üniversal Performance Filtre

Burak kanka orjinal hava filtresini çıkart motor kapağının hava çıkışına 1 tane sünger tak sonra karbüratörün hava girişine direkt olarak açık hava filtresini tak bişi yok onda ustaya felan getirip para verme ;)

hea kanka sagolasın bende kendım takıcam zatı ayar gerekmıyomus :d
gerekırsede ıkı vıda sıkar acarız:D

2 zamanlı bws kullanıyorum,daha önce denemek için hava filitresi iptali yaptım,komple söktüm kutu kaldı sadece ama benzin hava karışımı bozuldu.50-60 a kadar yavaş hızlandıktan sonra tam gaz açmam gerekiyordu boğulmaması için.60-90 arası ivmelenmesiyse eskiye nazaran çok iyiydi.düşük devirde boğulma yaptığı için geri takmak zorunda kaldım.:pale:bu açık hava filitresi boğaza takıldığında gerekli kompresyonu yaratır mı 4 zamanlılarda ki gibi hava ayarı mı yapmak gerekir(ayar tutar mı) yoksa araya ilave sünger mi koymak mı gerekir.:silent:tecrübeli denemesini yapmış arkadaşların paylaşımlarını sabırsızlıkla bekliyoruz.

kardeşim ben hakan abi den alıyorum hafta içi dener en geç hafta sonuna sana yazarım bi aksilik çıkmazsa bws turk nıcklı tarık a da sor o benden daha usta bu konuda bws ve aprilia pegaso kullanıyo 2 t hepsini bilir :D:D

Son düzenleme:
niki kdzl olan arkadaşım sen hava filtresini tam sıkıştıramamışsındır yoksa kalkışta performans düşmesi ve motoru boğma bws de söz konusu bile olamaz yerine oturttuğundan iyice emin ol ve rölantiden düşme olursa karbüratörün üstündeki ayar vidasından ayar yap ;)

kardeşim ben hakan abi den alıyorum hafta içi dener en geç hafta sonuna sana yazarım bi aksilik çıkmazsa bws turk nıcklı tarık a da sor o benden daha usta bu konuda bws ve aprilia pegaso kullanıyo 2 t hepsini bilir :D:D

paylaşımını takip edeceğim,teşekkürler.

BWSTÜRK
niki kdzl olan arkadaşım sen hava filtresini tam sıkıştıramamışsındır yoksa kalkışta performans düşmesi ve motoru boğma bws de söz konusu bile olamaz yerine oturttuğundan iyice emin ol ve rölantiden düşme olursa karbüratörün üstündeki ayar vidasından ayar yap ;)

biraz uzun yazdığım için yanlış anlaşıldı sanırım.ben başka hava filitresi takmadım sadece mevcut olanı çıkardım,sonucu yazdım.dediğiniz gibi boğazı boşta bırakmak ters etki yapıyor.arkadaşların paylaşımlarından sonra şayet takmaya karar verirsem bağlantı borularının kelepçe ile sıkmak gerektiği kesin.siz bws'nizde kullanıyor musunuz?ses ve performans değişikliğini paylaşır mısınız.(bu arada meslektaşmışız) :) teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Hangi motora takarsanız takın hava ayarını yapmak gerekli arkadaşlar
Yani sanmayın ki filtreyi takıcaz motor hızlancak sesi güzelleşecek :)
Filtreden sonra doğru hava ayarı ile yakıtınız artmayacak vede performans artacaktır.
2 veya 4 zamanlı olması fark etmez..
Bu arada hakana ulaşamayanlar bana ulaşabilirler filtre için :)

[EK]
Performans Hava Filtreleri

Performans hava filtreleri uygulamadaki kolaylıkları ve fiyatlarının diğer modifiye aksamlarına göre çok daha hesaplı olması
sebebiyle modifikasyonda genellikle hepimizin ilk başlangıç noktası olmuştur.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, hepimizin ortak olarak hoşlandığına inandığım, orijinal ekipmana kıyasla
bu filtrelerin çıkardığı spor ses bize bu filtreleri aldıran ilk sebeplerdendir. Ancak, modifikasyona genelde herkesin spor
hava filtresinden başlamasının bundan daha etkili bir sebebi var ki, o da birilerinin bize bu hava filtrelerini
monte ettikten sonra 5-10 bg. gibi güçler elde edebileceğimiz konusunda son derece rahatça atıp tutmalarıdır.

Şimdi.. Ben de kullanıyor olmama rağmen, size spor hava filtrelerinin hiç bir işe yaramadığını (ayar yapmadan) söylersem acaba ne dersiniz?
Öyle şey olur mu diyeceksiniz.. Evet yarıyor ama, tek bir koşulla.. Lütfen okumaya devam edin.. .Devamı için aşağıdaki linke bakın.:p
[/EK]

.
http://muratgergerli.blogspot.com/2008/02/performans-hava-filtreleri-performans.html

[EK]
Performans Hava Filtreleri

Performans hava filtreleri uygulamadaki kolaylıkları ve fiyatlarının diğer modifiye aksamlarına göre çok daha hesaplı olması
sebebiyle modifikasyonda genellikle hepimizin ilk başlangıç noktası olmuştur.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, hepimizin ortak olarak hoşlandığına inandığım, orijinal ekipmana kıyasla
bu filtrelerin çıkardığı spor ses bize bu filtreleri aldıran ilk sebeplerdendir. Ancak, modifikasyona genelde herkesin spor
hava filtresinden başlamasının bundan daha etkili bir sebebi var ki, o da birilerinin bize bu hava filtrelerini
monte ettikten sonra 5-10 bg. gibi güçler elde edebileceğimiz konusunda son derece rahatça atıp tutmalarıdır.

Şimdi.. Ben de kullanıyor olmama rağmen, size spor hava filtrelerinin hiç bir işe yaramadığını (ayar yapmadan) söylersem acaba ne dersiniz?
Öyle şey olur mu diyeceksiniz.. Evet yarıyor ama, tek bir koşulla.. Lütfen okumaya devam edin.. .Devamı için aşağıdaki linke bakın.:p
[/EK]

.
http://muratgergerli.blogspot.com/2008/02/performans-hava-filtreleri-performans.html

hocam 1 satır bile atlamadan okudum.ince bilgiler var değerlendirene.Çok saol

ya arkadaşlar iyi guzelde bu filitre kırmızı bunun nikelaj olanlarından yokmu :(

hocam 1 satır bile atlamadan okudum.ince bilgiler var değerlendirene.Çok saol

Teşekkür ederim okuduğun için kardeşim...:rendeer:

Umarım faydası olmuştur..:wiinkk:

Filitrelerin üstünde bulunan koruyucu kapakları istediğiniz (motosiklet renginize uyan) renge boyama imkanınız var..:cat:

resim002ts0.jpg

Son düzenleme:
herkese selam; konuyu fazla vaktim olmadığı için hemen okuyamadım...merak ettiğm şu; bu filtre zat 150'ye uygulanabilinirmi? evetse nasıl... eğer bu konuyu daha önce ele aldıysanız kusuruma bakmayın... yardımlarınız için teşekkürler...

Ayberk tabi ki uygulanır..Ama Avans ayarı yapılmalı...

Bunuda ehli bir ustaya yaptırmalısın..

Arkadaslar bugun ıtıbari ile filitreyi taktırmıs bulunuyorum.yarın size görüşlerimi bildireceğim :)

arkadaşlar lütfen ciddi alıcak arkadaşlar sipariş için hesap numaramı istesinler bu nasıl terbiyesizlik böyle ya oyuuncak mı bu iş murat abi filtre için hesap numarası istiyolar veriyorum vazgeçiyorlar ya al yada hiç sorma bile bir şeyi alıcaksan sorun almıycaksanız sormayın sizinlemi uğraşçam 0,, 250 cc ye kadar her motora takılır iyi bir ayar yaptırıldıktan sonra güzel olur lütfen arkadaşlar:pr:

Arkadaslar bugun ıtıbari ile filitreyi taktırmıs bulunuyorum.yarın size görüşlerimi bildireceğim :)

Hayırlı olsun kardeşim..Umarım zevkine varırsın...Gülegüle kullanman dileğiyle...

.
arkadaşlar lütfen ciddi alıcak arkadaşlar sipariş için hesap numaramı istesinler bu nasıl terbiyesizlik böyle ya oyuuncak mı bu iş murat abi filtre için hesap numarası istiyolar veriyorum vazgeçiyorlar ya al yada hiç sorma bile bir şeyi alıcaksan sorun almıycaksanız sormayın sizinlemi uğraşçam 0,, 250 cc ye kadar her motora takılır iyi bir ayar yaptırıldıktan sonra güzel olur lütfen arkadaşlar:pr:

Kızma Hakanım..:wiinkk:..Boşver..:wiinkk:.Malınla kastın yok...Alan alsın.:pr:.Zorla satmıyorsun ki..
Zaten zamda geliyor..Takma kafana..Rafta değer kazanır..:p

Ama şu hesap nosu alıpta yatırmayanlara "gerçekten ayıp etmişler "diyecem...:wiinkk:

Yine olursa böyle birşey sen bana msn'den ver isim...

Bende onların hesabını alayım...:queen: :queen:

konu genelde geyik muhabbeti olmus ama

ozellikle 125-150cc scooter kullanicilarinin yorumlarini bekliyorum:silent::silent:
-performans durumu ve yakıt durumu nedir tam olarak?

bir diğer soru
bu filtreyi scootera(4zamanlı) uyguladigimizda normal hava filtresi kutusundan daha
fazla disariya tasiyormu yani tam arkada yandan hava filtesi kol gibi cikacaksa kullanisli olmaz:farao:

mumkunse scooter uygulamasi yapan arkadaslardan motorun uzerinde nasıl durdugunu gosteren resim...

Valla arkadaslar taktırdım sadece ses var çekiiş eh biraz arttı sayılır ama oluk gibi benzin yıyor

teşekkürler.ayar filan yaptırdınız mı,resim koyarsanız seviniriz.yakıtın artması sesi duymak için gaza asılmaktan olabilir mi:)

teşekkürler.ayar filan yaptırdınız mı,resim koyarsanız seviniriz.yakıtın artması sesi duymak için gaza asılmaktan olabilir mi:)

resim bilare çekerim.ama gaza asıldığım falan yok normal gazı köklemeden sesi yakaldım ben.gaza yüklensem ne olacak bilmiyorum artık.4131 de benzin aldım bakalım kaç km de alıcam tekrar ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar