Ramak Kaldı...

Çalıştığım yere ait olan: Yamaha BWS ile pakete çıktım.
ben bursada oturuyorum.
çalıştığım yer heykelde bilen bilir.
heykel caddesine (ünlü cad.) girdim ve ileriden sola yani yeni yola akan trafikle birlikte devam ediyordum.
en sol şeritte idim ve yanımda sağımda bir otobüs vardı.
45-60 km arası bir hızdaydım sanırım.
ve otobüsün önünden bir bayan çıktı bir anda (teyzem yaşında).
ilk kazamdı.
kadın bana çok yakındı belki 6 m. bile yoktu aramızda.
ve kaçacak yerimde yoktu tamamen şeridin ortasında dondu kaldı kadın.
sağımda ise otobüs.
öncelikle arka frenni sıktım.
daha sonra ön freni pompalamaya başladım duramıyacağımı anlayınca iyice asıldım.
sonuç olarak iki tekerlek kitli bir şekilde kayarak motorun sağ kısmı kadına sadece dokunuyordu.
şükür kadında bir şey yoktu.
benim ise biraz ayağım yere sürttü.
sinirden kendimi kaybedip bağırdım üzgünümde şimdi.
ama 8-10 m. ötede alt geçit var ve hem kendilerini hemde bizi tehlikeye atıyorlar.
karşıda sönmezin önünde duran bir memur bayana ceza kesti yani bir can bu kadar ucuz 55ytl.
araçlardan deil yaytalardan daha çok korkuyorum artık..

Son düzenleme:
Atatürk caddesinde çocuguyla karşıya geçen bir bayanı sıyırdım daha önce!
O ise beni görmedi bile çocuk bağırıp durdu, o ise hala yanındaki "aret" i ile dedikodu yapıyordu...:(:S
geçmiş olsun...

evet çok haklısın ulu camiden itibaren 4 tane alt geçit var cumhuriyet cad. kadar.
ama sürekli karşıdan karşıya geçiyorlar.
ne inattır anlamadım ve yolun ortasında kalanlar...
kuruyup kalıyorlar hızlı akan trafiğin arasında.

geçmiş olsun zaten bu yayaların çoğu motosiklet çarpınca hiçbişey olmayacağını sanıyor gerizekalılar zınk diye zıplıyolar öotosikletin önüne.birgün kasten çarpıcam dayanamayıp:farao:

geçmiş olsun zaten bu yayaların çoğu motosiklet çarpınca hiçbişey olmayacağını sanıyor gerizekalılar zınk diye zıplıyolar öotosikletin önüne.birgün kasten çarpıcam dayanamayıp:farao:

emin ol suçlu olmasanda vicdan azabı çekersin.
kim bilir çocukları bekliyordu evde.
belkide hasta bir eşi var.
belkide hamile.
belki..... belki....
çok acı bir durum heleki böyle bir durumun ufakta olsa suçsuzda olsam sebebi olmak istemem.

Duran araçların sağından veya solundan geçerken çok dikkat etmelisiniz. Duran otobüsün önünden her zaman bir andavallının yolu geçme ihtimali olduğunu unutmayalım.

Duran araçların sağından veya solundan geçerken çok dikkat etmelisiniz. Duran otobüsün önünden her zaman bir andavallının yolu geçme ihtimali olduğunu unutmayalım.

hayır aslınjda duran yoktubahsi geçen cad. 4 şerit.
ben en sol şeritte otobüs hemen yanımda yani oda soldan ikinci şerit bu şeritte zaten trafik olmadıkça durma şansı yok.
gayet seri akan bir trafik yani.
kim düşüne bilirki. 50-60 km hızla giden otobüsün tam önünden otobüs bile eziyordu, yani bir yaşlı bayan fırlasın..

valla ben takmıyom kardeşim :cherry: çokta tınn. baksın sağına soluna bakmadan çıkada ben çarparsam %100 o hatalı çıkar motorumun kırılarn yerlerini öder :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun arkadaşım..

bende geçen akşamki toplantıda bir benzin alayım geleyim dedim. cadde boş kaptırdım geliyorum. bi kız bi oğlan elele beni göre göre yolu geçmeye kalktılar. yolun ortasında kız durdu oğlan hala geçiyor.. kornaya basıyorum oralı olan yok.. delikanlılık mı yapacak ne mal değneği.. asıldım arkaya öne, motosiklet kaymaya başlayınca hemen bıraktım frenleri tekrar. tekerleğin cayırtısını duyunca oğlanın aklı başına geldi durdu hemen. yanlarından geçerken yavaşladım iyice, yapma kardeşim diye bağırdım oğlana. inşallah kafasında biraz olsun yer etmiştir.

Resimde görüldüğü üzere salak yaya bırakmış yaya gecidini, araçların arasından önüme atlayacak, benim onu gördüğümde birbirimize uzaklığımız 0,5 m den daha az, allahtan çok yavaştım, önüme çıktı ama gözü sağ tarafta, hatta başı sağ bakıyor, bir anda salağı önümde görünce elim ayağım dolaştı, motorda ne kadar sıkılacak şey varsa hepsini sıktım, ön teker kaydı o kadar yavaşken bile, gazı da açtım, debriyajı da sıktım motor bağırtı, valla inip dövecektim o kadar sinirlendim ya..
Motora sarıldı düşmemek için.. Düşmedik ama büyük tecrübe oldu, ışıklarda durunca araçların arasından bende geçerdim, daha dikkatli olmak lazımmış..

geçmiş olsun arkadaşım..

bende geçen akşamki toplantıda bir benzin alayım geleyim dedim. cadde boş kaptırdım geliyorum. bi kız bi oğlan elele beni göre göre yolu geçmeye kalktılar. yolun ortasında kız durdu oğlan hala geçiyor.. kornaya basıyorum oralı olan yok.. delikanlılık mı yapacak ne mal değneği.. asıldım arkaya öne, motosiklet kaymaya başlayınca hemen bıraktım frenleri tekrar. tekerleğin cayırtısını duyunca oğlanın aklı başına geldi durdu hemen. yanlarından geçerken yavaşladım iyice, yapma kardeşim diye bağırdım oğlana. inşallah kafasında biraz olsun yer etmiştir.

ewet tekerleğin sesi baya bi etkili oluyor :)

Resimde görüldüğü üzere salak yaya bırakmış yaya gecidini, araçların arasından önüme atlayacak, benim onu gördüğümde birbirimize uzaklığımız 0,5 m den daha az, allahtan çok yavaştım, önüme çıktı ama gözü sağ tarafta, hatta başı sağ bakıyor, bir anda salağı önümde görünce elim ayağım dolaştı, motorda ne kadar sıkılacak şey varsa hepsini sıktım, ön teker kaydı o kadar yavaşken bile, gazı da açtım, debriyajı da sıktım motor bağırtı, valla inip dövecektim o kadar sinirlendim ya..
Motora sarıldı düşmemek için.. Düşmedik ama büyük tecrübe oldu, ışıklarda durunca araçların arasından bende geçerdim, daha dikkatli olmak lazımmış..

çok haklısın nasıl güveniyorlar bilmiyorum ben kendime güvenemiyorum açıkçası.
her zaman dikkatli olamazsın ama onlar bize nasıl güveniyorlar...

valla ben takmıyom kardeşim :cherry: çokta tınn. baksın sağına soluna bakmadan çıkada ben çarparsam %100 o hatalı çıkar motorumun kırılarn yerlerini öder :)

Allah korusun kardeşim olur mu öle tamam bizde kullanmıyoruz bazen ama bilinçli olarak geçiyoruz.
ama çocukta ola bilir annesini kaybetmiş ne kadar bilinçli ola bilir ki sizce.
Allah kazadan beladan korusun.
vicdan azabı çekersin sonra.

Son düzenleme:
Allah korusun kardeşim olur mu öle tamam bizde kullanmıyoruz bazen ama bilinçli olarak geçiyoruz.
ama çocukta ola bilir annesini kaybetmiş ne kadar bilinçli ola bilir ki sizce.
Allah kazadan beladan korusun.
vicdan azabı çekersin sonra.

valla bi kaç kere yayayı kurtarmak için kendimi riske atıp minibüsle gözgöze geldiğimden beri takmıyorum. :) özellikle kornamı değiştircem. böle mercedes'in orjinal gıcık ya d brodway'lerin kornalarından takmak istiyorum. :)

burası türkiye kardeşim istersen heryer geçit olsun bizimkiler gene yolun ortasını kullanır....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun , sen bunu anlatınca aklıma bise geldi . gecen sene bizim arkadas frensiz bisikletle enteller sokağında ( mersinliler bilir , accayippppppppp kalabalık bir sokak ) son sürat giderken bir kadınla iki kızına çarpmıs, kadın şikayetçi olmus karakola gitmisler . komiser bi kadına bakmıs bi kızlarına bakmıs sonra dönmüş bizim arkadasa '' o sokağa arabayla girmek yasak kardesim , biraz daha dikkatli olsana '' demiş .:mrgreen::mrgreen::mrgreen:bir sene boyunca gülmüstük buna . üst geçit konusuna da değinmişken ben size bi video çekeyim de görün 10 dakika içinde üst geçidin altından kaç tane insan karsıya geçiyo. :)

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Çok geçmiş olsun arkadaşım. Daha kötüsü de olabilirdi. Ramak kalmış gerçektende. Tekrarını yaşatmasın allahım.

Geçmiş olsun ShyTan.Keşke yayalara vurmaktan korktuğumuz kadar büyük araç sahipleride motorculara çarpmaktan korksalar çekinseler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar