10 Nisan Polis Bayramı Kutlu Olsun

Polis daha çok sokak güvenliğini sağlayan kişi olarak görülür. Oysa ki gelişen,
karmaşıklaşan ve küreselleşen dünyada polislik internetten, ulaşıma, genetiğe; iletişimin
tüm sahalarından kaçakçılığa kadar çok geniş bir alanla ilgilenmektedir.

İnsanların hak ve özgürlüklerinin güven altında bulundurulması gereklidir. Günümüzde
devletler, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, insanların can ve mal güvenliğini koruma,
yasa hakimiyetini sağlamak istemektedirler. Bunun için yasalara ve yasaları uygulayacak bir kuvvete gerek vardır.

İşte Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bu görevi yürüten teşkilatlardan biri, Polis Teşkilatıdır.

Bu sebeple 163. kuruluş yılı olan 10 Nisan Polis Bayramı memleketime kutlu olsun..

................................................................................ ................................................................Murat GERGERLİ

.
[YT]kQ1v4I_NwzU[/YT]
a0c91bed058ac7dcdadc36de2209fd90.jpg

Son düzenleme:
Canımızı,namusumuzu vatanımızı en iyi şekilde koruyan polislermizin ve aynı amaçla çalışan tüm kolluk kuvvetlerimizin ,ayağına taş gözüne yaş gelmesin ,bayramınızı kutlar bu şerefli meslekte bir ömür boyu gurur duyulacak görevlerde bulunmanızı temenni ederim SAYGILAR

Biricik abim başta olmak üzere, sonra Murat abimizin ve sitemize üye nice Polis arkadaşlarımızın.. polis haftasını en içten dileklerimle kutluyorum.. :rendeer::rendeer:

VATANDAŞIN HUZURU, POLİS' İN GURURUDUR.

Bu arada bi bilgilendirmede yapmak istiyorum

090420081243372318700_2.jpg

Polis Teşkilatı'nın armasında yer alan her detay farklı bir değeri temsil ediyor.

Üzerinde ay yıldız, defne dalı ve çift başlı kartal figürü yer alan polis armasındaki figürler, özgürlük, bağımsızlık, güç, kudret, başarı, ün, şan, şöhret ve görkem gibi birçok anlam ifade ediyor.

Bu yıl 163. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türk Polis Teşkilatı'nın armasında yer alan her detay, ayrı değerleri simgeliyor ve tarihsel bilgi içeriyor.

8 KÖŞELİ YILDIZ NERDEN GELİYOR

Türk polis armasındaki “sekiz köşeli yıldız”, ilk defa Sultan Abdülaziz (1861-1876) tarafından “Nişan-ı Osmani Şemsesi” adıyla, devlet hizmetinde üstün başarılar göstermiş olan kişilere iftihar ve imtiyaz olarak verilen bir madalya şeklinde çıkartıldı. Bu “sekiz köşeli yıldız” daha sonra Türk polisinin amblemi oldu.

Yıldızın etrafını saran “defne dalı” da başarı, ün, şan, şöhret ve görkemi temsil ediyor.

Amblemin en alt bölümündeki “çift başlı kartal” ise Selçuklu Devleti'nin (1040-1157) simgesi. Kartalın başlarından biri doğuya, diğeri batıya bakıyor ve doğu-batı hakimiyetini ifade ediyor. Ayrıca, “çift başlı kartal” güç, kudret, özgürlük ve bağımsızlık anlamlarına geliyor.

HER ŞUA'SI AYRI BİR ETİK DEĞERİ SİMGELİYOR

Armadaki “Sekiz köşeli yıldız”ın her şua'sı da ayrı bir etik değeri ifade ediyor.

Toplam 62 şuası olan yıldızın etik değerleri, teşkilat mensuplarının kendileriyle, birbirleriyle, aileleriyle ve içinde bulundukları toplumu oluşturan insanlarla ilişkilerini anlatıyor. Yıldızdaki 62 etik değerden bazıları şöyle:

“Atatürkçülük, iyi ahlaklı, faziletli, nezaketli, merhametli, itaatli, yurt sevgisi, izzeti nefisli, karakterli, barışçı, haysiyetli, sabırlı, doğru, tarafsız, mütevazı, mert, cesur, temkinli, soğukkanlı, güçlü, bilgili, vakarlı, feragat eden, fedakar, intizamlı, adil, azimli, cumhuriyetçi, yasaya saygılı, yardım sever, kültürlü, diğerkam, ketum, çalışkan, bayrağa saygılı, meslektaş sevgisi, vazife sevgisi, meslek sevgisi, amir sevgisi, vefakar, hak sever, ulus sevgisi, aile sevgisi, disiplinli, namuslu, saygılı, Allah korkusu, vicdan temizliği, üniformaya saygı, temiz ve sıhhatli, terbiyeli, imtizaçlı, sebatkar, mesuliyetli.”

ALINTIDIR

Son düzenleme:
bayramınız kutlu olsun murat abi, bayram seyran, tatil, yaz, kış demeden çalışan tüm polislerimize Allah c.c. kolaylık versin.

Tarihi 163 yıl gibi görünen fakat çok sağlam temellere ve geleneğe sahip olan emniyet teşkilatımızın ve tüm mensuplarının bayramını en içten dileklerimle kutlarım.Başta terör suçları olmak üzere tüm mücadelelerinde muvaffak olmalarını dilerim.

ben ve kızım az evvel karar verdik.. yolda gördüğümüz polislere şeker dağıtacağız... kızım istedi valla...:cherry::cherry::cherry: ee MT sizler neler yapacaksınız...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ben ve kızım az evvel karar verdik.. yolda gördüğümüz polislere şeker dağıtacağız... kızım istedi valla...:cherry::cherry::cherry: ee MT sizler neler yapacaksınız...

cok süper ya he bu arada tüm teşkilatım nice bayramlara başarılı bir şekilde ulaşmasını temeni ederim kolay gelsin :rendeer:

Super Moderator
polis bayramı kutlu olsun
tüm yurtta asaişi sağlamak için ter döken tüm polislerimizin polis bayramı kutlu olsun
ayrıca bugün babamın doğum günü nice senelere babacım iyiki varsın:rendeer::)

Basta MuratGERGERLİ abim Olmak Üzere Tüm Polislerin Polis Bayramı VE Polis Haftası Kutlu Olsun....

en basta senin polis bayramın kutlu olsun murat abii ve tabii bütün polislerin bayramı kutlu olsun :rendeer::rendeer:

Türk Emniyet Teşkilatı' nın 163. yılını kutlar, forumda bulunan emniyet teşkilatı mensuplarınada kariyerlerinde hayırlara vesile olmasını dilerim...Kutlu olsun...

Kaan AK

Onurlu Emniyet Teşkilatının Onurlu Mensuplarının Bayramını Kutlarım.. :rendeer:

Emniyet mensubu arkadaşların polis bayramını tebrik ederim.Ülkenin ve devletin iç ve dış güvenliği için görev yapan;kolluk kuvvetleri,tsk ve diğer tüm kurumlara görevlerinde başarılar dilerim.

Murat abinin bayramı kutlu mutlu olsun bir de 3 haftadır ehliyetimi vermeyen memurlar var ki onlara söyleyecek sözüm yok.

Kalan tüm iyi polislerin de bayramı kutlu olsun :rendeer:

Durun arayayım hepsini

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Tüm Türk polis teşkilatının bayramını kutluyorum.

Not: Tartışma içerikli mesajlar silinmiştir.

........................
..................

İsocan bildiğiniz gibi bu konu hakkında birkaç kez mesaj yazmıştım....Yinelemek gerekirse;

Her kurum ve kuruluşta olduğu gibi bazı insani değerini daha tamamlamamış

varlıklar olmuştur teşkilatımızda..Bu zaralı varlıkları aramızdan ayıklamak en baştaki

görevlerimizden birisidir.. Bu konuda toplum olarak üstümüze düşen bu gibi varlıkları

bildiğimizde ilgili birimlere şikayet etmektir..Etmiyorsak burda suçu o teşkilatta değil

kendimizde aramalıyız..

Lütfen bir vatandaş olarak hak ve sorumluluklarımızın bilincinde olalım...

Tüm Türk polis teşkilatının bayramını kutluyorum.

Not: Tartışma içerikli mesajlar silinmiştir.

Teşekkür ederim Erhan....

Bende tüm arkadaşlarım adına MT Yönetimi başta olmak üzere tüm Motosiklet.Net
üyesi arkadaşlarıma kazasız bol neşeli, km'li ve tam korumalı sürüşler dilerim..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar