benım peder olmustu ama onun sol tarafı olmustu ısteksız gozyası falan akıodu kotu bırşeydı
peder ???? :silent::silent: sanırım baba demek ıstedın![]()
butterfly_80 resimli anlatım belki etkili olur![]()
Kask takmayan Felç olsun - Bugün, 07:56 AM
Kask takmayan Felç olsun
iyide yaz vakti fullface bir kaskın vizörünüde kaparsak, hamama gitmiş gibi olmazmıyız arkadaşlar?..
+1kask takmayan niye felç olsun!kimi ilgirendirir ki adamın kask takıp takmaması!zararı varsa sadece kendine başka bi kimseye zararı yok ki!
Kaskın üst ve ağız ve yanak bölümlerinde havalandırmak için filtreli kapaklar var.
onlar bile pek işe yaradığı söylenemez ağız kısmından eşek arısı çıkarmıştım 300 km geziden sonra.
vizör ü açık bırakmak bile tehlikeli en iyisi o havalandırma kapaklarını kullankatır. Neticede Yüz kısmı önemli trafikte egzoz dumanı ve toz tanecikleri haşereler yüzdeki parlaklığı ve gözenekleri kapatır. Motosikletçi güzel ve bakımlı olmalıdır.[/QUOTtabı motosıkletçi bakımlı olacak olmalıda sana katılıyorum aferin sanakız gecende ortaköyde bi kuaföre gittim saçını yolacaktım salak kızın ya manikür mü yaptı tırnaklarımı kökünden mi aldı anlamadım. ya iyi kaş alan ve manikür yapan varmı bıldiğin :queen::queen::queen::queen:
Yüz felci ilerleyici bir hastalıktır ve maksimum şiddetine birkaç saat ya da günde gelir. ]Sıklıkla soğuk ve rüzgar sonrasında gelişen bir hastalıktır. Bir iki gün öncesinde kulak arkasında ağrı oluşur. Patofizyolojisinde fasiyal sinirin ödemi yatar ve sinir şişmiştir. Yüzün bir tarafında yüz ifadesinin tüm kasları güçsüzleşir ya da tamamen etkisiz olur. Mimik hareketleri istendiği gibi yapılamaz. Göz kapakları kapanamaz, dudak kenarı düşer ve alın da kırıştırılamaz. Hastada herhangi bir duyusal kayıp olmamasına rağmen hissizlik belirtilebilir. Bazı hallerde (korda timpani tutulumu) tat alma kaybı; stapedius kası tutulumuna bağlı olarak hiperakuzi (sese hassasiyet) oluşabilir. İstemsiz gözyaşı (timsah gözyaşları), Bell fenomeni (göz kapatmaya çalışırken göz küresinin yukarı kayması), göz kapatamamaya bağlı korneada tahriş görülür. Felçli tarafta yiyecek ve içeceklerin dışarı düşmesi de görülmektedir.
Dr. Prof. Safiye Bilgin Hanımın sayfasından alıntıdır.
iyide yaz vakti fullface bir kaskın vizörünüde kaparsak, hamama gitmiş gibi olmazmıyız arkadaşlar?..
.Sadece kask mı?...
![]()