PC Arızası

GKN

Sevgili arkadaşlarım
10 gündür laptopunma bir türlü çözümlenemeyen bir sıkıntıyla karşı karşıyayım
bilgisayarım kısa kulllanımdan soonra bir anda mavi bi ekran vererek 'KERNEL_DATA_İMPAGE_EROR' diye bir hata vermekte
ve işin garibi güncelli kaspersky ve nod32 ile tarama yapmama rağmen hiç bi virüs bulamadı
4 sefer format attım 2 si fdisk şeklindeydi gene yemedi
bios dahil tüm sürücüleri güncelledim gene olmadı..
az kaldı sıyırıcam
şimdi ne yapmalıyım?
sen götür servise nede olsa garantin var mı diyosunuz
yoksa programsal bi hatamıdır çözebilirmiyiz
Acer ın servis konusunda pek hızlı olmadığını bildiğim için servise vermekten yana deilim
Konu ile ilgili bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim..

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Kanımca harddisk'in nanay, servise götür, havalar güzel motor tepesinde laptop düşünmessin.:p

aynen büyük ihtimal hdd kaynaklı bi sorun.(bad sector oluşmuştur veya ram de sorun olabilir)mavi ekranda hata kodu yazar onuda yazsaydın daha net bisonuca varılabilirdii.

Son düzenleme:
GKN
Bence de hard drive'ını değiştir...
Bir seçenek ise , format attıktan sonra windowsu kurduğun dizini değiştir...
Mesela her seferinde C: 'ye kuruyorsan oraya kurma...
Ama büyük büyük olasılıkla hard drive'ının ömrü bitiyor... Değiştir derim. Laptop kaç senelik?

Son düzenleme:
bad sectör oluşmuştur büyük ihtimalle,windowsun çalışması sırasında gereken dosyaların olduğu yer o sorunlu bölüme denk geliyodur,windowsunu başka bi yerede yükleyebilirsin ,servisede verebilirsim ama bence ver servise değiştirsinler biraz beklersin ama benim senden kafa grenajı beklediğim kadar beklemessin:cherry:

donanımsal arıza. hdd de yada varsa baska bi donanımında fazla kurcalama.. fazla ısınıyorsa laptopun ondanda yapar ana kartı yakma derim ve servise götür :cat:

Gaziantep İl Temsilcisi
Bir bilgisayarcı olarak hardiks de sorun var diyorum....

HDD veya ANAKART 'da sorun var :bounce:

Sen çözemezsin o sorunu, servisine götür durumu anlat baksınlar...

Hocam anakrtında problem yaşıyorsun... GEri dönüşüm cd leri varmı format cd si bilgisayarın kendinden varsa onla yükle eğer yoksa yapacağında hiçbişey yok aynen servise göster

GKN

bad sectör oluşmuştur büyük ihtimalle,windowsun çalışması sırasında gereken dosyaların olduğu yer o sorunlu bölüme denk geliyodur,windowsunu başka bi yerede yükleyebilirsin ,servisede verebilirsim ama bence ver servise değiştirsinler biraz beklersin ama benim senden kafa grenajı beklediğim kadar beklemessin:cherry:

iide sen kafa karenajını buldum tek far bulursan haber et dememişmiydin:)

bu arada laptop henüz 1 yıllık..

Valla gökhan herkes söylemiş ama bende söyliyim kesinlikle hdd kanaklı sorun yaşıyorsun mavi ekran ve kernel genellikle hdd de bad sectör oluştuğunda olur..
Format atarken hdd yi 2 ye veya 3 e bölmeyi dene c sürücüsünü yavaş bicimle ama fat32 olmasın biçimleme türü

Donanımsal oldugu kesın Formatlarla falan bosuna ugrasmıssın Anakart RAM ve HDD ( bence dusuk ıhtımal ) arıza var gibi..Yapacagın sey servıse varsa garantıye gondermektır...Hıc acma bulasma derımm ben..

Ram ve hdd hataları mavi ekran hatası verir. 2 sinide değiştir sağlam olsun.
Sonra birilerine sor sana pc kullanmayı öğretsin :p Öyle her siteye girme :p

bence harici bi hard disc bul biyerden ve usb'den baglayarak yeni hard disc üzerine windows yukle , sorun olmazsa bilki yeni hard disc :p

pc'den pek anlamam ama aklıma ilk gelen ekran kartında sorun var gibi geldi

öncelikle şunu dene; Format atarken (Xp kullandığını varsayıyorum); hızlı format yerine normal formatı seç( dosya sistemi NTFS olsun) eğer takılmayıp devam ederse bir problem yoktur. Şayet belirli bir yüzdede takılırsa diskin arızalıdır. Bunun dışında demişsin ki pc belirli bir süre çalıştıktan sonra bu sorun oluyor. Sanıyorum laptopun raminde sorun var. eğer laptopta iki tane ram varsa, tek tek çıkarıp çalıştırmayı dene. Eğer tek ram varsa yapacak birşey yok garantisi devam ediyorsa garanti sürecini başlattır. Arçelik Beko Keysmart üçlüsünden birisi olsaydı hertürlü servis desteğini almana yardımcı olurdum ancak Acer sanıyorum Koyuncu Elektronik'in ve ben o firmayla arızalanan hdd m yüzünden papaz olmuştum. Arızası dışındaki bir nedenden dolayı garanti kapsamı dışında bırakmışlardı. umarım sorununu çözersin.

Sağlıcakla.

GKN

Ram ve hdd hataları mavi ekran hatası verir. 2 sinide değiştir sağlam olsun.
Sonra birilerine sor sana pc kullanmayı öğretsin :p Öyle her siteye girme :p

olm konuyu hortlatmadan tarihine baksana:mrgreen:
bide sallamışın yok hdd yok ram, adamlar fan ı temizleyip altına silikon bastılar bide sürücüleri güncelleştirdiler oldu bitti:cherry:

meme yapmıştır o ... bi zımpara tık iki oje çakıcan . bide japon karbonat .. bi sorun çıkarsa bide bana getir ben bakiiim (:)

bide sallamışın yok hdd yok ram, adamlar fan ı temizleyip altına silikon bastılar bide sürücüleri güncelleştirdiler oldu bitti:cherry:

konu tarihi farkmaz :p o problemi yaşayan sen her zaman yaşayabilirsin..ben üzerime düşeni yapayım da :p

üç gün sonra elinde patlarsa :) topiğe bişey yazma o zaman :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar