Kask takmayan Felç olsun

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kask takmayan insanların hali başka, Paylaşmak istedim.

Fasiyal palsi olarak adlandırılan yüz felci, yüz kaslarını etkileyen ve ani gelişen bir yüz zaafıdır. Beyinden gelen yüz hareketleri yapma emrinin 7. sinir (yüz siniri) tarafından kaslara iletilmesinde oluşan engellemeler bu hareketlerin yapılamamasına neden olur. Bu engeller çeşitli nedenlerle olabilir. Bunlar arasında Bell's palsi, Ramsay-Hunt sendromu, orta kulak iltihapları, sistemik hastalıklar, tümörel hastalıklar, travmalar ve ameliyatlar bulunmaktadır. Fasial sinirin paralizilerinin (felç) en sık rastlanan nedeni Bell's palsidir ve her yaşta görülebilmektedir. Kadın ve erkekleri eşit derecede etkiler ve yılın her zamanı görülebilir.

Yüz felci ilerleyici bir hastalıktır ve maksimum şiddetine birkaç saat ya da günde gelir. Sıklıkla soğuk ve rüzgar sonrasında gelişen bir hastalıktır. Bir iki gün öncesinde kulak arkasında ağrı oluşur. Patofizyolojisinde fasiyal sinirin ödemi yatar ve sinir şişmiştir. Yüzün bir tarafında yüz ifadesinin tüm kasları güçsüzleşir ya da tamamen etkisiz olur. Mimik hareketleri istendiği gibi yapılamaz. Göz kapakları kapanamaz, dudak kenarı düşer ve alın da kırıştırılamaz. Hastada herhangi bir duyusal kayıp olmamasına rağmen hissizlik belirtilebilir. Bazı hallerde (korda timpani tutulumu) tat alma kaybı; stapedius kası tutulumuna bağlı olarak hiperakuzi (sese hassasiyet) oluşabilir. İstemsiz gözyaşı (timsah gözyaşları), Bell fenomeni (göz kapatmaya çalışırken göz küresinin yukarı kayması), göz kapatamamaya bağlı korneada tahriş görülür. Felçli tarafta yiyecek ve içeceklerin dışarı düşmesi de görülmektedir.

Dr. Prof. Safiye Bilgin Hanımın sayfasından alıntıdır.

Güzel paylaşım eline emeğine sağlık,aynı durum devamlı arabada seyahat etmek zorunda olan kişiler içinde geçerli,camı çok fazla açık bırakmak,yüzünüze aldığınız rüzgarın yüz kaslarını dengesiz bi şekilde germesine neden oluyo,motorda kaskımızı takalım,arabadada çok fazla camı açıp yol yapmayalım SAYGILAR

Sizide böyle güzel ve anlamlı konularda görmek isteriz efemm:pDün msn'e bişeyler yazmışsın ama dükkanda yoktumm,o an adana trafiğinde aragazı ile meşguldüm kusura bakmamışsındır umarım:)

Son düzenleme:
valla sofor felci deniyo halk arasında bilimsel olarakda öğrenmiş olduk ama kasksız cıkanlar gercektende yakalanabilirler özellikle ani ruzgarlarda

Forumdan Uzaklaştırıldı
kask takmayanlaradır bu sözüm oh iyi olmuş..

senin iyiliğin için, güvenliğin için, sağlığın için üretilmiş şeyi neden takmıyosun e be gerizekalı..

Evet kask takmak önemli hemde çok önemli.............

Bunu anlamayanlara sonuçları göstererek uyarmak da güzel ama başlık biraz sert olmamış mı beddua eder gibi....

Bu arada açık kask takanlar neolacak?

iyide yaz vakti fullface bir kaskın vizörünüde kaparsak, hamama gitmiş gibi olmazmıyız arkadaşlar?..

Evet kask takmak önemli hemde çok önemli.............

Bunu anlamayanlara sonuçları göstererek uyarmak da güzel ama başlık biraz sert olmamış mı beddua eder gibi....

Bu arada açık kask takanlar neolacak?

Yok abicim yok sert olmamış ,hatta kıvamında bi başlık olmuşş,herkes taksın kaskını:)

Kaskın üst ve ağız ve yanak bölümlerinde havalandırmak için filtreli kapaklar var.
onlar bile pek işe yaradığı söylenemez ağız kısmından eşek arısı çıkarmıştım 300 km geziden sonra.

vizör ü açık bırakmak bile tehlikeli en iyisi o havalandırma kapaklarını kullankatır. Neticede Yüz kısmı önemli trafikte egzoz dumanı ve toz tanecikleri haşereler yüzdeki parlaklığı ve gözenekleri kapatır. Motosikletçi güzel ve bakımlı olmalıdır.

faideli bilgiler için teşekkürler havalar ısındı bal arıları eşşek arıları yoğun olduğu yerlerde dikkatli olalım ölümlere bile sebebiyet verebilir

ben lens kullanıyorum motora ilk basladıgım sene yani gecen sene :mrgreen: kask vizoru acık gezerdim fakat lenslerimi degistirmeye gittigimde lenslerimde 3 tane demir tozu halınde parcacık bulundu gozumu lens korumus yoksa retinaya zarar gelirmiş dedi doktor buyuk ihtimalle kayon arkasında giderken falan oldu

Ya ben Sevgili okan ve gizem :( gözümde arpacık çıktı :silent: dikkatli olmak lazım.

Evet bende bi günlük kask takmamamın cezasını 1 senedir gözümdeki intihapla ödüyorum.Ameliyat şartmış:cat:

Ya ben Sevgili okan ve gizem :( gözümde arpacık çıktı :silent: dikkatli olmak lazım.

valla yaa simdide bu polen zavazingoları cıktı dun e5de yedim bitane havalandırmadan girdi puf dige girdim anaaamm kasındıda kasın :mrgreen: bi tuhaf bişi toz gibi bembeyaz vizoru actım uctu gitti zibidi

kask takılmalı ve camı mutlaka kapatılmalı :)) ne olursa olsun.gözüne arı girip kaza yapıp hastanelik olan arkadasım war .Allah korusun

Forumdan Uzaklaştırıldı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar