Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Fotograflarla Çilingöz Gezisi Macerası

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #81

    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA CBR 600F - JINLUN JL 250
    ercüment abi keşke sen de gelseydin bugünkü geziye. Katılmak istersen her an katılabilirsin.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #82
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    Alıntı kabir adlı üyeden alıntı
    ben coook yoruldum ve eglendim ( tabi biraz korktum kaybolunca )
    Kaybolduğunuzda Ne Yapmalısınız?

    Umarım hiç bir zaman doğada kaybolmazsınız. Fakat eğer bu gerçekleşirse de durumu sakin bir şekilde değerlendirmeye hazır olmalısınız. Bunun için yapılması gereken bir kaç önemli konu aşağıda yer almaktadır.

    Aktiviteden önce

    Her zaman beklenmedik şeyler için önceden plan yapın. Ya gecikirsem, kaybolursam, sakatlanırsam... Bu durumları çözmeye hazırlıklı mıyım?

    Eğer bir pusulanız yoksa başlangıç modeli bir pusula alın. Yaklaşık 13.5 EURO luk bu modeller bir çok durumda hayat kurtarıcı olabilecektir. Adrenalin`deki pusulaları burada bulabilirsiniz.

    Temel harita ve pusula ile doğada yön bulma becerilerini edinin. Bu becerileri edinmek için bir kaç başlangıç noktası:
    - Adrenalin kampçılık bilgileri bölümündeki Pusula kullanımı bölümüne göz atın. Burada öğrendiğiniz bilgileri doğada uygulayarak pekiştirin.
    - Doğada yön bulma ile ilgili bir eğitim programına katılın. Eğitim bölümümüzün Doğada Yön Bulma programı ihtiyacınız olan şey olabilir.
    - Harita ve pusula kullanımını iyi bilen bir arkadaşınızı günlük bir yürüyüşte sizle gelmeye ikna edin ve ondan konuyla
    ilgili mümkün olduğunca çok şey öğrenmeye çalışın.

    Haritasını edinebildiğiniz bir bölgede bir aktivite planlayın. Yola çıkmadan önce rotanızı harita üzerinde iyice çalışın. Kaybolmanın baskısı altında olmadan harita ile çalışmak haritaları daha iyi okuyabilmek konusunda size faydalı olacaktır.

    Yanınızda bulunmasının faydalı olacağı diğer malzemeler:
    -Cep telefonu: Türkiye`deki doğa sporları yapılabilecek çoğu yerin cep telefonlarının kapsama alanı dışında olduğunu unutmayın. Yine de bazı bölgelerde, özellikle sırt sistemleri üzerinde ya da yerleşim alanlarına yakın yerlerde cep telefonları faydalı olacaktır. Cep telefonunuzu sudan etkilenmeyecek bir şekilde taşımayı unutmayın.
    - GPS Sistemleri: Bu cihazlar size tam olarak nerede olduğunuzu belirtebilir ve çadır, araba gibi daha önceden yerini belirlediğiniz bir nesneyi tekrar bulmanızı sağlar. Yine de GPS lerin elektronik cihazlar olduğunu ve pil bitmesi, teknik arızalanma, kırılma gibi sorunlar yaşayabileceğini öngörerek hiç bir zaman yön bulma konusunda sadece GPS sistemlerine güvenmeyin. Adrenalin`deki GPS sistemlerini burada ulaşabilirsiniz.
    - Telsizler: Lisanssız kullanılabilen telsizlerin menzili maksimum 3 km. olsa da yer yüzü şekilleri bu telsizlerin kullanılabilir menzilini büyük ölçüde düşürebilir. Telsizler grup içinde haberleşme için faydalı olacaklardır.
    - Kimyasal ışık çubukları: Kırıldığında ışık vere bu çubuklar karanlık koşullarda görülmenizi kolaylaştıracaktır.

    ÖNEMLİ: Şehirde kalan birine nereye gittiğinizi, hangi rotayı izlemeyi planladığınızı ve ne zaman dönmeniz gerektiğini mutlaka bildirin. Dağcılık gibi daha fazla bilinmeyen ve risk içeren sporlarda mutlaka yazılı olarak faaliyet bildirim formu doldurun ve ilgili kişilere bırakın. Kaybolmanız ya da başka sorunlarla karşılaşmanız durumunda arama çalışmaları ne kadar erken başlarsa sizin ve arama kurtarma ekibi için o kadar iyi olacaktır. Faaliyet bildirim formunun basılabilir halini yakında burada bulabilirsiniz.

    Aktivite Sırasında

    10+ Hayati Malzemeyi her zaman yanınızda bulundurun. Bu malzemelere ek olarak yanınızda yedek fener, acil durum için ekstra yemek, bir kalem ve vücut ısınızı geri yansıtan "space blanket" taşımayı da değerlendirin. Dağcılık için bir bivak torbası taşımayı düşünün.

    Eğer varsa aktivite sırasında sık sık haritanızı kontrol edin. Çok bariz bir patikada ilerliyor olsanız da etrafınızdaki yeryüzü şekillerinin topoğrafik haritada nasıl gözüktüğünü öğrenmiş olursunuz.

    Bir arada kalın. Grubunuzun bölünmemesini sağlayın. Bireysel olarak kaybolmak daha kolay olduğu gibi bir kaybolma ya da yaralanma durumunda da çok daha kötü duruma düşmüş olursunuz.

    Kolay ulaşabileceğiniz bir yerde düdük taşıyın. Kaybolur ya da yaralanırsanız kolayca zedelenebilen ses
    tellerinize güvenmeyin. Bir düdüğü çok daha uzun süre çalabilirsiniz ve düdüğün sesi çok daha uzağa ulaşabilir. Eğer doğada çocuklarınızla bir aktivitede bulunuyorsanız mutlaka her birinin birer düdüğü olduğuna emin olun.

    Not : Aralıklı 3 düdük çalmak uluslararası bir yardım isteği sinyalidir.

    Yanınızda saat taşıyın ve güneşin ne zaman battığını bilin. Sonbahar aylarında günü birlik aktivite yapan bir çok kişi gün ışığından ne kadar yararlanabileceklerini kestiremez.

    Kendinize aşırı güvenmeyin. Bazı insanlar sadece başkalarının kaybolabileceğine inanır. Egonuzu bir kenara bırakıp düzenli olarak nerede olduğunu kontrol edin. Herhangi bir belirsizlik durumunda durun ve durumu yeniden değerlendirin.

    Eğer Kaybolursanız

    Dur: Eğer durumunuz sizi huzursuz ediyorsa hemen durun ve daha fazla ilerlemeyin. Tabi paniklememelisiniz de. Genç ve tecrübesiz kişilere kaybolduklarını hissettiklerinde durmaları gerektiği öğretilmelidir. Özellikle yurtdışında çocuklar için kullanılan "Bir ağaca sarıl" deyimi oldukça faydalı bir tavsiyedir. Bu kural, bulunduğunuz yer potansiyel tehlikelere açıksa (çığ, sel, heyelan, yıldırım) ya da grubunuzdan birinin tıbbi yardıma ihtiyacı varsa değişir. Çoğu zaman 10`a kadar saymak ve bir miktar sıvı ve yiyecek almak bakış açınızı tazeler ve durumunuzu daha iyi değerlendirebilmenizi sağlar.

    Düşün: En son ne zaman ve nerede tam olarak nerede olduğunuzu biliyordunuz? O noktaya geri dönebilir misiniz? Etrafta yol ya da patika gibi nerede olduğunuz belirleyebilecek noktalar var mı? Eğer nerede olduğunuzu bildiğiniz noktaya geri dönebiliyorsanız o noktaya dönün ve seçeneklerinizi tekrar değerlendirin.

    Gözlemle: Tüm algılarınızı alarma geçirin. Bulunduğunuz noktaya gelirken geçtiğiniz belirgin doğa şekillerini hatırlamaya çalışın. Bunları nerede olduğunu bildiğiniz son noktaya geri dönmek için kullanabilir misiniz? Eğer yapabiliyorsanız o noktaya dönün. O noktadan yolunuzu tekrar çıkarabiliyorsanız devam edin. Yapamıyorsanız durun. Bir arama ekibi sizi aramak için harekete geçtiğinde sizi ilk arayacakları yer planladığınız rota olacaktır. Bu rotadan ne kadar uzaklaşırsanız bulunmanız o kadar zor olur. Etrafınızda işinize yarayabilecek şeyler ya da sakınmanız gereken potansiyel tehlikeler var mı? Hava ne zaman kararacak ve hava nasıl? Eğer rotanız ile ilgili kimseye haber bırakmadıysanız seçeneklerinizi tekrar
    değerlendirin. Uzun da olsa hangi yöne doğru ilerlerseniz kesinlikle tanıyacağınız bir noktaya çıkarsınız? Yakınlarınızda yönünü bildiğiniz bir köy, yol ya de akarsu var mı?

    Planla: Başkalarıyla beraberseniz ortak bir plan yapın. Yaptığınız plan mantıklı gözüküyorsa uygulamaya geçin. Yaptığınız planı uygularken koşullar değişirse (örn. ani bir sağanak yağmur) durun ve durumunuzu tekrar değerlendirin.
    Not: Eğer ana yol gibi belirgin bir şeye yakın olduğunuzu ve hangi yönde olduğunu tam olarak biliyorsanız kalan gün ışığını da değerlendirerek o noktaya doğru gidebilirsiniz.

    Diğer Konular

    Eğer yanınızda bir cep telefonu var ise ve bulunduğunuz nokta kapsama alanı içindeyse yerinizi ve rotanızı mümkün olduğunca ayrıntılı belirtin. Yardım isteyin ve bulunduğunuz yerden görebildiğiniz bir patika ya da bariz bir şey yok ise bekleyin. Faaliyetinize yen şarj edilmiş bir cep telefonu ile başlayın ve cep telefonunuzu bir acil durum cihazı gibi düşünün. Pilinizi gereksiz konuşmalarla harcamayın.

    Bir yardım talebinde bulunabilseniz bile arama kurtarma ekiplerinin yanınıza ulaşması zaman alacaktır. Bu nerede olduğunuza ve diğer koşullara göre ülkemizde rahatlıkla 24 saatten fazla sürebilir. Sabırlı olun ve kurtarılana kadar yapmanız gerekenleri planlayın.

    10+ Hayati Malzemenizi kullanın. Ufak bir ateş yakarak hem ısınabilirsiniz hem de duman bulunmanızı kolaylaştıracaktır.

    Eğer arandığınızı biliyorsanız ağaçlardan uzak açık bir alanda bulunmanız havadan görülmenizi kolaylaştıracaktır.

    Eğer geceyi geçirmeniz gerekcekse bir akarsuyun yanında kalmayın. Suyun sesi arama ekiplerinin sesini duymanızı engelleyebilir.

    Aktivitenizin her aşamasında etrafınızı gözlemleyin. Bir topoğrafik haritada çok şey olabilir ama unutmayın ki 10 metrelik izohipslere sahip bir haritada 7 metrelik bir uçurum gözükmeyecektir. Belirgin her türlü doğa şeklini aklınıza yazın. Geri dönmeniz gerekirse aynı doğa şekillerini tam ters bakış açısından da tanıyabilir misiniz? Arada sırada geri dönüp geçtiğiniz noktaların ters taraftan da nasıl gözüktüğüne bakın.

    Derleyen: Yankı Tansuğ
    http://www.adrenalin.com.tr/informations.asp?id=82

    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  3. #83

    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA CBR 600F - JINLUN JL 250
    Gürzan hastayım sana. Her zaman her konuyu paylaşıyorsun. Teşekkürler.

  4. #84
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    Alıntı ubaykal adlı üyeden alıntı
    Gürzan hastayım sana. Her zaman her konuyu paylaşıyorsun. Teşekkürler.
    bende, bana gürzan diyenlere hastayim.
    bilmeyen kalmadi gibi.ama...
    (imzama bak lütfen)
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  5. #85

    Üyelik
    20 Haziran 2005
    Şehir
    İstanbul-G.O.Paşa
    Motosikleti
    ercüment erdun,benim kIrmIzI JInlun 250cc metal kIsragIm,oglumun 200 cc lIk yaban keçIsI sky team
    ubaykal karderşim gelmek isterimde yarın aksayan işlerimi tamamlıyacağım ofiste size iyi yolculuk ve eğlenceler dikkat edin kendize
    gürzan kardeşimize bravo çok güzel faydalı hayati önem taşıyan yazıyı üşenmeden yazıp arkadaşlarımı bigilendirdiği için
    gurzan kardeşim biliyomda sen gene çaktırma( kopyala yapıştır yaptığını)

  6. #86
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    Alıntı e_erdun adlı üyeden alıntı
    gürzan kardeşimize bravo çok güzel faydalı hayati önem taşıyan yazıyı üşenmeden yazıp arkadaşlarımı bigilendirdiği için
    sagol abi.
    sadece kopyalayip yapistirdim. site adresi de altta.
    rumuzun gurzan'dir abicim. ''U'' ile yani
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  7. #87
    kabir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mayıs 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250
    ABI GURZAN MANASI NE ??
    ::::::::::GALLOWS:::::::::::::
    THRASH TILL DEATH

  8. #88

    Üyelik
    28 Haziran 2005
    gurzan, tamam U ile . yaw sende bizi dağa tırmanmış yaptın ha. yaw altı üstü 20km lik bir orman yoluymuş. plastik, demir tabela konması yasak mış ve tahta tabelada kimseye yaptırmıyolarmış. yangın koruması sevabına tahta tabela yaptırım yollamak lazım 3-5 tane

  9. #89
    kabir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mayıs 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250
    ABI SEN KAMP ALININI ANLATMAMISSINIZ 5 MILYON CADIR PARASI AYRICA 2.5 MOTOR PARASINI HIC ANLATMAMISINIZ.??ADAMLA KAPISTIGIMIZI FALAN BIDE OGLAGIN NERELERINI YEDIGINIZI ANLATMAMISSINIZ!! ABI TEK KELIME ILE BI DAHA GITMEK MI TOVBE DIYORUM YER GUZEL AMA MILLI PARKTA HALAY CEKENLERDEN GARIPLIK UZERINE IHTISAS YAPMIS INSANLAR VE KOPEK ETI YOK OGLAK ETI BEN SON BOMBALARI PATLATIYIM BIDE ADAM KECI YEMEYE DAVET ETTI KIŞIN AMAN AMAN ALLAH KORUSUN DEDIM SIZE MIS GIBI KOFTE YIYELIM DIYE YOLDA HERSEY YOLLA BERABER KARISTI ZATEN NEYSE SAGA SAGLIM GELDIK SON PIKNIK BAYA GUZELDI!! AMA NE YEDIK BIRDE BARONUN BOREKLERI VARDI KI HERKESTEN GOZU GIBI SAKLADIGI KIMSE ONUNLA ILGILI BISEY SOYLEMEMIS FREE OZKAN CADIRINI KURANA KADAR CANI CIKTI UMIT ABI HEMEN CAKTI CADIR OLAYINI SAGOLSUN BENIMKINIDE KURDU.BIDE GECE ACLIKTAN ATES YAKINCA HERKES YEMEK SAYIKLAMAYA BASLADI.HEE BIDE SON BISEY HERSEYE RAGMEN COK GUZELDI BU KADAR OLUMSUZLUGA RAGMEN GELMEYEN ARKADASLAR COOK SEY KACIRDILAR
    ::::::::::GALLOWS:::::::::::::
    THRASH TILL DEATH

  10. #90

    Üyelik
    28 Haziran 2005
    kabir, abi çadır kurmanın 5ytl olduğu ilk mesajdaki linkte yazıyodu. yani biliyoduk. sadece motor parası olan 2,5 ytlyi bilmiyorduk. valla bende oraya bidaha zor giderim ama çok eğlenceli bir geziydi. Bu arada siz uyumaktan sabah böreğini kaçırdınız. ben napıyım. börekler son molaya kadar hep vardı. isteyen aldı bide gece o kadar acıkan varmıydı ya söyleseydiniz börekleri çikarırdık. ben size börek var dediydim

  11. #91
    kabir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mayıs 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250
    sagol dostum börekler ii geldi ne olursa olsun cook iyi bi geziydi ben burdan katılan herkese cook tesekkur edıyorum katılmayan arkadaslarada kacırdınız tuh dıyorum hersey ıcın herkese tesekkur ederım
    ::::::::::GALLOWS:::::::::::::
    THRASH TILL DEATH

  12. #92
    gemliklicasper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2005
    Şehir
    BURSA/GEMLİK
    Motosikleti
    tiger250
    güzel bir ekiple bukadar güzel geziler olur işte ellerinize kollarınıza sağlık gelirseniz buyanlara katılmak işterim bende size istambulda akrabalar olmasına ragmet oranın kalabalığı itici geliyordu ama simdi biraz kıskanı oldum gelba sizlere iyi gezmeler

  13. #93
    kabir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mayıs 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250
    dostum senide bekleriz buralara misafir ederiz burdan gezilere cıkarız demi arkadaslar!! neyse umarım yakın zamanda yolumuz duser gemlige senin gibi arkadaslarla tanısırız.sapanca gezisi icin herkesten ozur diliyorum
    ::::::::::GALLOWS:::::::::::::
    THRASH TILL DEATH

  14. #94

    Üyelik
    28 Haziran 2005
    ilk safyadaki resimlere 2 te video linki ekledim

  15. #95

    Üyelik
    19 Ağustos 2007
    çilingöz iyidir hoştur fakat fazla boğlma olayları olduğunu duydum ve malesef birinede şahit oldum

  16. #96
    belo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2006
    Şehir
    İZMİR/Karşıyaka
    Motosikleti
    MONDİAL DRİFT L
    ben oğlakın resmine bittim hatta masa ustu yaptım

  17. #97
    Cbr125repsol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2006
    Şehir
    MARS
    Motosikleti
    Yamaha R1 2000
    Alıntı mstf5 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çilingöz iyidir hoştur fakat fazla boğlma olayları olduğunu duydum ve malesef birinede şahit oldum
    abi nerden buldun hemen bu linki sen dakka 1 gol 1 ilk mesajında ofsayta düşmüşsün


    REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler