Yeni Veliahttim :)

Vespa'lar ve Beverly'ler baştan beri çok hoşuma gidiyor benim de. Bir seferinde sedefi beyaz bir 250GT Vespa alıyordum az daha ama kredi kartımın limiti yetmemişti o gece. Beverly daha büyükçe tekerlekleri ile daha da iyi ve Vespa ile aynı asilliği taşıyor son çizgisine kadar. Türk veya İtalyan olmakla ilgisi yok, Vespa ve yarattığı stil bütün dünyada sevilmektedir. Size Hollanda kraliçesi hazretlerinin de Vespa ile işe gittiğini gördüğümü söylesem...

250 cc scooter'lar da son derece tatminkar, ve hatta çoğu zaman tehlikeli hızlara ulaşabiliyorlar, ivmelenmeleri aklınızı alacak kadar tatminkar. Fazlası ne işe yarar diyen arkadaşıma katılıyorum. 500'lük Beverly tüm bu özelliklerin yanına bir de full yüklenip kıtalararası seyahate imkan sağlayacak bir model. İsmi üstünde: "Cuiser".

Vitesin bir motosiklete daha fazla motosiklet özelliği kattığına inanmıyorum. Bu otomatik vitesli otomobilleri otomobil saymamaya benziyor. Bülent kardeşim bu konuda çok radikal fikirlere sahip. Otomatik vitesli scooterlar çok konforlu, belki viteslilerden biraz daha da zevkli makinalar.

Onu bunu bırakın da bir makina olarak çooook güzelmiş yeni Beverly Cruiser. Sağol Pininfarina resimler için. Umarım alırsın yakında.

Vitesli motorlarla hic aram yok gerci ama mesela ne onerirsin bana? Bu aletin suan cach fiyati 14.000 kusur ytl. Bir ara yamaha mt03 ilgimi cekti ayni fiyatta ama arastirinca ogrendimki 130'u gecince o makinada grenaj ve on siperlik olmadigindan deli ruzgar oluyormus. Akabinde cok ciddi yedek parca ve servis sikintisi varmis hevesim kursagimda kalmisti bunlari ogrenince.

Hocam boşver çizgini bozma.. Ben bozdum, keşke maxi scooter'da kalsaymışım diyorum..

Son düzenleme:
Vespa'lar ve Beverly'ler baştan beri çok hoşuma gidiyor benim de. Bir seferinde sedefi beyaz bir 250GT Vespa alıyordum az daha ama kredi kartımın limiti yetmemişti o gece. Beverly daha büyükçe tekerlekleri ile daha da iyi ve Vespa ile aynı asilliği taşıyor son çizgisine kadar. Türk veya İtalyan olmakla ilgisi yok, Vespa ve yarattığı stil bütün dünyada sevilmektedir. Size Hollanda kraliçesi hazretlerinin de Vespa ile işe gittiğini gördüğümü söylesem...

250 cc scooter'lar da son derece tatminkar, ve hatta çoğu zaman tehlikeli hızlara ulaşabiliyorlar, ivmelenmeleri aklınızı alacak kadar tatminkar. Fazlası ne işe yarar diyen arkadaşıma katılıyorum. 500'lük Beverly tüm bu özelliklerin yanına bir de full yüklenip kıtalararası seyahate imkan sağlayacak bir model. İsmi üstünde: "Cuiser".

Vitesin bir motosiklete daha fazla motosiklet özelliği kattığına inanmıyorum. Bu otomatik vitesli otomobilleri otomobil saymamaya benziyor. Bülent kardeşim bu konuda çok radikal fikirlere sahip. Otomatik vitesli scooterlar çok konforlu, belki viteslilerden biraz daha da zevkli makinalar.

Onu bunu bırakın da bir makina olarak çooook güzelmiş yeni Beverly Cruiser. Sağol Pininfarina resimler için. Umarım alırsın yakında.

Hocam boşver çizgini bozma.. Ben bozdum, keşke maxi scooter'da kalsaymışım diyorum..

İste bu yorumun altina imzami atarim :cat: Uzat alnini opeyim @Rigel kardesim tek kelime muhtesemdi! Tabii "anlayana..." :rendeer:

Berkant Abi gel takas edelim madem aklında kalmış maxi :bounce:

Sevgili pininfarina kullandığın ve hayalindeki scooterlar gerçekten çok güzel ama vitesli bir motosikletle bir scooter gerçekten çok farklı araçlar.
Konfor konusunda gerçekten çoğu motosiklet eline su dökemez Beverly'lerin ama vitesi yeri geliyor o kadar çok arıyorsunki bilemezsin.
Sen gene Rigel'in (Berkant) dediği gibi çizgini bozma ve gereksiz polemik yaratacak yorumlar yapma. Herkes için en iyisi bana göre.:cat:

Mersin İl Temsilcisi
zevkler ve renkler tartışılmazmış...su scooter'lara oldum olası ısınamadım gitti...yani motosiklet olarak kabul edemiyorum kendilerini...:p ister 500'lük olsun isterse 1000'lik zaten baktığın zaman özellikle bu modelin 150cc'lik bir scooter'dan ayırmak çok güç dış görünüş olarak...zaten 500cc scooter'dan çıkarabildikleride güçde 39 hp ilginç...:silent: hiç sevmesemde gözüme hoş gelen tek scooter Gilera Nexus 500'dür...

aklımdan geçenler de aynen bunlardı işte. tercümanım oldun...:cat:

Berkant Abi gel takas edelim madem aklında kalmış maxi :bounce:

Sevgili pininfarina kullandığın ve hayalindeki scooterlar gerçekten çok güzel ama vitesli bir motosikletle bir scooter gerçekten çok farklı araçlar.
Konfor konusunda gerçekten çoğu motosiklet eline su dökemez Beverly'lerin ama vitesi yeri geliyor o kadar çok arıyorsunki bilemezsin.
Sen gene Rigel'in (Berkant) dediği gibi çizgini bozma ve gereksiz polemik yaratacak yorumlar yapma. Herkes için en iyisi bana göre.:cat:

Enduro ruhunu kabarttırma bana Erdem :queen:

"Keşke scooter'da kalsaymışım" derken altta yatan gizli anlamlardan birisi de "keşke spor motorlarla tanışmamış olsaydım" idi. Şu anki motorum

1. Çok fazla benzin yakıyor. Benim gibi çevreci geçinen birisi için utanç verici bir petrol canavarı.

2. İstediğimden ve ihtiyacım olduğundan çok daha hızlı. Dolayısıyla çok daha tehlikeli.

3. Scooter'ımla kolayca taşıdığım eşyaların dörtte birini bile taşıyamıyorum artık.

4. Şehir içinde fırt fırt kestirmeler yaptığım yerlerde kafeslerin arasında beklemek zorunda kalıyorum.

5. Spor motorun ivmelenmesini ve çıldırtıcı, kışkırtıcı kaçışını tattıktan sonra, bir daha 20-30 beygirlik motorlara binemeyeceğim. Zehiri aldım bir kere..

"Keşke scooter'da kalsaymışım" derken altta yatan gizli anlamlardan birisi de "keşke spor motorlarla tanışmamış olsaydım" idi. Şu anki motorum

1. Çok fazla benzin yakıyor. Benim gibi çevreci geçinen birisi için utanç verici bir petrol canavarı.

2. İstediğimden ve ihtiyacım olduğundan çok daha hızlı. Dolayısıyla çok daha tehlikeli.

3. Scooter'ımla kolayca taşıdığım eşyaların dörtte birini bile taşıyamıyorum artık.

4. Şehir içinde fırt fırt kestirmeler yaptığım yerlerde kafeslerin arasında beklemek zorunda kalıyorum.

5. Spor motorun ivmelenmesini ve çıldırtıcı, kışkırtıcı kaçışını tattıktan sonra, bir daha 20-30 beygirlik motorlara binemeyeceğim. Zehiri aldım bir kere..

5. ile 2. sik birbiri ile biraz fazla "ikilem" olusturmus :cherry:

pininfarina teşekkürler açıklayıcı bilgin için,yabancı niclerin anlamlarını genelde merak ederim

kesinlikle süper bir icat harika gösterge paneli ve çok şık bir kıç kısmı var

Cruiser'dan scooter'a geçmiş biri olarak Pininfirina'nın Italya ile ilgili açıklamalarına sonuna kadar katılıyorum.

125cc bir scooter aldım kendime. Çünkü şu dönemde sadece şehir içinde kullanacağım bir makine bu. Seri, pratik, kıvrak... Şimdilik istediklerimde bunlar.

Beverly 500'e gelince. Güzel makine ancak benim tercihim alev alev yanan Nexus'tan yana bu kategoride.. :cat:

kesinlikle süper bir icat harika gösterge paneli ve çok şık bir kıç kısmı var

+10.000 :bounce:

Aynen ozellikle bu makinanin kic kismina bende hasta oluyorum :wiinkk:

Cruiser'dan scooter'a geçmiş biri olarak Pininfirina'nın Italya ile ilgili açıklamalarına sonuna kadar katılıyorum.

125cc bir scooter aldım kendime. Çünkü şu dönemde sadece şehir içinde kullanacağım bir makine bu. Seri, pratik, kıvrak... Şimdilik istediklerimde bunlar.

Beverly 500'e gelince. Güzel makine ancak benim tercihim alev alev yanan Nexus'tan yana bu kategoride.. :cat:

Hocam alev alev yaniyor alet ama makinada sifir konfor var maalesef. Ozelikle benim gibi rahatina duskun ehl-i keyf bir adam icin bu buyuk eksiklik. Kucuk teker capi ve artci konforonun neredeyse sifir olmasi sik sik arkamda hatun tasiyan ben gibiler icin kesinlikle yanlis bir secim nexus :farao:

Son düzenleme:

szr

''Sizde scooter i motosikletten saymayanlardan mısınız'' topiğinin sahibi benim ama bi scooter kullanıcısıyım ve her insanın fikrine saygı duyuyorum.

Geçenlerde bi kurye ile konuşmuştum ve ona sordum motorundan memnun

musun; vitesli cg125 kullanıyordu kendisi ve bana dediği şu oldu: Kesinlikle

tavsiye etmiyorum; eşeğe biner gibi biniyorsun; trafikte vites hamallığı

yapıyorsun vs.vs.dedi ve bende asıl Beverly200 var ve muhteşem bi makina

dedi gözün kapalı scooter al boşver vitesliyi falan dedi; kısacası her ne kadar

scooteri motosikletten saymayanlar var ise vitesli motorları da eşeğe binmek

gibi bi tabirle eleştirerek sevmeyenler de var bu bi tercih meselesidir ve yok

ben scooteri sevmiyorum motosikletten saymıyorum gibi yapılan yorumlarıda,

scooter kullanan biri olarak kendime yapılmış bi saygısızlık olarak görüyorum ;

zevkler ve renkler tartışılmaz ama tartışılsa bile karşı tarafında ne

düşüneceğini , onu rencide edecek mi etmeyecek mi vs.. şeyleri düşünüp

yorum yapmak gerek ; lafım kimseye değildir ; kafamdaki düşüncelerim bunlardır

Herkeze , gönlünde yatan motora binmesini diliyorum..

szr arkadaşım ne alakası var saygısızlıkla falan...kurye arkadaşın sana dediği son nerecede benimde normal karşıladığım bir düşünce...CG125 zaten insanı aşırı yoran insanı motordan çok eşşeğe binmişe çeviren bir motordur...arkadaşın bu düşüncesine bende katılıyorum sonuna kadar...

benin ilk mesajımdaki ''scooter'ı motosikletten saymama'' konusuna gelince benim asıl vurgulamak istediğim kullanış şekli ve görüşünü olarak vitesli motorlardan çok farklı olması idi...scooter'da bir kere ayaklarda kontrol yok...taburede oturur gibi ayakları öne koyuyorsunuz...sağ elde gaz ve ön fren solda ise arka fren var...bana acil bir frenlemede güven vermiyor bu kullanış şekli...bence motosikleti kullanırken onunla bütünleşmelisiniz...vitesli bir motorda 4 duyuda çalışıyor eller ve ayaklar...birisi hariç(sağ el hem gaz hem ön fren)hepsinin birer görevi var...buda motosikletle daha bir bütünleşmenizi sağlıyor...aynı zamanda deviri sonuna kadar dayayıp vitese atmak duygusu gerçekten çok hoş ve duruma göre vitesi azaltığınızda aradaki tork kaybınıda telafi edebiliyorsunuz zaten...

yukarda kimi arkadaşlar arabanında otomatik viteslilerinin olduğunu o halde onlarında arabalardan kabul edilmemesi gerektiği söylemiş...ama arabada kullanış açısından sadece debriyaj kullanmıyosunuz vitesi yine elinizle atıyosunuz...kaldıki araba ve motosiklet kullanma arasında dağlar kadar fark var...

ama bu düşünceler beni bağlar bir başkası daha farklı düşünebilir...her düşünceye karşı saygılıyımdır...:cat:

konunun kendi adıma talihsizce yapılmış yorumuna gelince...bu pirinfarina denen arkadaş kuru laf kalabalığıyla hesapta insanlara kendi aklınca ders vermeye çalışan zavallı bir arkadaş...ve insanları sadece forumda yazdıklarıyla yorumlayacak kadar eğitim ve kültür yapısına sahip birisi...her fırsatta insanların yaptıkları yorumları hesapta kendi kafasında mat ederek cevaplar verdiğini sanan ve bu yolla meşhur olmaya çalışan bir çare bir kişi kendisi...yine 1.sayfanın sonundaki bir mesajında vitesli bir motosiklet almayı istediğini ama servis ve yedek parça olaylarının kendi kafasınca!!! içler acısı olması durumundan dolayı almadığından falan bahsetti...yani motosiklet ve yamaha servisleri konusunda bu kadar bilgi sahibi...bu haline sadece gülüyorum....

neyse yeteri kadar uzattık konuyu...herkes birbirine saygı çerçevesi içerisinde istediği yorumu yapabilir...ama işi tanımadığın birisi hakkında olayı kişiselleştirerek ve hakaret boyutuna getirerek maksadını aşan yorumlar yaparsan karşındaki kişiyi kendine ayar edersin...bu arkadaşda bu konuda uzman sanırım...ama sonrasında kendisine yaptığı yanlışın farkına vardı ve tartışmayı uzakmak istemedi...ama sonuçta kendisine aşırı derecede antipati duyan birisi edindi tebrik ediyorum kendilerini...

''Sizde scooter i motosikletten saymayanlardan mısınız'' topiğinin sahibi benim ama bi scooter kullanıcısıyım ve her insanın fikrine saygı duyuyorum.

Geçenlerde bi kurye ile konuşmuştum ve ona sordum motorundan memnun

musun; vitesli cg125 kullanıyordu kendisi ve bana dediği şu oldu: Kesinlikle

tavsiye etmiyorum; eşeğe biner gibi biniyorsun; trafikte vites hamallığı

yapıyorsun vs.vs.dedi ve bende asıl Beverly200 var ve muhteşem bi makina

dedi gözün kapalı scooter al boşver vitesliyi falan dedi; kısacası her ne kadar

scooteri motosikletten saymayanlar var ise vitesli motorları da eşeğe binmek

gibi bi tabirle eleştirerek sevmeyenler de var bu bi tercih meselesidir ve yok

ben scooteri sevmiyorum motosikletten saymıyorum gibi yapılan yorumlarıda,

scooter kullanan biri olarak kendime yapılmış bi saygısızlık olarak görüyorum ;

zevkler ve renkler tartışılmaz ama tartışılsa bile karşı tarafında ne

düşüneceğini , onu rencide edecek mi etmeyecek mi vs.. şeyleri düşünüp

yorum yapmak gerek ; lafım kimseye değildir ; kafamdaki düşüncelerim bunlardır

Herkeze , gönlünde yatan motora binmesini diliyorum..

O arkadasa slm'larimi soyle ve fikirlerinden dolayi alnindan optugumu ilet bir daha karsilasirsan :wiinkk:

VITESLİ MOTOR SEVMİYORUM CUNKU;

** İst gibi dunyanin en kalabalik sehirlerinden birinde yasiyoruz. Bu memlekette trafigin nasil bir kesmekeş oldugu ise malum ve boyle felc bir tafigin ortasinda motosiklet kullanmak can ve mal guvenligi acisindan "extra dikkat" gerektiriyor. Extra gerekli olan dikkati vitesle, debriyajla, sanzimanla vs ile ugrasarak dagitmayi ve var olan dikkatin bir kismini bu noktalara rezerve etmeyi mantikli gormuyorum.

** Vitesli motorlar kullanimda daha fazla dikkat gerektiren, daha sik bakim isteyen, bakimlari nispeten daha zor ve sik olan, yag-kir icinde arıza oranlari mekanik aksam fazlaligindan dolayi yuksektir. Kimileri icin bunlarla ugrasmak bir zevk olabilir ancak benim icin tum bunlar sadece birer "DERTTİR. Ben motora "tamirci konsepti ile degil kullandigim aractan zevk, haz ve keyif almak icin biniyorum.

** Vitesli motora takim elbise vs ile binemezsiniz oldukca siritir. Bir scooter veya maxi-scooter'da ise asla bu tarz prezantabl sorunlar yasamazsiniz. Asin bond cantanizi orta askiya fragmanla opera konserine gidin kimse size donup garip-garip bakmayacaktir. Aksine cok'da sirin gozukursunuz.

** Maxi-scootar'lar istisnalar haric (gilera nexus gibi) konfora yonelik tasarimlardir. Sertlik dereceleri cok iyi ayarlanmis, surucu bel destekli, rahat ve konforlu selelere sahiptir. Bir maxi-scooter ile uzun yolda gucunuz tukenene degin sorunsuzca km'ler kat edebilirsiniz. Oysa cogu vitesli motorda (ozellikle kuriyecilerin kullandiklari turlerde allah onlara sabir ve saglik versin) daha en basta oturus pozisyonunuzdan dolayi 1.5 saat sonra basta beliniz olmak uzere tum bedeniniz vites, debriyaj vs derken her yeriniz baslar karincalanmaya.

** Surucu + artci yol konforu ve guvenliginde maxi-scooter'lar en iyi secimlerden biridir. Arkamdaki artcilar tasvip etmesemde cogu zaman iki ellerini birakip dk'larca farkli islerle ilgilenebiliyor, fotograf cekiyor vs yapabiliyorlar. Cunku kendinilerini evlerinde salon koltugunda kadar "rahat ve konforlu" hissediyorlar. (Bu durum ozellikle burgman, majesty, silverwing vs gibi modellerde dahada belirgindir)

** Zevkler ve renkler tartisilmaz subjektif konulardir. Ancak kimilerinin begenmedigi beverly, X8, X9 vs tarzi tum italyan scooterlari belli bir tarzi olan, belli kullanici kesimine hitap eden, kisiligi ve tarzi olan bir BİR YASAM TARZININ İFADESİDİR. Piyasada bolca kuriyeci arkadaslarda gorulen honda ve yamahanin titan, 125 ve 250cc ybr, cbr vs tarzi aids olmus racing gibi duran, kemikleri cikmis, ciliz motorlarda kesinlikle tarzim degil..

Kisaca herkesin amaci, beklentisi, kullanim tarzi ve ihtiyaci farklidir ve herkesin secimine saygi duymak gerek...

Son düzenleme:
Döktürmüşsün yine pininfarina hocam :)Seninle aynı fikirleri paylaşıyorum,fuarda görüşmek isterdim,başka bir zamanda İnşallah...

Pininfarina dostum,

Dün gece scooter kavramının hiç te kötü bir fikir olmadığını, vitesli motorlara göre çok avantajlarının olduğundan bahsettim. Ama scooter stili bir hayat tarzını benimsemiş insanlar demokrat, saygılı, alçakgönüllü olurlar. Scooter-Vitesli kavgası yaratmaya çalışmanı anlamıyorum. Burada hemen hemen herkes hayatının bir kısmında scooter kullanmıştır. Birçok ta halen scooter süren arkadaşımız var. Hatta birçoğumuzun hem scooter'ı hem de daha güçlü başka bir motoru var. Scooter'ın ne olduğunu herkes biliyor. Ama viteslilerin hepsini de bir kalemde siliyorsun, hocam, yapma böyle. YBR gibi, CBR125 gibi binlerce motorcunun sevgilisi motorlara AIDS'li racing yakıştırması çok hoş olmamış. İkisinin de yeri başka, hitap ettiği kitle farklı.

Başlığın açılış noktası Beverly Cruiser. Bunu birçok insanın beğendiğini görüyorum, sen de öyle. O zaman tadında bırakalım. Bak Syriana'yı kıracak kadar saçma düzeylere ulaştı bu mesele.. Bülent gerçekten değerli ve tecrübeli bir motorcu, yazılarını zevkle izliyorum, senin de yazdıklarını takip ediyorum. Bol bol yazalım ama kişilik haklarına saldırmayalım..

Unutmayalım, iyi motor yoktur, iyi motorcu vardır..! :p

abi az yaksa ben de seviyorum scooteri ama yakıt yetiştremiyorum. kaldıki bu 500cc. devir stoplayıcı gibi bişey varsa yani 130-140larla giderken gazı bıraktıgımda deviri düşüren bi mekanizma varsa yeni nesillerde güzel olur yakıt açısından :)

Pininfarina dostum,

Dün gece scooter kavramının hiç te kötü bir fikir olmadığını, vitesli motorlara göre çok avantajlarının olduğundan bahsettim. Ama scooter stili bir hayat tarzını benimsemiş insanlar demokrat, saygılı, alçakgönüllü olurlar. Scooter-Vitesli kavgası yaratmaya çalışmanı anlamıyorum. Burada hemen hemen herkes hayatının bir kısmında scooter kullanmıştır. Birçok ta halen scooter süren arkadaşımız var. Hatta birçoğumuzun hem scooter'ı hem de daha güçlü başka bir motoru var. Scooter'ın ne olduğunu herkes biliyor. Ama viteslilerin hepsini de bir kalemde siliyorsun, hocam, yapma böyle. YBR gibi, CBR125 gibi binlerce motorcunun sevgilisi motorlara AIDS'li racing yakıştırması çok hoş olmamış. İkisinin de yeri başka, hitap ettiği kitle farklı.

Başlığın açılış noktası Beverly Cruiser. Bunu birçok insanın beğendiğini görüyorum, sen de öyle. O zaman tadında bırakalım. Bak Syriana'yı kıracak kadar saçma düzeylere ulaştı bu mesele.. Bülent gerçekten değerli ve tecrübeli bir motorcu, yazılarını zevkle izliyorum, senin de yazdıklarını takip ediyorum. Bol bol yazalım ama kişilik haklarına saldırmayalım..

Unutmayalım, iyi motor yoktur, iyi motorcu vardır..! :p

@ Rigel dostum,

Vitesli motorlari neden sevmedigimi belirttigim msj'imin amaci bir scooter-vitesli motor tartismasi yaratmak degil sadece konu hakkindaki fikir ve dusuncelerimi belirtmek. Ayrica scooter-vitesli motor secimi konusunda bir tartismada pekala yapilabilir zira tartisma= kavga demek degildir diye biliyorum. Ki, forumun varolus amacida bu degilmidir zaten farkli renk, fikir ve dusuncelerin tartisildigi, paylasildigi bir platform olmus olmasi?

Evt topic amacindan bir ara sapti ancak suan farkli fikir ve dusuncelerle sohbete devam ediyoruz :wiinkk:
Saglicakla...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar