Yardım.Lütfen okumadan geçmeyin!

Herkese selam!

Motosikletle ilgilenmeye yeni başladım. Daha tecrübem yok. En büyük adımı ehliyet kursuna yazılarak attım. Kendime de ciddi olduğumu ispat etmiş oldum. Yeni ve farklı bir şeye başlamak zor olmuştur her zaman benim için.

Türk ve yabancı siteler dahil olmak üzere bir sürü makale, yazı okudum, yeni başlayanlar için motosiklet seçimi üzerine. Aşağı yukarı bir fikrim oluştu, başlangıç motosikletim hakkında.
İkinci el, Yamaha Virago 535, Honda Rebel 250, Suzuki Marauder 250 modelleri arasında gelgit yaşıyorum. Ufak tefek biri değilim ya da kendini kaptırıp otobana fırlayacak hemen. Motosiklet kullanmaktan çok daha sorumluluk ve özen gerektiren bir işim var üstelik.
Seçtiğim tarz motosikletle de yalnızca, hiç olmazsa acemilik geçene kadar yazlık civarlarında küçük geziler yapacağım.

Dediğim gibi hiç tecrübem yok. İzmir, Karşıyaka da oturuyorum. Motosiklet sürüş dersi verecek hiçbir yer bulamadım, kurs ya da bireysel olarak.(Ehliyet kursum sadece 3-4 saat ders vermeyi vaad etmişti ama daha tarihini bile açıklamadı.)

İzmir de oturup bana ders vermek isteyen varsa aranızda, benimle bağlantıya geçebilir mi acaba? Hiç olmazsa motosikletin sağını solunu gösterip, bir iki tur atmaya da razıyım. Belki hiçbir yeteneğim yok ya da seçtiğim tarz motosikletler bana göre değil. Yanlış bir yolda da olabilirim doğal olarak. Ama bir çok motosiklet kullanıcısından çok daha şey okudum, araştırdım, elimden bu kadarı geldiği için tabi.

Okuduğunuz için çok teşekkür ederim.Uygun bir ücret vermeye de hazırım.

[email protected]
mail atarak ulaşabilirsiniz.

tebrik ederim bu bilinçte olduğunuz için. konuyu da yukarıya taşıyayım dedim.kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.

Tebrikler.Bu şekilde bilinçli birilerini görmek sevindirici.:rendeer:
Yavaş yavaş primetime'a yaklaşıyoruz:cherry: kesin birileri çıkar yardım edebilecek.

ilk olarak vıteslı bı motosikletle degılde scooterlada baslayabılırsınız

Mersin İl Temsilcisi
bence

1- maddi durmunuzu bilmiyorum ama virago 535 veya diğer modeller biraz eski. yedek parça sorunu yaşayabilirsiniz. daha yeni bir modelle ve 250-500 cc arası bir segmentte başlayabilirisniz. tavsiye edeceğim motosiklet ise hyosung gv 250, honda cbf 250 ya da suzuki burgman 400 ( triptonik, yani isterseniz otomatik isterseniz manuel vitesli maxi scooter) olabilir.

2- otobana fırlayacak karakterde değilim demişsiniz ama bir süre sonra gücü kullanma ve hükmetmeye inandığınız(!) zaman o gücü sonuna kadar kullanmaya başlarsınız.

3- kurs almak için yardım istiyorsunuz. bir ehliyet kursuna danışın derim ama bence en başta bulunduğunuz ilin MT sinin toplantılarına katılın. ordaki motosikletçi dostlar size en fazla tecvrübe ve yardım aktarabilecek kişilerdir ( en azından Mersin Mt öyle )

4- okuduklarınıza ve araştırdıklarınıza saygı duymak lazım ama en büyük tecrübe yaşarken kazanılandır. bir müsibet bin nasihattan iyidir değil mi?

5- motosiklet kadar korumalıklar hakkında da araştırma yapmanızı öneririm.

mersinden yapılabilecek birşey varsa ben hazırım...

sağlıcaklakalın....

Son düzenleme:
hocam oncelikle hayırlı olsun gittigin ehliyet kursuna ozel ders almak istiyorum dersen sana yardımcı olabilirler diye dusunuyorum istanbulda profesyonelden ozel dersin fiyatı 200 ytldir bilgin olsun 3 arkadasım gidiyor 16-20 saat ders gorecekler ayrı ayrı

Tebrik ederim....:rendeer:

Bu işi ciddiye aldığın yazılarından açık olarak belli ediyor..:cat:

Önce ehliyet..Sonra eğitim...Daha sonrada motosiklet seçimi..

En sonunda da sürüş keyfi....

Gerçekten bilinçli düşünce...:)

Burada kask ve tam korumları unutmayalım..Gerçi ilk başta ehliyeti ve eğitimi
düşünen birine kaskkı söylemek biraz abes gibi oldu ama..Benden söylemesi yinede..:p

izmir MT toplantılarını takip edin... inanılmaz sıcak bi gruptur ve gerek sürüş eğitimi gerekse tarza uygun motosiklet seçiminde tüm arkadaşlar seve seve yardımcı olacaklardır... şimdiden hayırlı olsun...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aramıza hoşgeldiniz. sanıyorum burada size yardımcı olabi
lecek bir kaç kişiyi rahatlıkla bulabilirsiniz.

izmir MT toplantılarını takip edin... inanılmaz sıcak bi gruptur ve gerek sürüş eğitimi gerekse tarza uygun motosiklet seçiminde tüm arkadaşlar seve seve yardımcı olacaklardır... şimdiden hayırlı olsun...

Nickinde chopper sürücüsü yazıp chopperla alakası olmayan bu arkadaş doğru söylüyor :queen:

Hele bi toplantılaya gelin sonrasını düşünürsünüz:wiinkk:

::tutkuy:::bestmt:Aramıza ve Motosiklet Dünyasına Hosgeldın::tutkuy:::bestmt:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sen bi al motoru ondan sonra goruruz azmi binion cokmu:queen::queen:

duyurular bölümünde var topigimiz bu hafta bornovada ters cafe deyiz gelirsen yardımcı olcak arkadaşlar vardır:)

Herkese selam!

Motosikletle ilgilenmeye yeni başladım. Daha tecrübem yok. En büyük adımı ehliyet kursuna yazılarak attım. Kendime de ciddi olduğumu ispat etmiş oldum. Yeni ve farklı bir şeye başlamak zor olmuştur her zaman benim için.

Türk ve yabancı siteler dahil olmak üzere bir sürü makale, yazı okudum, yeni başlayanlar için motosiklet seçimi üzerine. Aşağı yukarı bir fikrim oluştu, başlangıç motosikletim hakkında.
İkinci el, Yamaha Virago 535, Honda Rebel 250, Suzuki Marauder 250 modelleri arasında gelgit yaşıyorum. Ufak tefek biri değilim ya da kendini kaptırıp otobana fırlayacak hemen. Motosiklet kullanmaktan çok daha sorumluluk ve özen gerektiren bir işim var üstelik.
Seçtiğim tarz motosikletle de yalnızca, hiç olmazsa acemilik geçene kadar yazlık civarlarında küçük geziler yapacağım.

Dediğim gibi hiç tecrübem yok. İzmir, Karşıyaka da oturuyorum. Motosiklet sürüş dersi verecek hiçbir yer bulamadım, kurs ya da bireysel olarak.(Ehliyet kursum sadece 3-4 saat ders vermeyi vaad etmişti ama daha tarihini bile açıklamadı.)

İzmir de oturup bana ders vermek isteyen varsa aranızda, benimle bağlantıya geçebilir mi acaba? Hiç olmazsa motosikletin sağını solunu gösterip, bir iki tur atmaya da razıyım. Belki hiçbir yeteneğim yok ya da seçtiğim tarz motosikletler bana göre değil. Yanlış bir yolda da olabilirim doğal olarak. Ama bir çok motosiklet kullanıcısından çok daha şey okudum, araştırdım, elimden bu kadarı geldiği için tabi.

[email protected]

alsacakta motosiklet eğitim varan firmalar var. bir bak derim. koskoca reklamı vardı.

Herkese selam!

[email protected]

Merhaba,
özelinize mail attım:cat:

Yani sırf bişeyler yazayım edasıyla böylede sallanmazkii:cherry:

Bende aynen katılıyorum ::plus1::

Son düzenleme:
Hiç bilgim yok demişsin ama seçtigin motorlar biraz tecrübe gerektirir.bence 2. senende bu motorları tercih etmelisin.illa chooper diyosan 150 cc. bir chooperla başlaman gerekli bence.ama yinede sen bilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar