yanlış ifade etmişim kusura bakma hızlanmaktan kastım toplam hıza ulaşmak. yoksa düşük devirlerde başlayan tork bi kaç saniyede 100ü bulmaya yetiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:55 ----------
az bilgiyle çok fikir sahibi olmak konusunda az önce bi başlık altında yazdım. burda da örneği görünüyor. merak etme yabancı dilim senden kat kat iyidir iddia edebilirim bunu. yanlış hatırlamıyosam bi fransız sitesinde izlemiştim bulmaya çalışıcam sana o belgeseli. hatta o belgeselden bi kesiti de paylaştım izlediysen. facebook profil kapak fotoğrafım olarak paylaştığım fotorğaf. hala daha ağırlık merkezi diyosun da. ağırlık merkezi aşağıdaysa yatırmak ve zaptetmek kolaydır. kolaylık zorlukla kabiliyet bir değildir. zor olan bi işi kolay olan işi yapandan daha iyi yapıoyrsan sen daha iyisindir zaten
şu viraj ve
ss de pegi sürtene kadar yatırsa (ki ben yollardan görmedim o kadar yatırabileni)
sm de pegi sürtene kadar yatırsa (ben de dahil asılen sm kullanan arkadaşım defalarca yaptığımız şey)
hangisi daha fazla yatış açısına sahip olur? sm nin peginin yerden yüksekliği ile ss in peg inin yerden yüskekliği farkı nedir? kaç kere karşılaştırma fırsatı buldun? teorik bilginiz bile karşılaştırma yapmaya yetmiyor. siz ss de diz deydirmeyi zor mu sanıyorsunuz? diz deydirmek kolaydır çünkü dizi sarkıttığında motoru daha dik konumda tutarsın. yapabilen varsa dirseğini değdirsin. o zaman yatırırsın motoru limitlerinde kiiii supermotoda bunları zaten yaparsın paylaştığım videoyu ve arkadaşların söylediği videoları da izle. bak göre sm nasıl viraj alıyormuş
senin olayın sidik yarıştırmak galiba arkadaş onu anladık
ben hamburg ve sofıa uni lerinde mekatronik bölümünü bitiridim ingilizce olarak ve okullarına öğretim görebilmek için belli seviye kendi dillerinide bilme koşulunda yerine getirdim.ne mutlu sana benden daha iyi olabilmen.
arkadaşım bana highlight paylaşarak bişey kanıtlayamazsın
bilimsel dayanaklı belgeselin veya çok iyi anladığnı savunduğun "documentary" varsa paylaş .
sana başlangıç seviye fizkten örnek göstereyim uzun bir çubuk ile kısa çubuğu motosiklet gibi yatırırsan virajlarda hangi çubuğun daha dengeli ve hangi çubuğun merkez kaç kuvvetine daha dirençli duracağını anlarsın
yeniden söylüyorum sm manevra kabiliyetinin daha yüksek olmasının sebebi motorun hafif ve kaster açısının ss motordan farklı olmasıdır.
viraj alma kabiliyetinden bahsetmiyorum manevra
bu hafiflik ve kaster açısın counter steeringde daha çabuk tepki verir.
düşük hızlarda manevra kabileyetinin bir başka sebebi de hafifliğinden dolayı lastik ile asfalt arasındaki ısırganlık seviyesi sınırlara dayanmıyor
motoru zaptetmekten bahsetmişsin yine bu kaster açısı ile alakalıdır kaster açısı ne kadar genişlerse okadar motor stabil hale gelir
ne kadar dik olursa yani açı azalırsa motorun yönü daha çabuk değişir ama stabiliteden kaybeder.
üsteki kıyaslama ve açıklaması olsun
buda belki seversin diye highlight tarzında birşey
süpermoto tarihi için videonun başını izleyiniz
https://www.youtube.com/watch?v=MXvX5u2mX7U. Telike güzel açıklamışın LUC1 i ben de sıkı takip ediyorum çok keyifli.Supermoto, tek silindir ve kısa vites oranlarıyla ivmelenmesi çok iyi ve 100 km altı hızlarda en iyi viraj alabilen ve yön değiştirebilen motor türüdür diyebilirim. Özellikle hairpin tarzı dönüşlerde. Enduro motor blokları ve şasileri kullanılıyor bildiğim kadarı ile süspansiyon ve jant-lastik değiştiriliyor kit ile supermoto ya dönüştürülüyor. Supermoto apaçiliktir lafına yorumum; 450 cc tek silindir yüksek sıkıştırma oranlı bi motor bloğu, 120-130 KG, kısa vites oranları. Ben bunu hakkıyla sürene üstad derim apaçi değil.
eğer ss veya sm motorların veya herhangi bir tarz motorun sokakta hakını vererek kullanan apaçi değilde üstad diyorsan sende apaçisindir zaten.
yeri ve zamanı bilmeemekten kaynaklanıyor o .