İstanbul Cross Grubu

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Arkadaşalr cross'a heveslendim ve gördüm ki cross'cular hep anadoluda.

Resimlerine bakıyorum gezilerine videolarına filan içim gidiyor :)

Zaten doğa aşığı bir adamım, Allah izin verirse fuarda kendime bir cross alıp dağ bayır hoplama niyetindeyim.

Skullhunter Erhan'ıda kafalamış durumdayım ve site dışından bir arkadaşım daha var toplam 3 motor alıcaz beraber bir aksilik olmazsa.

Bugün aklıma geldi bi bakındımda istanbulda bu işe soyunulmuş bir grup yok gibi, yada yok harbiden :)

E peki kimler var İstanbul da cross u olupta dağa çıkacak arkadaş bulamayan, yada cross u olmayıpda almak için birilerinden gaz bekleyen?

Baharda çıkalım dağlara, yanımıza tüfek de alalım vuralım birbirimizi :p

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
1 sene önce ben vardım
kimseyi bulamadım meteyle gezdim :p

Aslında bende de buna benzer kaşıntılar oldugunu itiraf etmeliyim. Alayım cross u dalayım ormana dıyorum ama bakınıyorum etrafta kımsecıkler yok.

geçen fuarlarda civciv sarısı sarı hyo 650 r la gördüğüm birinden bunları da okumak vardı...:p

cross yada enduro alma planlarım var.eğer alırsam takılırım peşinize :p

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
harbiturk katıl bize, fuarda firmalar ile özel görüşmeler yapıp uygun fiyatlı alım yapma niyetindeyiz :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:39 ----------

öner bende çekmeköydeyim orman zaten kulağımızın dibi, al bi cross katıl bize.

harbiturk katıl bize, fuarda firmalar ile özel görüşmeler yapıp uygun fiyatlı alım yapma niyetindeyiz :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:39 ----------

dediğin gibi yakınız ama bir türlü kısmet olmadı tanışmak.bakarsın bu vesileyle görüşmüş oluruz :cherry: şu sıralar maddi açıdan sıkışığım ama motorsuzlukta bir yandan canımı sıkıyor.ben araştırdım bu zongsen ler var fiyatlarıda uygun.bakalım kısmetse onlardan alabilirim.sence nasıl idare edermi?hem cross yaparım hemde başlangıç motoru olur,hem cross'a,hemde vitesliye:wiinkk:

Teklifin için teşekkürederim. Bırlikte alım yapıp grubun temelını atmış oluruz. Şimdiden hayırlı olsun dıyorum.

Belirlediğin bir marka model varmı ?

Benim için cross başlangıç sevıyesı 125 cc 4 zamanlı olabilir.

Daha once KLE 500 ıle cross denemelerım oldu. Kesınlıkle tehlıkelı özellıkle tekbasınayken. Enduro motor ıle en fazla hafıf arazı kosullarını tavsıye ederım.

bende ilk arazi merakından dolayı cross aldım ama istediğim gibi yer vede takım arkadaşı falan bulamayınca şehir için en ideal tarz olan supermotoya cevırdım ama yinede aşırı çamur olmadığı sürece mayıstan sonra (askerlik bittiğinde) bende katılabilirim size

Biz kardeşim Yıldırım'la uygun 2 cross alma niyetindeydik mesajı okudum.Arazilere çıkıyoruz ama Cross olmayınca tam vuramadık kıyıp ne kendimize ne de motor'lara şimdiye kadar.Ne düşünüyorsunuz siz almayı?Belki biz de katılırız size:)

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harbitürk benim kafamdaki plan şu şekilde, birbirine benzeyen her hangi bir çin malı cross almak.

Yani yedek parça lazım olduğunda sadece o markaya mahkum olmamak, herhangi bir markanın parçasını alıp takabilmek.

Zaten parçalar ucuz ve bol.

Kendini kanıtlamış bir tip olan gy 200 modelini getirtien firmalara ve fiyatlarına bakıcaz, bütçemize uyarsa alırız.

O olmazsa Kuba nın str 250 modeli olabilir, asyanın tepee 250 olabilir.

Kanuni yada mondial in 150 cc leri olabilir.

Fuarda bakıp firmalarla görüşüp birinde karar kılarız.

Harbitürk benim kafamdaki plan şu şekilde, birbirine benzeyen her hangi bir çin malı cross almak.

Yani yedek parça lazım olduğunda sadece o markaya mahkum olmamak, herhangi bir markanın parçasını alıp takabilmek.

Kendini kanıtlamış bir tip olan gy 200 modelini getirtien firmalara ve fiyatlarına bakıcaz, bütçemize uyarsa alırız.

dediğiniz sebeblerden ötürü, imkanlara göre 2el yada sıfır çin cross almak çok mantıklı hocam.
fakat nacizane önerim 200cc den aşağı olanları tercih etmeyin, çünkü düzyolda 200cc lik motorların hızında olması için arka dişli hepsinde küçüktür, düz yolda iyi fakat yokuşlarda ve çok dik(duvar benzetmesi yapılan) tepelerde çekiş gücü yetmemektedir. eğer arka dişliyi büyültürseniz çok farkedecek fakat buseferde düz yol sıkıcı olacaktır.
şahsen hiç fuara gitmedim ama bizdeki fuar mantığı, genelde(gerçekten indirim yapan firmalara sözüm yok) kıyak yapıyorum ayağına fuar zamanı bindirim yapılan fiyatlar pazarlık yapılarak gene normal satış fiyatında satılmaktadır. buyüzden fuardan önce birkaç bayiden fiyat alıp, birde fuardaki fiyatlarla karşılaştırıp ürün alınmalı diye düşünüyorum.
yalnız benim içimde ukte olarak kalan, zx250r apachi modelini şiddetle tavsiye ederim. motor x markasından, şase y markasından vs. alınarak bu haline getirilmiş tamamen toplama bence harika bir motordur, neredeyse bire bir CRFnin kopyası. yanlış hatırlamıyorsam su soğutmalı olan 27hp, hava soğutmalı olan 19hp idi. plaka çıkmadığı için almamıştım, bir arkadaşım eğer alırsa diğer motorunun plakasından bastırıp, araziye girene kadar göstermelik o plakayı takarak kullanmayı düşünüyor( bu cümlenin yanlış fikir verdiğini düşünen sayın yöneticim burayı silebilir :) ) 2farklı beygir gücünde su ve hava soğutmalı olarak 2seçenek var, araştırdığım zaman ışıldar motora sorduğumda 7600 ve 6150 idi fiyatları. ilgilenenler buradan sorabilir http://www.apachi.com.tr/apachi-urunler-toplu.php
cross motordaki adrenalin, eğlence, keyif, paylaşım vs. vs. hiç bir türde yok malesef, diğer motor kullanıcıları darılmasın :) ekip tamamlandığında bol bol foto bekleriz, bol çamurlu gezileriniz olur inşallah
buyrun işte çok uygun fiyatlı bir bayi buldum http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...250r-kisa-sure-icin-sok-fiyat-49327372/detay/
çok amatörce çekilmiş atraksiyon olmayan birde video buldum http://www.youtube.com/watch?v=4EKHxBRKE-o

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:39 ----------

aha fabrika videosu da buldum http://www.youtube.com/watch?v=mgsVrEUBAoQ&feature=related of yaaa gene içim gitti, ben bu motordan alacağım galiba :)

Sadece toplaşmalarda kullanacagımızı dusunerek çin malı bir motor olması mantıklı. Daha önce bakmıştım bu motorlara 200 cc serisi genelde butun markalarda aynı gorunuyor. Ayrıca 200 cc motorlarda balansor denen bi sistem var titreşimi kesme konusunda cok basarılı.

Prensipde anlaştıgımıza gore fuara kadar beklemek kalıyor.

ahanda bu çok güzelmiş hem resimlerdeki tüfengde yanında veriliyor galiba :cherry:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kuba-str-cross-250-74027518/detay
bu arada bi akrabama bu haftasonu gy 200 bakmaya gidicektik eğer toplu alım yapılacaksa aslında ben ikna edeyimde bu toplu alıma katılırız hem 0 almış oluruz hem ucuza gelir
Bu kuba nın str si tam cross görünümlü ama içi nasıldır acep :)

Son düzenleme:
eğer gy 200 serisi alıcaksanız grenaj işine çözüm bulmanız lazım çok kolay kırılıyor vede istanbulda bile kolay kolay bulunmuyor ilk aldığınızda kalıp çıkartınki kırılırsa istediğinizde yaptırırsınız bendeki 150 li lik olandan sırf o yüzden ktm grenajı takmayı planlıyorum acerbis marka olan kırılmadığı için :)

Bu kuba nın str si tam cross görünümlü ama içi nasıldır acep :)
bundan önce skygo 200gy kullanıyordum, 6aydır str250 kullanıyorm ve tavsiye ederim, şu anda piyasadakilerin(hava soğutmalı) eniyisi bana göre. asyanın getireceği tepe250 de görüntü olarak yakışıklı, kullanıp test etmek lazım tabikide.
fakat benim göynüm zx250r da kaldı, şimdi videoları filan izleyince içim gitti :pale: galiba ben stryi satarım yada satmadan bundanda 1adet alacağım, kardeş kardeş dursunlar garajda :) nasolsa vergisi vizesi yok.
http://www.youtube.com/watch?v=aZruMCX63Aw&NR=1&feature=fvwp

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:07 ----------

eğer gy 200 serisi alıcaksanız grenaj işine çözüm bulmanız lazım çok kolay kırılıyor vede istanbulda bile kolay kolay bulunmuyor ilk aldığınızda kalıp çıkartınki kırılırsa istediğinizde yaptırırsınız bendeki 150 li lik olandan sırf o yüzden ktm grenajı takmayı planlıyorum acerbis marka olan kırılmadığı için :)
evt berk iyi aklına geldi:cat: gy modellerini grenajları hep sert plastikten, bir tek çamurluk esnek. cross model motor alırken bu grenaj olayıda çok önemli. illaki arazide yatacak düşüp kalkacaksınız crossun olayı bu zaten. oyüzden yumuşak ve esnek olmalı, istediği kadar yamulsun çizilsin ama çatur çutur kırılmasın.

Sayın süpermoderatör EYONG;
zx250r modeli için toplu alım yapacak olursanız lütfen haber verin, 35Emre35 ile geçen haftalarda konuşmuştuk zx250r alma olayını..

RT125 (Bigfoot) motorumla tam anlamıyla cross tadı alamadığım için cross almayı düşünüyorumdum.. keyifle ve merakla topigi takip edeceğim... :bestmt:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Günaydın arkadaşalr.

Bütçe olarak 3-4 lirayı geçmemeyi düşünüyoruz, apaçiyi o yüzden eledim.

Hem fiyattan sonra bizim için en önemli kriter yedek parça, sadece bir markaya bağlı kalmamamız lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar