aKLınıZ vaRsa MondiaL den kaçın (başıma gelenler)

Öncelikle geçmiş olsun... Mondialle pek alakası yok gibi sonuçta servisin insifiyati.... birazda hakkınızı kullanamamışınız gibi..ben olsam bağrıır çağırıır bir şekilde yaptırıldım

arkadaslar motor 4500e kadar cok iyi gitti 10-20ytl den fazla bir masraf yapmadım.. fakat 4500den sonra hayatımı kararttı benım motor mondial 151RS bu hafta basıma gelenler o kadar sinir bozucuki anlatayım..
QUOTE]

Geçmişolsun kardeşim.
ikiye bölünen motosiklet şasisi gördüm ama nedeni ticari kullanmaktı! Su, tüp gaz vs ağır işlerden dolayı.
Birde benim Mondial MCT250 nin şasisi kırıldı ama garanti kapsamında değiştirildi
reklamasyondan yaklaşık 4 ay sonra........

Servislerden edindiğim bilgiye göre en çok sorun yaşayan scooter'lardanbiri RS151:pale: bilakis elektriksel.

Çok büyük geçmiş olsın kardeşim.Allah'tan sana birşey olmamış.İlk başta baya güldüm okurken ama kolay birşey değil.İyi sabır etmişsin.Bir de motoru nerelerde nasıl kullandın anlatırsan seviniriz.Enduro gibi kullandıysan tamam anlarım ama şehiriçinde böyle olduysa yazıklar olsun:farao:

kardeşim yazdıkların inanılır gibi deyil, geçmiş olsun.bu anlattıkların markayla ilgili deyil ama, sahte ustayla ilgili,aslında o kişilere usta demek gerçek ustalara çamur atmaktır ama neyse.adanada olsan yardım ederdim.
tekrar geçmiş olsun,motorun ne marka olursa olsun ustan iyi marka olsun
ok:)

arkadaşım burda bence markayı kötülemen çok yanlış.senin anlattıklarına göre motosikletin hiç bir kusuru yok.suçlu olan biri varsa o kendini usta zanneden servisdeki kişidir.o muameleyi hangi motora yaparsan aynı sonuç çıkar.....

bende bi rs kullanıcısıyım arkadaşlar motoru 2000 ytl ye almıştım ve kurana el basarımki 2 senede motorun tamirine 3000 ytl yi geçik para harcadım ve halada 50 100 harcayıp duruyorum bigün sabrım taşıcak ve benzin deposuna kibriti atıcam :pr:

kardes aynen bende atacaktım kibrit yokdu :) allah sabır versin ne diyelim..

Arkadaşlasr bu başlığı güncel tutalımda artık kimse çin çan çon almasın. Yollardan tamamen kalksın bu motorlar. Asya, mondial alacağına 300 daha fazla ver al bi tane honda beat hayatını yaşa dimi..

geröekten katılıyorum amacım markayı kötülemek değil ama ortadan 2ye ayrılan bir motor için fazla söz söylenemez yani

alp_x kardeşim geçmiş olsun sen motorunu sıfır aldın galıba garantısıde var şikayetvar.com mondial e maıl at senınle ılgılenırler benımde jant fern merkezı bozuktu servıs garantı dışı dedı mail attım yolladılar parçalarımı sende dene ıstersen

evet mail gönderdim ama garantisi yok ne yazıkki

Arkadaşlar Çinlilere laf atmak kolay geliyor anladığım kadarıyla.. Evet tekelci japonlara göre ucuz ve tabi japonlar kadar kaliteli olmadığı aşikar.. Ancak unutmayın ki bu sitede motorundan memnun olan birçok Çinli motor kullanıcısı da var.. Yani "X motor çok kötü, Y motor tam bir felaket, Z motorun yanına bile yaklaşmayın" şeklinde genelleme yapmak pek de objektif değil kanımca.. Dolayısıyla sorun yaşayabilirsiniz (özellikle de servislerle) ama bu başkaları da aynı motorda aynı sorunu yaşayacak demek değildir, sen motorun anasını ağlatıyor ve limitleri dışında hor bir şekilde kullanıyorsundur bir başkası kız gibi davranıyordur motoruna ve sorunsuz biniyordur.. Yine senin motorun aynı motora sahip bir başkasınınkinden daha kötü montajlanmıştır ve sorun çıkarır.. Hepsini geçtim sorun senin dışında tamamen motordan ve kalitesizliğinden de kaynaklanabilir.. Ama tüm bunlar koca bir şirketi ve o şirketin sahip olduğu tüm modelleri kötülemen için geçerli bir sebep değildir..
Emin ol büyük markalarda da yedek parça yüzünden bekleyen ve parça fiyatlarından canı yanan birçok kişi var.. Dolayısıyla bir markayı kötülerken biraz daha sağduyulu davranmamız gerektiğini düşünüyorum ama bu benim şahsi düşüncemdir ve senin düşüncen tamamen zıt yönde olabilir buna da saygı duyarım..
Bu arada 600cclik bir makina (özellikle race ise) gerçekten zaptetmesi zor bir makinadır, scooterdan sonra bence direkt olarak onu alma ve daha ara bir modelle (Hyosung gt250r gibi) biraz daha ısındıktan sonra büyük makina al, yanlış anlama amacım hevesini kırmak değil, sana akıl vermek hiç değil sadece tavsiyede bulunuyorum..
Ayrıca yaşadığın kötü tecrübelerden dolayı da geçmiş olmuş arkadaşım..

tabi kardes haklısın zaten amacım marka kötülemek değil. ama bir motoru ne kadar hor kullanırsan kullan 2ye ayrılmamalı bence yani ve kız gibi bakılmadı motor orası doğru ama ezilmedide yani.

Çok büyük geçmiş olsın kardeşim.Allah'tan sana birşey olmamış.İlk başta baya güldüm okurken ama kolay birşey değil.İyi sabır etmişsin.Bir de motoru nerelerde nasıl kullandın anlatırsan seviniriz.Enduro gibi kullandıysan tamam anlarım ama şehiriçinde böyle olduysa yazıklar olsun:farao:

motoru her yolda kullandım ama çukurlu yolda falan yavaş kullandım cukurlardan kactım vs. yani çok ezilmedi motor.

arkadaşım burda bence markayı kötülemen çok yanlış.senin anlattıklarına göre motosikletin hiç bir kusuru yok.suçlu olan biri varsa o kendini usta zanneden servisdeki kişidir.o muameleyi hangi motora yaparsan aynı sonuç çıkar.....

amacım markayı kötülemek değil sadece alacak olanları uyarmak ve zaten baslıga dikkat edersen başıma gelenler yazıyor parantez içinde

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Çok geçmiş olsun. Allah herkesi servislerin gazabından korusun... :pr:

Bu işler servisle alakalı bi durum.. eğer servise güvenmyorsan ki çoğu bisikletçiden bozma servisler valla kendin yapacaksın..inan daha çok özen gösterirsin daha güzel olur.. ben servise sadece yağ ve buji için gidiyorum.. başka hiç bir yerine dokundurtmuyorum.. sol fren kolu kırıldı..servise yağ değişimine götürmüştüm...abi yapalım hemen dediler ve 35 YTL fiyat çektiler. ben dudullu daki parçacıdan 4 YTL aldım ve 10 dk taktım..ve özendim..çizmedim bozmadım..10 numara oldu.. bence kendin uğraş..hiç olmazsa kendim bozdum dersin :):):):
kalın saalıcakla..

bence mondial çok kaliteli parasına göre sen, servisini değiştirmeyi dene.Türkiyedeki en büyük yedek parça stoğu bu firmada,buda demek oluyo ki firma bu işi önemsiyor. biçok markanın servisinden şikayet eden insanlar duydum bu markalar da japon markaları idi.servise dikkat. sen ki motoru servise bırakıp başında durmuyorsan sendede hata var demektir.bu yazdıklarımı diğer kötülüyenler gibi bilmeden değil bizzat kendim mondial kt kullanarak söylüyorum.bu ğüne kadar ne motor kalitesinden nede yedek parça temininden şikayetçiyim.kötü diyenler gibi bizlere para havadan gelmiyor ki gidip honda yamaha suzuki veya kawasaki alalım!!!!!

Bende Mondial Zat 150 Kullanıcısıyım. Keşke almasaydım ama aldık bir kere...
Ben de Adana'da Mondial Servislerinin tümünün tadına baktım. Garanti kavramı kofti... Öylede para bayılıyorsun böylede... Arıza yapılması servisinde 80 YTL her hangi bir motor ustasında 40 YTL.
Benim motor Tamirci gezmekten manyak oldu. Şu an iyi bir usta buldum. Hasan Usta Ona yaptıralı beri motor çalışıyor. Ben Fabrikaya Mailler yazdım yine nafile yani adamlar duyarsız... Motoru satmakla iş bitmiyor. 2 Yıl garanti diyorlar Hikaye ... Benim bildiğim garanti parça parası alınmaz ama ilk defa Mondialde paralı servis hizmetini yaşadım. Makbuz fiş hak getire...

valla arkadaslar burdaki servislerin hıc biri bişeyden anlamıyor. ama hep anlasa noolcak neticede motor 2ye ayrıldı neyse artık yapacak birşey yok uzak durcaz olcak bitcek sağlık olsun diyelim.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ıkıye bolunmesını ılk defa senden duyuyorum arkadasım,otobanda seyır halınde ıken yada farklı bır yer fark etmez,o anda yasamıs olsan...Allah korumus senı.ama elınden cıkarmakla ıyı yapmıssın fakat alankısıyede boyle sorunlarını aynen anlattınmı,yarın onun basınada gelebılır,sorunlarımız satmakla degıl arkadaslar,servısın yada fabrıkanın ılgılenmesıyle cozulur.saygılar.

arkadaşlar hepinizden alıntı yapıyorum evet servisler kötü anladım kabul ediyorum .peki size sorayım markayı kötüleme diyen ler bu motorların daga öncede saseleri kırıldımı evet bizzat benim kırıldı peki ben izmir ceşme yolunda olsam (orası otabandır ve arac coktur)benim calınan 151rs moto 130 yapıyodu ve genelde eşimle biniyorum.o hızda şase kırılsa biz nolurduk hadi üzerimizde korumalar var düştük ve sürükleniiyoruz.arkadan gelen onlarca arabadan kurtulurmuduk HAYIR kesin hayır.arkadaşlar diger ülkelerde boyası kimyasalı fazla veya tehlikeli diye ürünlerini tpluyorlar.bizde motorun bana göre en önemli parcası olan şase kırlıyor ve yok şasesi degiştiriyorlar falan bunlara kanmayın bu motorlar sorunlu ben gidin honda veya başkasını alın demiyorum.insana önem veren hayati parcalarına önem veren bir motor alın diyorum.İNSAN HAYATI ÖNEMLİDİR.

bu yazımdan sonra markayı hala savunan olursa onlara saygı gösteririm ama kınarım çünkü bu olayın savunalacak tarafı yok direk bana göre bu markanın insanların hayatına verdigi deger i gösteriyor.bu markaya daha önce de bu şikayetler geldi senelerdir ama bu motorlar aynı şase ile satılıyor daha cok okuruz buradan şasesi kırılan.

hepinize kazasız belasız sürüşler.

Motosikleti
Hyosung GT 250 Comet, Aprilia Scarabeo 200ie
Arkadaşım yazımı ve diğer dostların yazdıklarını tekrardan okumanı rica ediyorum, hiçbirimiz markanın avukatı değiliz ve savunmasını yapmıyoruz sadece ülkemizin gerçeklerinden bahsetmeye çalışıyoruz ve hiçbir markanın bu kadar kolay harcanmasını istemiyoruz..
Ayrıca sen gidip Çinli bir motor alıp onunla 130 basacak kadar nasıl güvenirsin o motora onu da anlamış değilim??? Şimdi sen o 150cclik Çin motoruyla otobanda 130 basacaksın sonra da başına bişey gelince "abi beş para etmez bu motorlar sakın kimse almasın" diyeceksin; hiçbir şekilde anlam veremiyorum bu yaptığına kusura bakma.. Ben de 250ccliği olmasına rağmen altımdakinin ne olduğunu bildiğimden ona göre kullanıyor ve genelde 80kmyi pek geçmemeye çalışıyorum, ne kadar ekmek o kadar köfte olayı yani.. 130 yapmayı düşünüyorsan neden Çinli bir motor alıyorsun ki? Kendine ve yakınlarına hiç acımıyor musun?

saol arkadaşım güzel konuşuyorsun. bir sende cinliye güvenmiyorsun motoruna güvenmiyorsun,neden 80 le gidiyorsun.altında 250 cc motor var 100 alsaydın madem 80 le gitmek için.2 incisi ben bu markanın harcanmasını istedigimi söylemedim daha öncede şaselerin kırıldıgını. ve bu markanın markayı geri cekebilecegini geri cagırıp servislerde saglamlaştırmadan yani bu şikayet uzayıp giderken dha hiç bir şey yapmadıgını söyledim. 3 üncü senin bu markanın şase gibi en önemli bir konusunda nasıl oluyorda savunmanı da anlamış degilim bu markayla bi irtibatınmı mı var ??? 4 üncüdeben altımdaki motara şasesi kırılana kadar( allaha şükür yola cıkarken kırıldı) güvendim ve 130 bastım cünkü her türlü bakımını yapmıştım.ve güveniyordum.yani bu paraya basamazmıyız yani siz onu demek istiyorsun herhalde (dur kardeşim sen cinlisin sen agır ol sen 80 ini gecemezsin)bu mudur senin motor kavramının mobiletlerde 50km gecmesin .güvenmeyelim kimseye sen ya benim yazdıklarımı anlamadın yada anlamak istemiyorsun hayırdır????

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
bendede bianchi 150 cc mach1 var suan 3300 km de ufak tefek seyler haric servislik büyük bir problemim olmadı birkeresinde akü problemim olmustu onuda servis garantiden halletti saolsun o yuzden servisten şimdilik memnunum bir gün icerisinde 300 km yaptigim oldu sorunsuz,kaliteye gelince bence parası kadar kalite 2000 ytl ye alınan motordan fazla sey beklemekte yanliş olur,bi plastik aksamı var allaha emenet tamamen farlar tavanı gösterio vs. ben zaten alırken baştan kabullendim bazı şeyleri :) canı çıkana kadar bincem sonrada denize cupp :)

valla bende bin defa lanet okuyorum bu motoru aldığıma valla parayı hemen ayarlayayım hemen bi ybr yada cbr 125 kapcam......

Motosikleti
Hyosung GT 250 Comet, Aprilia Scarabeo 200ie
Bak dostum benim hiç bir markayla ya da ticari kuruluşla bağlantım yok ve olamaz da.. Basmak dersen daha 1993-94 senelerinde yamaha FZR 600 ile 200leri ve üstünü görmüş biriyim yani motorsikletle hızın ne olduğunu gayet iyi bilirim..
Kalite konusuna gelince Çinli motorların Japonlar kadar kaliteli olmadığını ve olamayacağını tekrar okumanı istediğim ilk yazımda zaten söylemiştim. Evet genel olarak şasi problemi olduğunu ben de duydum ve senin de dediğin gibi bu motorlara belli süratlere ulaşacak kadar güvenmiyorum dolayısıyla bu araçların şasisini de diğer parçalarını da savunmuyorum zaten..
Bilgisiz kişileri yetkili servis yapmalarından ve müşteriye satış sonrası gerekli desteği sağlamamalarından dolayı daha baştan eksi puan alıyorlar bu firmalar..
Ama tüm bunlara rağmen mallarını ya da firmayı kötüleyemeyeceğini söylemeye çalışıyorum..
Sen bu motoru tüm sorunlarını bilerek almadın mı? Ben ve benzer Çinli motorları alan çevremdeki arkadaşlarım bu motorlara ait tüm sorunları araştırarak, öğrenerek ve neticede bilerek aldık.. Ve evet öğrendiğimiz limitler dahilinde güvenle kullanıyoruz motorlarımızı..
Şimdi sen önlerden olsun, cam kenarı olsun, yolculuk sırasında sınırsız servis olsun ama diğer muadillerinden daha ucuz olsun diyen şehirlerarası yolcu gibi davranmış olmuyor musun?
Söylemek istediğim şey aldığın mala verdiğin para kadar güven, eğer çok güvenip sürat yapmak istiyorsan da git büyük bir markanın iyi bir motorunu al arkadaşım, kimse kimseye malını zorla satmıyor ki..

Tamam cin malı motorların kalite problemi olduğu ve servislerinin genelde bi şeyden anlamadıkları ortada ama sende o motorun canı cıkıncaya kadar kullanıp bir enkaz halinde servise götürdüğün gibi bir durum var sanki. Benmi yanlış anladım bilmiyorum ama motorun ortadan ikiye bölünmesi için servis özel olarak ugrasmamıştır herhalde diye düşünüyorum. Büyük geçmiş olsun.

Arkadaş birazcık haklı sanırım, motorun bölünmesi servisin payı çok değildir ama, ürünün kalitesizliği diyebiliriz sanırım.

bak dost demişsin yazına başlarken tamam dosttuz sana dost tavsiyesi sen o motoru sat eski günlerindeki gi 200 üstüne cık nasılda yapmışsın daha15 yaşında fzr 600 ile o hızı hala anlamış degilim o motorun o yaşta seni üstünden bir yaprak gibi ucurması lazım ama sen yaptım diyorsan öyle olmuştur dosttum hesabı dogru yaptım dimi cünkü profiline yaşını 29 yazmışsın. o zamanlar yaşın 15 dimi aferin ögüt verene bak aileme ve kendime acımıyormuşmuyum sen önce kendine bak sen kendine ve anne babana acımadınmı.büyle yazışmalar uzun sürer ve sıkıcı olur o yüzden bir kamu görevlisi olarak insanlara örnek ol ve takım tutar gibi motor markası tutma acık ve net bu marka can güvenligini tanımıyor tamamen duygusallar işleri para ile bizle degil .bu tartışmaya son vermek istiyorum olayı kişiseleştirmeden benimle ilgili yazmazsan sevinirim DOST

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar