Kuralkan Motorlu Araçlar Kamuoyu Duyurusu

Admin
Yönetici
Katılım
14 Nis 2003
Mesajlar
7,150
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
[IMGL]http://www.motosiklet.net/images/stkanuni.jpg[/IMGL]KAMUOYUNA DUYURU

Şirketimiz Kuralkan Holding ve bağlı şirketleri 22 yıldır motosiklet sektöründe faaliyette bulunan ve bu güne kadar MZ, Kanuni MZ ve Kanuni markalarını ülkemize kazandırmış büyük ve köklü bir topluluktur.

Şirketimiz sektör içerisinde son derece saygın ve ilkeli bir duruş sergilemekte ve sektörün saygınlığı korumak için üzerine düşen sorumluluğu yapmakta ve yapmaya da devam edecektir.

Şirketimiz bu ilkeli duruşu sebebi ile çeşitli polemiklere ve sektöre zarar verici diyaloglara girmemek için özel bir gayret göstermektedir.

Ancak son günlerde Global Motor adlı şirket gerçek dışı beyan ve açıklamaları ile şirketimizi karalamaya ve sektör içerisinde başkalarına haksızlık yapan bir şirket konumuna düşürme çabası içerisine girmiştir. Şirketimizin polemiklere girmeme ve ilkeli duruşu adı geçen şirketin aleyhte propagandası ile yanlış anlaşılmaya ve sanki adı geçen şirket haklıymış gibi sektörde ve kamuoyunda bir kanaatin uyanmasına sebebiyet verdiği için kamuoyuna işin esasına ilişkin açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Global Motor adlı şirket 15.07.2005 tarihinde Güney Kore’li Hyosung Machinery Co. ile 1 yıl süreli İyi niyet Mektubu imzalamış ve dünyaca tanınan HYOSUNG marka motosikletleri Türkiye’ye getirmeye başlamıştır. Ancak kısa süre içerisinde gerek çalışma esasları ve gerekse haksız ve kötü niyetli olarak HYOSUNG markasını sanki kendi markasıymış gibi Türk Patent Enstitüsü’ne başvurarak daha İyi niyet Mektubunu imzalanmasının üzerinden 1 ay geçmeden 15.08.2005 tarihinde 2005/30811 no ile kendi adına tescil ettirerek başkasının fikri ve sınai hakkını gasp etmiştir. Global Motor’un bu tutum ve davranışları ve Hyosung Machinery Co’nun defalarca markasının iadesini taleplerine karşılık Global Motor bu durumu kendisi ile Distribütörlük Anlaşması imzalanması için bir tehdit ve şantaj unsuru olarak kullanmaya çalışmış ve Hyosung Machinery Co. ticari ahlak ve etik kurallarına uygun düşmeyen bu davranışları sebebi ile Global Motor ile distribütörlük anlaşması imzalamamış ve ticari işbirliğini devam ettirmemiştir. Bu arada Hyosung Machinery şirketi 2007 yılında S&T Motor olarak unvan değiştirmiştir.

Türkiye’de Hyosung markasını hakkı ile temsil edecek firma arayışına giren S&T Motors Co. araştırmaları neticesinde şirketimiz ile işbirliği yapmaya karar vermiş ve şirketimiz tarafından da uygun bulunan bu teklif üzerine S&T Motors’un ürettiği Hyosung ve S&T marka motosikletlerin Türkiye’de Hyosung ve S&T Kanuni markaları ile satışa sunulması şeklinde anlaşmaya varılmış ve 14 Aralık 2007 tarihinde Distribütörlük Anlaşması imzalanmıştır. Bu anlaşma ile şirketimiz gerek Hyosung ve gerekse S&T Kanuni marka motosikletlerin Türkiye tek Distribütörü olarak atanmıştır.

Şirketimiz dışında Türkiye’de gerek Hyosung ve gerekse S&T Kanuni marka motosikletlerin başka hiçbir şirket ya da şahıs distribütörü değildir, bu yönde Global Motor tarafından kamuoyuna yapılan açıklamalar ve web sitelerindeki açıklamaların gerçekle hiçbir ilgisi olmayıp tamamen sektörü ve kamuoyunu yanıltmaya matuf çabalar olarak görüyoruz.

Nitekim Global Motor’un tüm aleyhe propagandasına rağmen şirketimiz sektörün yüz akı olan ve 2008 Mart ayı içinde yapılan Motoshow 2008 fuarına yeni ürünleri ile katılmış ve tüketiciler ile S&T Kanuni motosikletlerini buluşturmuştur.

Öte yandan S&T Motor tarafından Global Motor aleyhine kendisine ait bulunan Hyosung markasını haksız ve kötü niyetli olarak tescil ettirmiş olması sebebi ile bu tescilin hükümsüz kılınması ve S&T Motors adına tescili için Beyoğlu Fikri ve sınai Haklar Hukuk Mahkemesinde 2008/9 Esas sayı ile dava açılmış ve dava devam etmektedir.

Öte yandan Global Motor 2015 yılına kadar S&T Motors ile Hyosung markalı ürünleri ithal etmek konusunda anlaşması varmış gibi gerek tüketicileri, gerek sektörü ve gerekse kamuoyunu yanıltmaktadır. Global Motor’un S&T Motors ile hiçbir Distribütörlük anlaşması yoktur.

Global Motor’un bu haksız saldırılarına karşı hukuki, cezai ve idari her türlü yol ve yöntem kullanılarak gerekli cevaplar verileceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.

Kuralkan Motorlu Araçlar Üretim
San ve Dış Tic. A.Ş.
 
Katılım
7 Eyl 2007
Mesajlar
2,130
haydaaa bız napcaz yaaa nasıl celıskıler bunlar ben anlamadım valla....kafayı yıcem...
 
Katılım
1 Ağu 2005
Mesajlar
21,819
fuarda ne arıza çıktı ne polemik...sorun yok o zaman...Kanuni markası hayırlı uğurlu olsun Eski Hyoculara artık...
 
Katılım
7 Eyl 2007
Mesajlar
2,130
vallaha cok deısık ısler bunlar...kendı aralarında ne yapıyorlarsa yapsınlar ama tuketıcıyı madur etmesınler kardesım....
 
Katılım
11 Ara 2007
Mesajlar
2,658
Ben hyosung ismini daha karizmatik ve çekici bulurdum ... ama St Kanuni Biraz itici Geldi nedense kanuniciler alınmasın ...
 
Katılım
5 Kas 2007
Mesajlar
3,893
olaya marka değilde yedek parça yönünden bakmak gerek bence..
Aslında iyi oldu bu şekilde her iki distirbitördede parça bulabilecek hyo kullanıcıları
Biraz çekişme iyidir :)
 
Katılım
20 Nis 2006
Mesajlar
647
bütün bu yok benim yok senin polemiklerinden ayrı olarak şunu merek ediyorum...

birincisi bu motorların fiyatlarında bir ucuzlama olacak mı
ikinciside satış sonrsası servisi falan ne olcak...
eğer daha ucuza alabilceksek ister kanuni olsun ister başka bişi farketmez...
zira global de babmın şirketi değil. bana ne yanii
kısacası siz bana fiyatlardan bahsedin
yok eğer fiyattada bi değişiklik olmayacaksa yine bana ne...ha global ha kanuni farketmez...
 
Katılım
26 Mar 2006
Mesajlar
4,133
olaya marka değilde yedek parça yönünden bakmak gerek bence..

Herzaman söylediğim şey budur.

Motosiklet sektöründeki en buyuk yatırım, servis-yedek parça desteği kuralkan tarafından yapılmıştır. Her ne kadar kanuni alınca bunlara çok ihtiyacınız olsada hyosung alıp kanuni desteğinden faydalanmak daha akıllıca olacaktır.:cherry:
 
Katılım
25 Mar 2006
Mesajlar
3,978
Bu iş Türkiye pazarındaki Japonlara yarayacak...Kim ss görünümlü kanuni almak ister ki...Zaten hiçbir parçasını üretmeye kalkacaklarını sanmıyorum.Yoksa Mz'yi kepaze ettikleri gibi bunu da kepaze ederler.Dışardan getirt üstüne yapıştırmayı koy neymiş %100 Türk malı biz yaptık.Biz de enayiydik yedik...Hyosung kendi ayağına sıkmış oldu.Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum kendilerine.
 
Katılım
24 Ocak 2006
Mesajlar
4,007
Benim kanaatim;Sanal ortamda yazılan herşey delil olarak kullanıldığına göre,olumlu yada olumsuz yazı yazacak arkadaşların yukarıdaki ifadeleri dikkate alıp cümle kurmaları gerekmektedir.
 
Katılım
11 Mar 2007
Mesajlar
830
bizim için kimin getirdiğinin farkı yok gerçekten ama fuarda GT 250 R in üzerinde ST kanuni yazısnı görünce pek içime sinmedi yavv bu motoru çok beğeniyordum biran karizması kayboldu bir an gözümün önüne kanuni racer geldi hepten dağıldım madem global motorun bi anlaşması yok deniyor o zman neden hyosung u çıkarıp üstüne kanuni yazdınız diye sormak geliyor içimden şimdi racer 200 mü gt 250 R mı ikiside kanuni bu ne yaman çelişki
 

asm

Katılım
3 Şub 2007
Mesajlar
2,665
Çok konuşuldu,çok yazıldı çizildi.

Velhasıl kelam ,zamanlaması iyi seçilmiş bir açıklama. Fuarda nabız yoklanmıştır diye düşünüyorum.

Muhtemelen çoğu gelişme Hyo kullanıcılarının ruhu duymadan gelişti ve mevcut duruma gelindi.

"Demek ki birşey varda Global işine bir el atıyor Kore'liler" diye düşünmüştüm bir ara.

Yedek parça namına bizlerde ümitliyiz ama ortada garanti gibi sorunumuz var.

Parça sıkıntısı yaşayan Global'de bizim garantilerimiz hükmü ne olur tartışılır.


1 günde gelen parçaya da "geldi" denir. 3 ayda gelen parçaya da eninde sonunda "geldi" denir.

Umarım zor bir süreç beklemiyordur bizi! (Hyo kullanıcılarını)



Bu arada, bu işin başı(distribütörü) artık Kuralkan olduğuna göre

Global,Kuralkan'dan mı alacak acaba yedek parçaları ?
 
Katılım
26 Mar 2006
Mesajlar
4,133
madem global motorun bi anlaşması yok deniyor o zman neden hyosung u çıkarıp üstüne kanuni yazdınız diye sormak geliyor içimden

Açıklamanın içinde yazıyor sorunun cevabı.

Global uyanıklık yapıp Hyosung ismini global motor adına tescil ettrimiş Yani marka tescili yaptırmış. Aslında markanın sahibi s&t motors ama tr deki marka sahibi global. Sacede isim onların.

Ama mal artık s&t ve Tr deki sahibide Kuralkan.
 
Katılım
2 Haz 2007
Mesajlar
5,075
Bu iş Türkiye pazarındaki Japonlara yarayacak...Kim ss görünümlü kanuni almak ister ki...Zaten hiçbir parçasını üretmeye kalkacaklarını sanmıyorum.Yoksa Mz'yi kepaze ettikleri gibi bunu da kepaze ederler.Dışardan getirt üstüne yapıştırmayı koy neymiş %100 Türk malı biz yaptık.Biz de enayiydik yedik...Hyosung kendi ayağına sıkmış oldu.Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum kendilerine.

dostum dogru olabılır amaaaa enayi lafı hiç hoş değil
 

asm

Katılım
3 Şub 2007
Mesajlar
2,665
Açıklamanın içinde yazıyor sorunun cevabı.

Global uyanıklık yapıp Hyosung ismini global motor adına tescil ettrimiş Yani marka tescili yaptırmış. Aslında markanın sahibi s&t motors ama tr deki marka sahibi global. Sacede isim onların.

Ama mal artık s&t ve Tr deki sahibide Kuralkan.

Motor kullananların çoğu forumlardan haberdar değil veya forumlara takılmıyor.

Burada konuştuğumuz gibi bir imaj kaygısını bazılarının önemsemeyeceğini düşünüyorum.


Yani genel olarak "kesinlikle satmaz" diyemeyiz bence.
 
Katılım
27 Ara 2005
Mesajlar
5,149
Kanuni'nin marka yönetimi konusunda bir gram bilgisi olmadığını her sezon tekrar, tekrar ve tekrar ispatlama azmine hayranım.
 
Katılım
22 Ağu 2007
Mesajlar
1,175
bence boş tartışmalar bunlar
hyo kullananlar neden sıkılıyolar anlamadım
kardeşim motorun vardı parçan yoktu muhatap bulamıyodun eee şimdi adamlar önce kamyom kamyon yedek parça getirdiler sonra motorları getirecekler


ayrıca hyo lara türk malı demiyeceklerdir bu kesin

zaten s&t kanuni yazısını herkes kaldıracaktır motorundan kaldırmayanda kaldırmaz kardeşim
yani yapılanlar haksızlık bence kanuni kötü bir firmamı
sankki kimsenin hondayla suzukiyle yamahayla itişmesi olmadı parça sıkıntısı olmadı yapmayın ne olur

bana hayırlı olsun demek düşer
global motor madem bu işi iyi yapıyordu neden tutamadı elinde hyo yu paraysa sorun kardeşim parayı veren düdüğü çalar öle değilmi bu iş ticaret değilmi ticarette birinci unsur paradır o kadar

bence başarılı bir iş yaptı kanuni

hayırlı olsun hyo lar
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst