Kırmızı ışıklarda Nerede Durmak Güvenlidir

ayağını mı ezdi?:silent:
yuh artık ya... geçmiş olsun

valla ben daha fazla dayanamıycam İstanbul trafiğine
Ankara'ya taşınıyorum:) (iş icabı ama duble oldu)
Teşekkür ederim..
Bizde İzmir'e yerleşeceğiz inşallah ölmezde sağ kalırsak, allah kısmet ederse..
Nerde durursan dur insanda şans olmalı.

Ben sağ sıfırda durmayı seviyorum, bir ayağım kaldırımda. Şu ana kadar başıma bişey gelmedi ama birgün fren sesi duyarsam kaldırıma zıplıcam :)
Bence en doğrusu bu.. Şimdiye kadar yapmıyordum hiç ama bundan sonra bende bi ayağım kaldırımda durucam ışıklarda..:cat:

GKN

tek ayak kaldırımda durumumu pek güvneli sayılmayabilir
doğru duruş ön fren sıkılı iki ayak ta yerde şeklinde olmalı..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ayağını mı ezdi?:silent:
yuh artık ya... geçmiş olsun

valla ben daha fazla dayanamıycam İstanbul trafiğine
Ankara'ya taşınıyorum:) (iş icabı ama duble oldu)

valla ben söyleyeyim her ne umuyorsan burada o yok emin ol..

Nerde durursan dur insanda şans olmalı.

Ben sağ sıfırda durmayı seviyorum, bir ayağım kaldırımda. Şu ana kadar başıma bişey gelmedi ama birgün fren sesi duyarsam kaldırıma zıplıcam :)

haklısınız şanş... oda yoksa bol ayetel kürsi..

motosiklet kullanmak için en uygun şehirler

antalya
adana
izmir

henüz başka uygun şehir görmedim bu ülkede ..

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
KONU SÜÜÜPEERRR TEBRİKLERRRR!!!!!!!!!!!!!!!
hergün bakırköydeki evimden yeşilköydeki işime gidiyorum MOTORUMLA..
havaharpokulunun önünde ışıklar var , köprüyü geçince ışıklar pek belirgin diil....
uzun lafın kısası ...
bikaç ay önce ışıkları bildiimden ben kenarda durdum .. kırmızı yanıyodu
arkamdan bir araba asvaltı kazıyarak geldi , belliki ışığı son anda farketmiş,, zorla durabildi, ben şerit ortasında dursaydım beni çiğnerdi heralde ...
SİZ SİZ OLUN ŞERİT ORTASINDA DİİL KENARDA BİR YERDE BEKLEYİNN...

KONU SÜÜÜPEERRR TEBRİKLERRRR!!!!!!!!!!!!!!!
hergün bakırköydeki evimden yeşilköydeki işime gidiyorum MOTORUMLA..
havaharpokulunun önünde ışıklar var , köprüyü geçince ışıklar pek belirgin diil....
uzun lafın kısası ...
bikaç ay önce ışıkları bildiimden ben kenarda durdum .. kırmızı yanıyodu
arkamdan bir araba asvaltı kazıyarak geldi , belliki ışığı son anda farketmiş,, zorla durabildi, ben şerit ortasında dursaydım beni çiğnerdi heralde ...
SİZ SİZ OLUN ŞERİT ORTASINDA DİİL KENARDA BİR YERDE BEKLEYİNN...

Hocam walla her kafadan bir ses cikiyor aslinda! Kimi serit ortasinda (ben gibi) :cherry:, kimisi seritte, kimisi kaldirimda vs vs. Nerede bekleyecegimizi acikcasi bizde bilemez olduk :farao:

Söz konusu ışıklar bi kavşaksa,kavşaktan döneceğim istikametin şeridinde dururum,yok kavşak değilse sağda beklemek daha güvenli tabiki,bide mutlaka ordaki şöförlere varlığımı hissetiririm,motoru hiç bi zaman boşa alıp beklemem,çünkü ben bir bedeviyim,kutup ayusu hep bana geliyo:)

arkadaşlar bir tavsiyede benden durduğunuz zaman frene basın stop lambanızın yanmasıda epey bir fayda sağlıyor arkadan gelen taşıtların dikkatini çekiyor
abi nasihati isteyene

Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadaşlar bir tavsiyede benden durduğunuz zaman frene basın stop lambanızın yanmasıda epey bir fayda sağlıyor arkadan gelen taşıtların dikkatini çekiyor
abi nasihati isteyene

çok haklısın . hatta frene basıp basıp bırakmak daha da dikkat çekiyor , yada yanıp sönen şu stop lambaları ...............

frene basıp basıp bırakmakta etkilide güneş ışınlarının çok olduğu zamanlar oda kar etmiyor ozaman yapmamız gereken arkayı iyi kollayacağız motoru boşa atıp beklemeyelim motorumuz heran kalkışa hazır bir vaziyette beklemeli ve mümkünse araçların sağına soluna pek girmemeye dikkat etmelidir çünkü tarafiğin yoğun olduğu bu gibi yerlerde görünürlüğümüz az olduğu için üzerimize kırabilirler keyifli sürüşler

Güvenli olan kırmızı ışıkta en önde isen durmamak (Arkadan girerler):wiinkk:
Trafik durmuşsa, yeşil yanmadan en öne aralardan ulaşıp, iki araba arasında durup iki yana cins cins bakıp sonra ayaklarını arabaların üzerinde dayayıp dengede duracaksın :queen:

Bu arada fren lambası cart curt olayına gelince;
Adamlar sana odaklanmadığı için oraya palyaço koyup, frene basınca oynatsan adam yine görmez.
Beni tanıyan bir otomobil kullanıcısı arkadaşım şöyle dedi;
"Dikkat ettim dedi önümde motor varken ona değil bir öndeki arabaya odaklanıyorum"
Yani Türkiye'de motor kullanırken görünmez olduğunuzu düşünerek kullanın.
Bu yüzden racing değil scooter kullanıcılarını takdir ediyorum. Çünkü onların kaçma imkanı daha az.

Son düzenleme:
Güvenli olan kırmızı ışıkta en önde isen durmamak (Arkadan girerler):wiinkk:
Trafik durmuşsa, yeşil yanmadan en öne aralardan ulaşıp, iki araba arasında durup iki yana cins cins bakıp sonra ayaklarını arabaların üzerinde dayayıp dengede duracaksın :queen:

Bu arada fren lambası cart curt olayına gelince;
Adamlar sana odaklanmadığı için oraya palyaço koyup, frene basınca oynatsan adam yine görmez.
Beni tanıyan bir otomobil kullanıcısı arkadaşım şöyle dedi;
"Dikkat ettim dedi önümde motor varken ona değil bir öndeki arabaya odaklanıyorum"
Yani Türkiye'de motor kullanırken görünmez olduğunuzu düşünerek kullanın.
Bu yüzden racing değil scooter kullanıcılarını takdir ediyorum. Çünkü onların kaçma imkanı daha az.

kardeş sen iyimisin kırmızıda durma bakalım ne olcak üstünden kaçtane kamyon kaç otobüs geçer belli olmaz artık derbi jiletbile kar etmez seni kurtarmaya :p

kardeş sen iyimisin kırmızıda durma bakalım ne olcak üstünden kaçtane kamyon kaç otobüs geçer belli olmaz artık derbi jiletbile kar etmez seni kurtarmaya :p

Sen motoru da böyle dikkatsiz kullanıyorsan evet üzerinden kamyonlar geçer :)
En önde isen durmamak diye yazmışım. Adamlar kırmızı da bile geçtiği için arkandan fren sesi duyduğunda çok geç olabilir :)
Sen dene istersen :cat:

ben genelde kafadaysam bariyerlere yakın duruyorum yolu ortalamıyorum aynalardan kontrol ediyorum haliyle arkayı nedemişler kolla ...arkayı :) anladın sen onu ya kardeş yerine göre senin dediğinde doğru baktın biri geliyor durmaya niyeti yok ozaman yürürsün ama ben genelde duruyorum kırmızıda istanbul trafiği malum orda direksiyon başına geçen kendini f1 pilotu zannediyor çanakkalede görüyoruz 34 plakaları tabi her 34 plaka da saygısız demiyorum içlerinden iyileride çıkıyor :)

antalya
adana
izmir

henüz başka uygun şehir görmedim bu ülkede ..

Memleketim diye demiyorum ama gerçekten hoşgörülü insanlar ..
2 kazamda şöför arkadaşlar hoşgörüyle yaklaştı... Kulakları çınlasın :)
1 tanesinde ise beni ezmeye çalıştı ama İzmirli değildi O da yüzde 80:cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
iyice korkmaya başladım bu kırmızı ışıkta durma olayından, senaryolar süper:pale: .durmasak mı napsak:silent: şakaaa:p

Nerede durursan dur.. Kendine kaçış alanı bırak ve aynadan arkayı kesmeyi unutma..

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bir kaç aklı başında yorum dışında yazılanlardan anladığım kadarıyla, bu işin ustaları boşu boşuna saatlerce emek verip, sizler için makaleler yazıyorlar.
Hiçbirini okumadığınız net bir şekilde ortada.

Halbuki forumumuzda bile bu konuyla ilgili yazılar var.
Hadi okumadınız, trafik kurallarını biliyor olmanız gerekir.
(Şimdi biz biliyoruz da diğer araç sürücüleri bilmiyor dersiniz siz.:) )

Nerde durup durmadığınızdan ziyade benim ilgimi psikolojik durumunuz daha çok çekti.

Bu kadar korkak, ezik bir psikolojiyle trafikte zaten hiç şansınız yok..

Motosikletleri fark edin diye bas bas bağırıyorsunuz.
Eylemler yapıyorsunuz.
Şarkılar besteliyoruz.

Sonra arabaların arasına saklanıp,görünmez olmaya çalışıyorsunuz.

Siz oraya saklanırsanız, sizi NASIL FARKEDECEKLER?

Bu nasıl motosiklet kullanmak!!!!!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar