Sıfır Motor Açmam için motoru nasıl sürmeliyim

Arkadaşlar yeni bir zealsun ZS 125-6 aldım motuu açmam için bana yardımcı olabilirmisiniz

kullanma kılavuzunu oku arkadasım orda rodaj hakkında bılgı sana verılır :cat:

5-6000 deviri gecmeden... olabildigince uzun yol...

(uzun yol fazla devir vurmamanı saglar...)

teşekkürler de kardeş engin bilgilerinize başvuravım dedim.

İlk kullanım motosikletin ömrünü ve performansını oldukça etkiler. Bunun için kullanım ve bakım el kitabında belirtilen KM ve hız limitlerine riayet edin. Motosikleti ilk kullanım sırasında; uzun süre sabit hızda (aynı devirde) kullanmayın ve motosikletinize ani ve aşırı yüklenme yapmayın.

bu arada.. 6000 e kadar deviri oynatman faydana
hani 2-5-6 arası oynatman....

cunku yaptıgın sey... parcacıklı yag ile piston we silindir yataklarını asındırarak birbirlerine alıstırman...

bunun icin cok devir vurmaman... ancak dusuk devirlerde ufak ufak kullanman lazm...

şehiriçinde motur kullanıyorum evden işe işten eve fazla uzun yol tecrübem de yok asşlında ...

motorum hakkında ne düşünüyorsunuz daha önce zealsuna bineniniz var mı acaba

Son düzenleme:
becerbıldıgım kadar soylıyım:p ılk 1500-2500 km arası motoru yorma. yanı yuruyenlerın (pıston,yatak,vs.) bırbırıne alısma evresını ıı gecır.bunların bırbırıne ıı olarak alısması motorun omrunu uzatır yakıt sarfıyatını dusurur performansı arttırır.motoru ıfazla ısıtma vıtes ve devır aralıgını genıs tut (yuksek devır degıl) aynı devır de sureklı kullanma motor ısınmaya basladıgında durdur sogusun yanına belıne falan bak onu dınle oksa gevseyen oynayan aksayan yerı varmı dıe gozden gecır yagını ozellıkle rodaj donemınde oldugu ıcın sık degıstır ortalama 1000 kmde servıse bakıma gotur

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ben 5000 km rede ybr aldım . Aldığımda 90 ı geçmiyordu düz yolda. Motorda redline a gelmeden vitesi değiştirme dediler biraz öle sür dediler şimdi 5400 de motor biraz açıldı şu an 100 yapıyor düz ve rüzgarlı yolda. 5000 km reye kadar kitepta yazdığı gibi kullanmışlar o yüzden fazla hız yapmıyordu

readlıne nedır acaba?yenı bır motor bende almak uzereyımde bu yazı ılgımı cektı.

:p
readlıne nedır acaba?yenı bır motor bende almak uzereyımde bu yazı ılgımı cektı.

devır saatının kırmızı bolgesıdır yanı gırlmesının hıc hos olmadıgı bı yerdır motorun omrunden yersın demektır retlayn(READLINE) :cat: redlıne

Son düzenleme:
sağolun arkadaşlar Allah razı olsun insan bilgilendikce rahatlıyo valla

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar