ramzeyci arkadaşlar çoğalmış

hoşgeldiniz.
az önce fuardaydım. sadece kanuni ve salcanonun endurosu vardı. (çayna olarak)
başka hiç bir firmada enduro cros yoktu.
zaten çin firmaları da geçen yıllara nazaran daha azdı.
motorlarımızın kıymetini bilelim.
ben perşembe günü ramzey ve yuki cross-enduroları gördüm halbuki :S
yuki,salcano ve skygo marka crossların
tıpatıp aynı olduklarına dün şahit oldum. ramzey farklı idi. zongi ve zealsun da farklı. kanuniye dikkat etmedim ama bildiklerim içinde; zongi,zealsun,ramzey,lifan(skygo,salcano,yuki) şeklinde dört çeşit 200lük cross un ülkemizde olduğunu söyleyebilirim. (skyteam i de bilmiyorum maalesef)
bu arada kışın aldığım motorla 2500 km civarına geldim. lifan motor alcaklara ufak bir kaç tavsiye vereyim. motoru alır almaz sağlam bir usta bulun ve bütün saplama, civata, vidaları çekerleri 1-2 tondan aşağı olmamak şartıyla değiştirin. (10-15 ytl) /karaköyde civatacılar varmış tam yerini bilmiyorum. bilen varsa söyler burada, sizde değiştirebilirsiniz.\ 3000 km ye kadar hiç başınız ağrımadan gidin. aynı anda 2 motor almıştık arkadaşla o değiştirdi "titreme dahi yapmıyo" diyecem makinasına benimkinde ise tek tek kırıldıkça değiştirir oldum civataları.

elinizin altında anahtar takımı olsun 500 km de bir civataları gözden geçirin, açılan varsa sıkıştırın.
eger paranız varsa motoru sürmeden önce direkt lastikleri değiştirin. hatta cantın içini kaplayan malzemeyi ve mümkünse iç lastiği de değiştirin. (bütün çinliler için geçerli) krom kaplama dikdörtgen aynaları bir zongshen bayiinden yuvarlak siyahlarından alarak değiştirin bence (20-25 ytl) zira görüş açınız çok değişiyo. ayrıca virajlarda yatınca görüntü kaybı yaşamıyorsunuz. bir de bizim motorlara daha çok yakışıyor. unutmadan arka fren pedalı cok yukarda duruyor ya kestirip asagı yatık sekilde kaynattırın ya da oksijen kaynagıyla asagıya dogru eğdirin.(5 ytl)
aklıma gelenler bunlar.
güneşli günler göreceğiz cocuklar.:queen:::sefereee