cbf 150den vazgeçmek!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar arka fren kampana olduğu için cbf 150 almaktan vazgeçcem sanırım.Ama pek fazla da bilmiorum bu frenin özellklerini.Sizce sırf bu yüsden vazgeçilir mi?cbf 150 kullanan arkadaşların deneyimlerini paylaşmalarını rica ediorum.

arkadasım... milyon doalrlık muhendisler bosuna disk yerine kampanaya karar wermemişler heralde...

eger disk daha faydalı olsaydı.. kampana bi işe yaramasaydı o sekilde yapılmazdı...

kusura bakma zewkini bilemem.. motoru almaman icin bicok neden olabilir..

ama harbiden bu bildigin sacma sapan bi mazeret :)

motor disk in gerekicegi bi hıza cıkmıo zaten... :)

adam 0 km araba alıyo.. werıo 50 milyar.. arkalar kampana..

muhendislere guwen ;) :)

İnan bu kararsızlığı tecrübesizliğimden yaşıyorum.Ama teşekkür ederim yardımın için sanırım cbf 250 kullanıosun.yoksa cbf 150 de kullandın mı?:)

arkadasım... milyon doalrlık muhendisler bosuna disk yerine kampanaya karar wermemişler heralde...

eger disk daha faydalı olsaydı.. kampana bi işe yaramasaydı o sekilde yapılmazdı...

kusura bakma zewkini bilemem.. motoru almaman icin bicok neden olabilir..

ama harbiden bu bildigin sacma sapan bi mazeret :)

motor disk in gerekicegi bi hıza cıkmıo zaten... :)

adam 0 km araba alıyo.. werıo 50 milyar.. arkalar kampana..

muhendislere guwen ;) :)

arkadaşım , ben de cbf kullandım 7500 km kadar haklısın, 150 cc lik ve gücü hız dan çok tork a ve çekiş e yönlendirilmiş bu motosiklet 80- 90 km /saat hız aralığında ki bir kullanım da arka disk fren çok ta gerekli değil .Ama ne kadar da çin deki kardeşlerine göre gücü 1,5 bg düşük olsa da bu motosiklet te düz yol da 120 km / saat hızı rahat rahat görüyor.
arka tekerlekler de disk fren olsa idi ne olur du ?
olsa idi , cbf 150 cc tadından yenmezdi çok güzel bir motosiklet ama eksiklikleride yok değil ...
fakat ;
50000 ytl lik otomobil de arka tekerlekler de disk freni de abs yi de ararım ,kaldi ki otomobil sektöründe ki acımasız rekabette değil 50000 ytl lik arabalar da nerdeyse orta sınıf otomobil lere bile 4 tekerlek te disk fren kullanıyorlar...
Örnek ; ww bora , ww jetta reno megan vs ..vs ...

cbf 150 cc alacak arkadaşım , bu motosiklet i al güle güle kullan çok güvenilir ve sağlam bir makinedir , bu makinenin limitlerini sakın aşma .......

Son düzenleme:
:):):)

elbette haklısınız.. sadece o kadarlık arabada bile koymayabiliolar...

yani geremedikce koyulcak bisey diil.. onu anlatmak istedm...

ama dedigindede haklısın... 1 ile 4 milyar arasındaki fark boru diil...

kolay kazanılmıo... neden cin motoruyla bir olsun...

bende cbf250 war.. ondada kampana war.... isterdm disk olmasını

elbette insan farklı bi motora binmek icin o kadar para sayıyo... honda aliym kalite aliym diye...

karsılıgındada bi farklılık istio...

ama motoru almamak icin bi neden diil...

Allah korusun.. basına bisey gelse.. ulen disk olsa durabilirdm dicein bi fark yaratmaz....

dedigim gibi.. yaratcak olsa inanın koyarlardı :)

arka fren disk olsaydı süper olurdu.fakat maliyet artardıı.neyse fakat cbf150 kampanası sıkınca disk kadar etkili.sonuçta sıktınmı lastik kitleniyor.3 kişi binsem bile sıkınca lastiği kızaklarım.bn cbf150'i temmuz ayında almıştım şu ana kadar şu ana kadar sadece 3 kere sıkıştırdığımı biliyorum yani daha kampanamı değiştirmedim....

Yaklaşık 5.000 km cbf150 ve yaklaşık 600km Cbf250 kullandım. Ikisinde de arka fren ile ilgili hiçbir rahatsızlık duymadım. Cbf150deki kampana frenle ilgili içinde hiçbir sıkıntı olmasın. Fakat cbf150'de çok rahatsız olduğum bir konu vardı ki o da lastikler. Orjinal lastikleri pek iyi değil , onları da değiştirince sorun kalacağını zannetmiyorum.

Yaklaşık 5.000 km cbf150 ve yaklaşık 600km Cbf250 kullandım. Ikisinde de arka fren ile ilgili hiçbir rahatsızlık duymadım. Cbf150deki kampana frenle ilgili içinde hiçbir sıkıntı olmasın. Fakat cbf150'de çok rahatsız olduğum bir konu vardı ki o da lastikler. Orjinal lastikleri pek iyi değil , onları da değiştirince sorun kalacağını zannetmiyorum.

kampana fren bölümü ne kısmen , lastik ler hakkında ki fikirlerinize tamamen katılıyorum.

130 kg ağırlığında,12 bg gücünde,90-100 km aralağında kullanımı olan bi motosikletin arka tekeri kampana yada disk olmuş bişey ifade etmez arkadaşım.
zaten bu motosikletin ağırlık merkezi yok arka kuş gibi hafif disk olmayışı avantaj bile sayılır hatta.her türlü durdurur kampana.boşver meşgul etme kafanı daha fazla.

bence takma kafana freni falan. cbf150 kesinlikle pişman etmiyor adamı. 5000 km'deyim. En ufak bir sorunuyla karşılaşmadım. Çok büyük özen gösteremediğimi de itiraf edeyim. Hoş ybr nin de sorun çıkaracağını pek zannetmiyorum ama CBF150'yi beğendiysen düşünme daha fazla. Al.

Abicim arkada diske miske gerek yok frenler taş gibi takma kafana.Cbf 150 al her yönden memnun kalırsın ben 17000 km deyim 14 ay oldu

cbf 150 yi ne yapcan.daha ucuza daha kali
teli ybr 125 al.daha memnun kalacaksın.cbf 150 biraz daha güzxel duruyor.ama 1000 km de bir yağ değiştirme ihtimalini unutma.
farlar direkt alternatöre bağlı,devir göstergesi yok.bunlar almaman için yeterli sebepler.

hız hariçinde dört dört lük motor caktımıda durursun hiç kafanı yorma al tepetepe bin hacım gozun arkada kalmasın

motosikletleriniz hafif,lastikleriniz ince dar. yola değen yüzey miktarı az. :) disk fren olsaydı anında kilitler kayardı. bence kampana seçmelerindeki neden bu olabilir. benim aklıma gelen buydu. bikaç forumda da diskmi? kampanamı? diye sorulmuştu motosiklet türlerine göre cevaplamıştım. :)

Arkadaşlar arka fren kampana olduğu için cbf 150 almaktan vazgeçcem sanırım.Ama pek fazla da bilmiorum bu frenin özellklerini.Sizce sırf bu yüsden vazgeçilir mi?cbf 150 kullanan arkadaşların deneyimlerini paylaşmalarını rica ediorum.

kardeş sırf bu yüzden bu motosikleti almayacaksan bişey demiyorum ama şunu bilki 10 aydır cbf 150 kullanıyorum arka fren ile ilgili sorun yaşamadım ve basınca kayıyor yani sen tutmaz diye mi vazcayıyorsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar