artmazmı??:silent:

eger biz hava yı
dogal olarak hava benzin karisimini dengede tutmak icin benzini artirmamiz gerekmezmi

Sorunu daha önceki mesajlarımda cevap vermiş ve link olarakta şahsi web siteme
yönlendirme yapmıştım...Ama galiba gözünüzden kaçmış..:pale:

Aynen linkten alıntıyla yazacam..Devamını ve daha açıklayıcı bilgiyide web sitemde
bulacaksınız..Daha açıklayıcı dedim çünki orda test sonuçlarını da yazmıştık..

http://muratgergerli.blogspot.com/2008/02/performans-hava-filtreleri-performans.html

[EK]Açık Filtre Uygulamaları (Performans Filitreler)
Normal olarak, emiş sistemine giden havanın oksijen yoğunluğu % 21’dir. Bu oran,motosikletinizi fişekleyen, ve ülkemizdeki modifiyeli motosikletlerde
nadiren bulunan o pahalı fakat bir o kadar da mükemmel nitro sistemlerinde ise % 33’ tür. Yani, motosikletinizin motorunu deliye çeviren ve komple bir
sistem olan nitro’da bile oran ancak % 33’e çıkabilmektedir. Normalden komple bir sisteme geçildiğinde bile oranların birbirine yakınlığı göze alındığında,
ve havanın akışı sırasında karşılaştığı direnci azaltmanın imkan dahilinde olduğu, ancak bunu yaparken içindeki oksijen miktarının yoğunluğunu arttıramayacağımız
gerçeğiyle, tek bir konuya odaklanmamız gerekiyor: Evet, havanın direncini azalttık, peki kaç beygir alırız?

Yapılan araştırmalar, açık hava filtrelerinin sadece ve sadece dışarıdan soğuk hava alındığı durumlarda fayda sağladığını, bu faydanın da
normal motorlarda motosikletin beygir gücüyle orantılı olarak 0-2, turbo motorlarda ise yine soğuk hava sağlanması koşuluyla ve
yine motor gücüyle orantılı olarak maksimum 8-10 bg.’e çıkacağını, eğer filtreye sıcak hava çektirilirse beygir gücü kazanımı yerine net beygir
gücü kaybı olduğunu gösteriyor.

Açık tip performans hava filtreleri ile ilgili diğer bir gerçek de, gücü ancak üst devir seviyelerinde vermeleridir.

Şimdi diyeceksiniz ki bu performans filtreleri meğer ne kötü şeylermiş.. Aslında dahası da var.. Bu filtreler gerçekten de anlatılageldiği
üzere normal hava filtrelerine oranla tozu %300 ila %500 arasında daha fazla geçirirler. Ancak içiniz rahat olsun, geçen bu küçük
partiküllerin motorun ömrünü kısalttığına dair hiçbir kanıt yok...

Filtre Bakımı

Bakım zamanı, hava filtrenizi hangi koşullar altında kullandığınızla doğrudan bağlantılıdır. Aşırı tozlu ortamlarda bakım zamanı son derece
kısalmakla birlikte, normal koşullarda 6 ay ortalama olarak kabul edilebilir bir süredir. Filtre bakımı iki kısımdan oluşur: temizleme ve yağlama.
. Bu da ayrı bir meseledir, çünkü benzin istasyonlarına gidip de 5 litrelik Şaşal ya da Hayat Su şişesini gösterip “şunu doldurur musunuz” dediğinizde görevlilerin ilk yaptığı yüzünüze bakıp “Abi yasak, karakoldan kağıt alman lazım” oluyor.. O ilk bakışlarla da sizi süzüyor.. Du bakıyım bu adamda terörist tipi var mı diye. Benzini aldıktan sonra filtreyi içine daldırıp 1-2 saat kadar bekletin. Filtreyi arada daire şeklinde hareketlerle çevirerek de temizleme işlemine yardımcı olabilirsiniz.. Hatta benzini baştan ikiye bölüp sonradan ikinci bi temiz su yapmak da mümkün.. :) Son olarak da iyice durulayın. Benzin tamamen uçtuktan sonra ince sprey yağı filtrenin iç kısmına uygulayın. Yağ, filtre üzerinde yapışkan ve tutucu madde görevi görerek toz ve kirin filtreye yapışmasını sağlayacaktır, böylelikle motora girenin sadece hava olduğuna emin olabilirsiniz...

Avantajları, dezavantajları
Konu açılmışken bunu da söyleyelim, performans tipi filtrelerin tek dezavantajı fazla ses çıkarmalarıdır. Eğer sportif yürekli biriyseniz, bu ses fazlasıyla hoşunuza gidecektir, ama uzun yollarda veya babanız artçı olarak bindiğinde biraz zorlayıcı olabilir.

Açık filtrenin avantajları ise saymakla bitmez. Performansı arttırırlar, yakıt tüketimini azaltırlar, her devirdeki motor torkunu arttırırlar.

Evet, iyi bir açık filtre uygulaması motor gücünü yaklaşık %5 oranında arttırır, bunun yanında 100km'de 0.5lt civarı bir
yakıt tüketimi sağlar ve ayrıca motorun düşük devirlerde, eskisine nazaran daha güçlü olmasını sağlar.

Sonuç

Eğer performans hava filtresi uygulayacaksanız kutu içi filtrelere yeltenmeyin, aldığınız açık tip filtreyi de kesinlikle ve kesinlikle motorun
sıcağından izole edin. Yoksa güç kazanımı yerine güç kaybına hazırlıklı olmalısınız.
Güç kaybını engellemek için ise ya havayı doğrudan
dışarıdan alacak ve motosikletinize uygun bir kutu kullanın, veya en azından kaputu( kasadan delik açıp) kesin. Ya da her ikisini birlikte yapın .

Düşük devirlerde güç beklemeyin, hatta mümkünse kullanım tarzınızı bir miktar değiştirerek, biraz daha yüksek devirlerde vites değiştirmeye
başlayın, çünkü asıl gücü yüksek devirde alacaksınız

(Her an olmayacağı açık, ancak o sesi duymak için arada şeytan sizi zaten dürtecektir
ve motosikleti devirlendireceksinizdir.
Spor hava filtresi uygulayıp da 3500 devirde vites değiştiren biri var mıdır bilemiyorum
)

.....................................................................Murat GERGERLİ
[/EK]

Son düzenleme:
Sorunu daha önceki mesajlarımda cevap vermiş ve link olarakta şahsi web siteme
yönlendirme yapmıştım...Ama galiba gözünüzden kaçmış..:pale:

Aynen linkten alıntıyla yazacam..Devamını ve daha açıklayıcı bilgiyide web sitemde
bulacaksınız..Daha açıklayıcı dedim çünki orda test sonuçlarını da yazmıştık..

http://muratgergerli.blogspot.com/2008/02/performans-hava-filtreleri-performans.html

[EK]
....
Açık filtrenin avantajları ise saymakla bitmez. Performansı arttırırlar, yakıt tüketimini azaltırlar, her devirdeki motor torkunu arttırırlar.

Evet, iyi bir açık filtre uygulaması motor gücünü yaklaşık %5 oranında arttırır,
bunun yanında 100km'de 0.5lt civarı bir yakıt tüketimi sağlar
ve ayrıca motorun düşük devirlerde, eskisine nazaran daha güçlü olmasını sağlar.

....

.....................................................................Murat GERGERLİ
[/EK]

sitenizdeki yazıyı okumuştum, tekrar alıntı yaptıgınız yeride okudum.
yakit tuketimini azaltir yazmissiniz bir alt satirdada
100km'de 0,5lt civarı bir yakıt tuketimi saglar yazmissiniz

bu nedemek
yani normal tuketimin uzerine, 0,5lt daha mı çıkar?
eğer artis var ise yazınızda duzeltme yapmanız gerekiyor

eger 0,5lt azalma var ise zaten sorun yok fakat buseferde
budurumdada artar seklinde yorum yapan arkadaslarla ters dusuyor

ben pek anlayamadim:silent:

Yok....Artış olmaz tabi ki...

Bunun sebebi ise yanma odasına giren havanın daha soğuk olmasına bağlamak gerek..

Neden?...

Çünki yanma odasındaki hava o esnada zaten aşırı sıcak, bu sıcaklığa karşıda tabiki azot oranı yüksek olacaktır.Azot oranı yüksek demek güç kaybı demektir...İçeriye giren soğuk hava oda ısısını düşüreceği için içeride oksijen ortamını (oranını) artırmasıyla birlikte basınç daha
bir güçlemecek ve yanma daha da kaliteli bir hal alacaktır..Bu da size daha güç,daha çok hızlanma kazandıracaktır..
Bu arada yakıt tüketimi sabit bir şekilde yanma odasına akışını devam ettirmekte olduğuna göre...Yakıt tüketiminde hiç bir artış olmayacaktır..Değil mi?..

Peki yakıtta artış yok...Azalma var mı dersen..Tabi ki var diyeceğim..

Çünki o esnada siz yol alıyorsunuz...Yani gidilen bir km var...
Yakıt tüketimi aynı...Güç fazla...Yapılan km fazla...

Eeeee..Artık hesap ortada ama..Değil mi....?

eger biz hava yı

valla bu dedıklerıne murat arkadasım sayfasında yer vermıs.fakat ayar konusu gercekten cok onemlı

SLM MURAT ABİ NASILSIN DÜŞÜNDÜMDE BU FİLTRE OLAYINI SİLELİM ARTIK SENİNDE BAŞINI ARITIYOLAR VALLA NASIL SİLEBİLİRİZ SORAN ÇOK ALICI YOK TEREDDÜTTE KALIYORLAR:pr:

sitenizdeki yazıyı okumuştum, tekrar alıntı yaptıgınız yeride okudum.
yakit tuketimini azaltir yazmissiniz bir alt satirdada
100km'de 0,5lt civarı bir yakıt tuketimi saglar yazmissiniz

bu nedemek
yani normal tuketimin uzerine, 0,5lt daha mı çıkar?
eğer artış var ise yazınızda düzeltme yapmanız gerekiyor

eger 0,5lt azalma var ise zaten sorun yok fakat buseferde
budurumdada artar seklinde yorum yapan arkadaslarla ters dusuyor

ben pek anlayamadim::silent:

[NOT]
Yok....Artış olmaz tabi ki...

Bunun sebebi ise yanma odasına giren havanın daha soğuk olmasına bağlamak gerek..

Neden?...::belge::

Çünki yanma odasındaki hava o esnada zaten aşırı sıcak, bu sıcaklığa karşıda tabiki azot oranı yüksek olacaktır.Azot oranı yüksek demek güç kaybı demektir...İçeriye giren soğuk hava oda ısısını düşüreceği için içeride oksijen ortamını (oranını) artırmasıyla birlikte basınç daha
bir güçlemecek ve yanma daha da kaliteli bir hal alacaktır..Bu da size daha güç,daha çok hızlanma kazandıracaktır..
Bu arada yakıt tüketimi sabit bir şekilde yanma odasına akışını devam ettirmekte olduğuna göre...Yakıt tüketiminde hiç bir artış olmayacaktır..Değil mi?..:wiinkk:

Peki yakıtta artış yok...Azalma var mı dersen..Tabi ki var diyeceğim..:cherry:

Çünki o esnada siz yol alıyorsunuz...Yani gidilen bir km var...
Yakıt tüketimi aynı...Motordki Güç fazla...Yapılan km fazla...

Eeeee..Artık hesap ortada ama..Değil mi. ::belge::...?
[/NOT]

Yukarıdaki not mesajımda detaylı bir şekilde anlattım benzin sarfiyatının niye artış göstermediğini...

Yine de anlayamadıysanız soru sorun ki cevaplayalım...Kafamızda soru işaretiyle yaşamayalım...

ben speedfıght a takdım cok deıstı arkadaslar haberınız olsun ve manyak bır ses cıkarıor yanı donup bakmayan yok :d motoru park edıyorum adamlar gelıo ses nerden cıkıo dıyo :D

slm ben biraz baktım ama belki görmedim toz hakkında sorum olcak toz motorun baş düşmanı yani toz olayı nasıl filitrenin yeterlimi buarada cbf 250 ye nasıl farkı olur belirgin olurmu

slm edoxk filtre işine yarar fakat toz almıycak bıyere koyman lazım veya hafta da temızleyın arkadaşlar toz tehlıkelı hem karburatöre hem motora zararı olur o yuzden temızlığını aksatmayın derım bendede var ıyı bır ayar ıstıyor ayarı tutturunca ses ve performance bırazda olsa artırıyor sınırlı sayıda kaldı elımde 5 adet var fırmadada kalmamış bılgınıze arz ederım motorcu hakan:bounce:

eee......ne olduda forum bitti....
scooter'cı arkadaşlar nerde? performans,yakıt tüketimi,ses...

her şey bu kadarmıydı? neredeyse 4 aya yaklaşılıyor hiç yorum yok...
yazık!!!!!!!!!!!!!

Evet Abicim ıyıkıde ıstemıyolar Fıltrelerı Aldığım Fırma Artık Getırmıyor Fıltrelerden Isteseler Bulurum Da Fıyatları Yuksek Benımkılerden

Arkadasımda başka bir markanın ona benzeri var gaza basmadığın sürece eski filitreden az yakıyor gaza bastınmı eski filitresinden daha çok yakıyor ses 4 zamanlılarda çok değişmiyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar