Ehliyet kursuna yazıldımm!

Bugün tüm evaklarımla beraber Haznedar Maxi yanında fenerbahçe sürücü kursuna kayıt oldum.Haziranda dersler başlıcakmış.Hiç kaçırmayacağım dersleri.Temmuzda da sınavlar var.Sonunda beklediğim an gerçekleşti.İnşallah herkes istediği ehliyetine kavuşur :)

Ama bir sorun var.Hangi motoru kullanacağım..Stajyer sürücü olacağımdan 125cc en fazla biliyorsunuz.
2 seçenek var.Bizim işyerinde birinin Titanı var ve 20.000kmyi geçmiş durumda.Sahibi 1.500ytl istiyor.Ama ben istemiyorum :) sadece babamın ısrarı.sağlam motor olduğu için onu alalım diyor.Ama ben 0 km bir ybr 125 düşündüm.Bütçe az geldi.Bu seferde 125cc lik bir çinli olsun istiyorum.Babam 6 ay zor kullanırsın diyor.Ama ben bakımlarıyla motorun dayanacağını düşünüyorum.
Siz bu konuda ne dersiniz? Bütçe tahmini 1500-2000 ytl arası.Vitesli olmalııı... :queen:

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
ehliyet hayırlı olsun şimdiden.:cat: koruma kıyafetleri namına bişey varmı (kask, bot eldiven dizlik)yoksa onları temin et ufaktan. motor illaki bulunur,korumaları ihmal etme:cat:

ehliyet hayırlı olsun şimdiden.:cat: koruma kıyafetleri namına bişey varmı (kask, bot eldiven dizlik)yoksa onları temin et ufaktan. motor illaki bulunur,korumaları ihmal etme:cat:

Çok sağol.O konu için babamın kaskı ve dizliği var.Kask Cox marka çenesi açılır cinsten.Montum ve eldivenim yok.

o 20.000 lik Titan benim cbf 150 ye ybrye bile kök söktürür...bence Titan...

Cevabın için sağol mete abi.Stajyer olmasaydım senin prodakşın aracılığıyla bir cbf 150'im olsun isterdim valla :)

Cevabın için sağol mete abi.Stajyer olmasaydım senin prodakşın aracılığıyla bir cbf 150'im olsun isterdim valla :)

kank abid eşu var...benden habersiz cbf 150 alındımı zoruma gidiyo bunu biliyormuydun...:pgarip bi kişiyim ben...vlada uyuz oldum mesela...:pkymco ck 125 de alabilirsin bak...bütçeni söyle elimizden ne geliyorsa yapalım...:wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hayırlı olsun ama stajer ehliyet yasası çıktımıki.ben çıkmadı diye biliyorum

kank abid eşu var...benden habersiz cbf 150 alındımı zoruma gidiyo bunu biliyormuydun...:pgarip bi kişiyim ben...vlada uyuz oldum mesela...:pkymco ck 125 de alabilirsin bak...bütçeni söyle elimizden ne geliyorsa yapalım...:wiinkk:

Abi bütçeyi belirttim ama işler şu sıralar gerçekten kötü yani.1500-2000ytl bütçe diyorum kesin olmamakla beraber.Acaba cup türü birşeymi alsam?

hayırlı olsun ama stajer ehliyet yasası çıktımıki.ben çıkmadı diye biliyorum

Kurstaki apla da bana daha çıkmadı dedi.Temmuzda kesin belli olur dedi.Yakalanmazsam güzel olur.Büyük motorda gözüm yok ama 125 değilde 150cc birşey almak istesem sorun oluyor.

Son düzenleme:
koruma kıyafetlerini unutma sakın arkadaşım. şimdiden alacağın ehliyet ve motosiklet hayırlı uğurlu olsun..

bir sn anlamadım :S

stajyer sürücüde ne oluyor ? :S bu önümüzdeki dönemde sınalara girdiğimizde a2 ehliyeti cebimize koyup 250 lilik bir motor kullanamayacakmıyız ?????????
(B sınıfı ehliyetim mevcut)

Forumdan Uzaklaştırıldı
ya ben de geçen sınavı kaçırdım
ümraniye ye vermişler yol çalışması wardı :mad: 15 dk geç gittim ortada kaldım.
temmuz 5 de gircekmişim of..
cumartesi günü sınav mı olur anasını satiyim. hadi oldu 11,00 de neden olur.
neden bu sınav giriş yerleri insanların evlerine ya da kurslarına yakın olmaz :mad:

koruma kıyafetlerini unutma sakın arkadaşım. şimdiden alacağın ehliyet ve motosiklet hayırlı uğurlu olsun..

Çok teşekkürler.Korumalar tamam sayılır mont ve eldiven eksik kaldı.

bir sn anlamadım :S

stajyer sürücüde ne oluyor ? :S bu önümüzdeki dönemde sınalara girdiğimizde a2 ehliyeti cebimize koyup 250 lilik bir motor kullanamayacakmıyız ?????????
(B sınıfı ehliyetim mevcut)

Açıklayayım abicim.1 Nisanda yasa çıkarıldı.Birçok şey beraber çıkarıldı mesela kazada kroki filan çizliyor ya polis gelmiyor olay yerine.Öyle şeyler çıktı bide bu stajyerlik çıktı.Temmuzda kesinleşecekmiş.Eğer sen bir an önce almazsan a2 yi 250cc lik motoru 2 sene sonra görürsün :pale:

ya ben de geçen sınavı kaçırdım
ümraniye ye vermişler yol çalışması wardı :mad: 15 dk geç gittim ortada kaldım.
temmuz 5 de gircekmişim of..
cumartesi günü sınav mı olur anasını satiyim. hadi oldu 11,00 de neden olur.
neden bu sınav giriş yerleri insanların evlerine ya da kurslarına yakın olmaz :mad:

Sendekide şansmış yani.Sınavı kaçırdığın için sınavdan kalmış sayılıyorsun değilmi?Bu yüzdende bildiğim kadarıyla 50ytl hizmet bedeli alınıyormuş sınavda kalanlardan :queen:

Son düzenleme:
Abi bütçeyi belirttim ama işler şu sıralar gerçekten kötü yani.1500-2000ytl bütçe diyorum kesin olmamakla beraber.Acaba cup türü birşeymi alsam?

Kurstaki apla da bana daha çıkmadı dedi.Temmuzda kesin belli olur dedi.Yakalanmazsam güzel olur.Büyük motorda gözüm yok ama 125 değilde 150cc birşey almak istesem sorun oluyor.

tamam sana bi innova fişekleriz en temizinden...:p

tamam sana bi innova fişekleriz en temizinden...:p

Abi sende az ünlü değilsin hani.Herkese motor konusunda yardımcı oluyon çevre geniş galiba :queen:.Prodakşınla sana hayatta başarılar.İnnova çok iyi olabilir.Zaten 0km si kalmadı madem 2. el alcaz çeşit olsun.Nedir innova 2.el piyasası?

böyle bir saçmalık olabilirmi yaaa... bu yasayı düzenleyen mahluk beyinden kıt sanırım.
stajyer sürücü ok, birsey dediğimiz yok.
ama 125 cc ile sınırlandırmayı hangi mantıga göre cıkarttılar acaba.

o zaman B sınıfı ehliyet alanlarda stajyerlik sürecinde 2000cc araba kullanmasınlar.

böyle aptalca bir madde nasıl olabilir ya.

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Ben de aynı yerden almıştım ehliyetimi. :) Honda Titan bakımlıysa tavsiye ederim. 20.000km. honda için hiç bişey değil. Sıfır çinliden de iyidir. Hayırlı olsun şimdiden. :cat:

Abi sende az ünlü değilsin hani.Herkese motor konusunda yardımcı oluyon çevre geniş galiba :queen:.Prodakşınla sana hayatta başarılar.İnnova çok iyi olabilir.Zaten 0km si kalmadı madem 2. el alcaz çeşit olsun.Nedir innova 2.el piyasası?

kanka bakıcaz ha deyince olmuyoki...bi konsantre olalım...:phavaya girelim...:cherry:

böyle bir saçmalık olabilirmi yaaa... bu yasayı düzenleyen mahluk beyinden kıt sanırım.
stajyer sürücü ok, birsey dediğimiz yok.
ama 125 cc ile sınırlandırmayı hangi mantıga göre cıkarttılar acaba.

o zaman B sınıfı ehliyet alanlarda stajyerlik sürecinde 2000cc araba kullanmasınlar.

böyle aptalca bir madde nasıl olabilir ya.

Bu durumda bu sınırlamayı kimsenin istediğini sanmıyorum.Arabalar konusundada haklısın.Onlara da sınırlama gelsin madem.Ama bu motosiklet işi hep o AB nin başının altından çıktı.AB uyum sağlama durumları işte...saçmalık.Almayacaklarki abye bizi zaten orda bizim işimiz olamaz.orası hristiyan birliği.Yemişim ab sini ben girmek istemiyorum.

Ben de aynı yerden almıştım ehliyetimi. :) Honda Titan bakımlıysa tavsiye ederim. 20.000km. honda için hiç bişey değil. Sıfır çinliden de iyidir. Hayırlı olsun şimdiden. :cat:

çok teşekkürler cevabın için.Titanı gidip görmüştüm ama bakımlılığı konusunda hiç bir fikrim yok.Motorun sesini bile duymadım.
kanka bakıcaz ha deyince olmuyoki...bi konsantre olalım...:phavaya girelim...:cherry:

Acele etme abi yavaş yavaş ısın.Ağustosa kadar beklerim ben :queen:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar