Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

80 km’lik hız limiti motorcuyu öldürür.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #81
    solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2007
    Alıntı hao_asakura adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorsiklet hız sınırı olmamalı motor basılmalı. sadece motorlar için yol sınırı olmalı mesela şehir içi 50 stabile yolda 80. saoğuk asvalttlı yolda 120 sıcak asfalt 150 otoban 200 ve ya limitsiz olmalı. ama otobanlarda bir şeritte motorlar için ayırılsa hiç bir motorcu hayatını kaybetmez. koca koca yollarda 1 şerit ayırmak zor mu ? hem sadece şehir dışı yollarda şehir içinde zten olmaz.
    bunlar çok zor
    motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #82
    elegance45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    MoNDiaL 150 ZaT vardı sattım :D
    eğer hız uygulamasına uyacak ve 600cc ve üzeri race motoru olan varsa satsın 100 lük aktiva alsın en azından cebinde parası olur :D otobanda değil 80 ile gitmek adamlar 100 den aşağı kesinlikle inmiyor ya
    Ne Kadar Hızlı Gittiğini Fren Yapınca Anlarsın

    GAME OVER TRY AGAIN

  3. #83

    Üyelik
    28 Nisan 2009
    o hızla gideceğime iner koşarım hem spor olmuş olur

  4. #84
    huceyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2008
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    SUZUKİ GSX-R 1300
    bgün benm yavru yol bilgisayarına baktım.sabah sıfırlamıştım.max hız 99.4 gösteriyo.çevre yoluna çıkmıştım.şimdi 70-80 otobanda şaka gibi bişey oluyor
    Orgazma Dudak Büktürür

  5. #85
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    yamaha fz8 +bajaj pulsar 200+ discover 125 st +
    genelde uzun yola çıkıyorum ve bu hız limitlerini zaten biliyorsunuzdur, kimse takmıyor ,ne motor, ne araba, nede otobüsler ve kamyonlar kimse takmıyor, otobanda en fazla 150 km hız, araba ve motorlar için, kamyon ve otobüslerede 110.120 km hız ,en makulu bence, bu hızların aşırısı, gerçekten tehlikeli, bu hızların, daha az olmasıda ,tehlikeli insanı bayıyor yolda uykusunu getiriyor, yavaş hızlarda, şehir içinde ise karışık durum, daha dikkatli olunması lazım, okullar, yayalar çok, artık düzgün kurallar koyulmalı ve uygulatılmalı sürücüleri banka gibi görüp, herşeye ceza kesmek yerine ,asıl önemli ihlallerde ceza kesmek gerekir bence, yazık çünkü heryıl binlerce insan ölüyor ve sakat kalıyor, maddi zararda cabası ,,,

  6. #86
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2007
    Şehir
    Kocaeli-İzmit-Yeşilova
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Yolda 100 km/h la ilerliyorum. Arkadan bi kamyon yanaşıyor dibime. Selektör yapıyor. Ya bankete in, ya hızını arttır demek istiyor. Ne yapmalıyız sizce. (Yok abi, ben gazda açmam banketede inmam, hız sınırım 70-80 km/h) mı diyelim. Sonra üstümüzden geçiversinler. Bu manzarayla değil 70-80 km/h la giderken 100-110 km/h la giderken bile zaman zaman karşılaşitığım oluyor. 70-80 le sabitlesek üstümüzden geçerler valla

  7. #87
    shadow_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2007
    Şehir
    sinop
    Motosikleti
    600RR
    Alıntı okayyorukcuoglu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bencede çok saçma bir motorun en az 110 veya 120 km hız limiti olması gerekir 70 80 km gerçekten tehlikeli oluyor zaten motosiklet küçük araç birde sürat yapamayınca kamyonlar taksiler kediyle oynar gibi oynuyorlar yolda
    gercekten katılıyorum cok haklı
    Rüzğarı_hissSet

  8. #88

    Üyelik
    21 Ocak 2009
    Şehir
    İstanbul Bahçelievler
    Motosikleti
    SPACY BEYAZ 2012 CBF 150 SİYAH 2012
    Alıntı thaii_vtec adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla harbiden 70 80 km/h bızı bı kamyona karsı nası korucaksa... bari 100 120 olsada kurtulma sanslarımız olsa...
    üstad dogru sölüyosun valla
    [COLOR="Blue"][B]Dünyanın En Delisi Motor Sürenmiş İkinci Delisi İse Arkasına Binenmiş Ben Her Zaman Birinci Deli Oldum İkincilik Bana Yakışmaz[/B] [/COLOR]::bira01:::flower:::bira01::

  9. #89

    Üyelik
    08 Şubat 2008
    Şehir
    Istanbul TR - Mobil Alabama USA
    Motosikleti
    BMW R1200GS - Goldwing Honda
    Ben simdi gundemi degistirecek bir haber verecegim herkese. Ride Turkey sitesinden sevgili Gunalp kardesimden alinti ile direkt habere geciyorum. Eneteresan bir haber ve bakalim kimler bu konuya nasil katkida bulunabilecek.



    """ Arkadaşlar,

    İzmir'den motosiklet sürücüsü bir meslektaşım Av.Özcan Tokuş motosiklet hız sınırlarını düzenleyen yönetmeliğin ilgili maddesinin iptali ve buna dayalı olarak hız sınırlarının arttırılması için İç İşleri Bakanlığı,Ulaştırma Bakanlığı ve Bayındırlık İskan Bakanlığı'na karşı Danıştay'da bir dava açmış.

    Bu konuda sürekli şikayet edip duruyoruz ancak kamuoyu oluşturmak için de herhangi bir çaba göstermiyoruz.Bu davaya davacı yanında müdahil olarak ne kadar çok kişi katılırsa o kadar çok ses getirecektir.

    Özcan Bey'le yaptığım telefon görüşmesi neticesinde davanın devam ettiğini ve davalı İçişleri Bakanlığı'nın davaya cevap dilekçesini gönderdiğini öğrendim.Bakanlıığın cevap dilekçesinden bir paragraf şu şekilde :

    ''Dava konusu Yönetmelik, Karayolları Trafik Kanununun 50. maddesinde belirtilen yetkili kuruluşlarca hazırlanıp, usulüne göre yürürlüğe konulmuştur. Dolayısıyla, dava konusu Yönetmelik, üst hukuk normlarına, kanuna ve kamu menfaatlerine uygundur. Bu bakımından davacının talebi yersizdir.
    Bakanlığımızın asli görevi, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Bu sebeple, dava konusu edilen Yönetmelik hazırlanırken, konu üzerinde hassasiyetle çalışılmıştır. Bu kurallar, bir birikimin sonucudur. Davacı, ülkemizdeki ve diğer bazı ülkelerdeki hız sınırlarını, sadece motosikletler açısından değerlendirmektedir. Bu doğru bir mukayese yöntemi değildir. Her ülkenin, arazi şartları, iklimi, yol standartlan ve sürücü bilinci aynı değildir. Dava konusu Yönetmelikteki hız sınırları belirlenirken, olay bütün yönleriyle değerlendirilerek hız sınırları belirlenmiştir.''

    Görüldüğü gibi bakanlık asli görevinin vatandaşının can ve mal güvenliği olduğundan ve yönetmelik hazırlanırken konu üzerinde hassasiyetle çalışıldığından bahsederek aslında farkında olmadan çok güzel bir tartışmanın kapısını açmış.Şimdi bu kapıdan girerek can güvenliğinin aslında bu düzenlemeyle tehlikeye atıldığı konusu mükemmel şekilde işlenebilir.Bu dava kaybedilse dahi çok ses getireceği açık.

    Özcan Bey davaya müdahale dilekçesinin bir örneğini gönderecek.Ben hemen davaya müdahil olacağım.Eğer hep birlikte başvurursak bu dava yapılacak bir çok kampanyadan çok daha fazla işe yarayacaktır.

    Ayrıca bakanlığın bu cevap dilekçesine verilecek yanıtta kullanılmak üzere fikirlerinizi söylerseniz çok faydalı olacaktır.

    Hadi hep birlikte bu işe bir el atalım...coolll


    Günalp Kocakanat """
    [B]RoSPA RoADAR Member[/B]
    Hoscakalin, Motorunuzun ustunde Mutlu kalin.


    REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)