Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Gizlice aldığı motosiklet sonu oldu.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    zeymen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA CBR 600 F
    yazık olmuş Allah rahmet eylesin.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    gokseltoprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Neden bilmiyorum ama bu haberde kendimi gördüm. 21 yaşındayım. 3 yıldır B ehliyetim var, istanbul trafiğinde araba kullanan birisi olarak kendi küçük üniversite şehrimde (Muğla) motosiklet almaya meylettim. 2 yıldır babamla savaşını veriyorum bunun, bir türlü izin ve destek alamadım. Ben de artık izni bir kenara bırakarak ehliyetimi aldım, paramı biriktirdim ve nihayet geçen hafta İzmir'den motosikletimi aldım. Param yettiğince ekipmanımı da alarak biraz motora alıştıktan sonra izmirden muğlaya geldim. 3. ya da 4. gün de babamlara motor aldığımı söyledim. Önceden alacağıma inanmıyorlardı ama artık alınca ekipmanlarımı falan sormaya başladılar. Yılbaşında da buraya gelecekler, kuvvetle muhtemel önce sat falan diyecekler, sonra da götürüp bi motosiklet mağazasına en kaliteli dizliği, montu, yağmurluğu, balaklavayı alacaklar. Bu motor yüzünden babamla ettiğimiz kavgalarda çok ağladım ama yine de seviyorum babamı be.

    Kazada ölen gence allah rahmet eylesin. Ailesine de sabır diliyorum. Motosiklet tıpkı diğer her şeyde olduğu gibi kullanmayı bilmeyen ellerde çok tehlikeli bi silaha dönüşebiliyor. Bu yüzden akıllı olmak gerek.

    Kazasız belasız sürüşler dilerim.

  3. #43

    Üyelik
    09 Ekim 2010
    Aslında motosiklet kullanıcıları için, özellikle de gençler, bu tip forum siteleri çok önemli birer eğitim merkezleri. bunların içinde de MT'nin ayrı bir yeri var tabi motorsiklete hevesli gençleri bu tip bilgi alış verişi yapabilecekleri yerlere yönlendirmek ana baba ve çevrelerinin üzerine borçtur bence.
    Motor almayı yasaklamak yerine bilinçlendirmek, bu şekilde tatsız sonuçlar doğurmaması açısından hayati önem taşımakta.
    Tabii ki haberde ki kardeşimizin ömrü bitmişti ki vefat etti buna inancımız sonsuz. Ama tedbiri alıp Allaha öyle tevekkül etmek de bi kulun en büyük vazifesidir.
    Kardeşimize Allah rahmet eylesin.

  4. #44

    Üyelik
    03 Ağustos 2010
    Şehir
    Erzincan
    Motosikleti
    125MG - 200NS - 400UG
    Şu cup tipi motorlarla yapılan kazaların haddi hesabı yok yaa. İnsanların bu motorlardan beklentileri çok fazla oluyor. Videolardaki ani kalkış, duruş, önkaldırma vs. şeyleri yapmaya çalışıyorlar.

    Ani kalkış yapamassın en fazla yan yatarsın.
    Ön kaldırmayı yapamassan en fazla 20-30 ile düşersin.
    Ama arkadaşının üzerine sürmek için acil fren yapabilecekmisin onuda düşünmen lazım.


    Ben motorumu ilk aldığım hafta hiç serbest gezemedim. 1 Hafta boyunca babamdan eğitim aldım. (15-20 yıllık motorcudur kendisi) Sonra iki kişi sürmeyi öğrendim babamla. Daha sonra tek gezme yetkisi aldım.

    Babamdan aldığım 1 haftalık eğitim A2 ehliyetinden daha değerli benim için. Ehliyet alırken sınavı geç, 8 çiz bitti. Ama benim aldığım eğitim beni çok zor durumlardan kurtardı. Viraja hızlı girince ne yapmak lazım vs. hepsini uygulamalı öğrendim.

    Ehliyeti sadece cezadan kurtarmak için istiyorum o kadar. Allaha şükür 3980 KM oldu. Hala motorum yan yatmadı, biyere çarpmadı. (Mondial MG 125 Deluxe)


    Alıntı gokseltoprak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklet tıpkı diğer her şeyde olduğu gibi kullanmayı bilmeyen ellerde çok tehlikeli bi silaha dönüşebiliyor.

    ÇOK DOĞRU SÖYLEMİŞ ARKADAŞ


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)