Kim tutsaklığı sever? Kim birine birilerine bağlı olmaktan zevk duyar? Kim üzerindeki baskılardan hoşlanır ve onlar hiç kalkmasın ister? Hangimiz mecburiyet, zorunluluk gibi kelimelerden hoşlandık? Motor kullansın, kullanmasın... Motosikleti sevsin sevmesin... Hepimizin isteği hür olmak! İnsanca ve dostça yaşamak!


Ben daha fazla bir şey demeyeceğim, Sevgili motorsever Erhan Kaya öyle güzel anlatmış ki:

‘Çocuk yaşımdan beri motosiklet ve bisiklete aşırı bir ilgim vardır. O yaşlarda çok isteyip de binemediğim ama gizli bir tutku haline gelen bir zevkti bu. Belki de özgürlüğün ve arkadaşlığın bir ifadesiydi benim için. Başımdan geçen kısacık bir anı anlatacağım size; 18 yaşımdaydım. Babam işinden dolayı kartal-station marka bir araba almıştı ve araba ile tatilimize Fethiye taraflarına gidiyorduk. Bayram ertesi olduğundan yollar çok kalabalık ve bütün kamyonlar ve TIR çekiciler yollara düşmüştü. Ege kıyıları da alabildiğine virajlı, görkemli sahil ve deniz manzarası ile müthiş bir görüntüsü vardı. Bir ara dinlenmek için benzin istasyonunda durduk. İstasyona girişte 5-6 motosikletli, yabancı turist durmuş birbirleri ile sohbet ediyor, şakalaşıyorlardı. Her motosiklette kızlı erkekli iki kişi vardı. Benimle aynı yaşta, ama daha özgür ve keyiflice yolculuk eden (yaşayan) bu gruba bakınca çok özendim ve kıskanmıştım doğrusu. Sonra da böyle kalabalık seyahat eden bu grubun ne kadar tehlikeli seyahat ettiğini düşünüp kendimi teskin ettim. Yola çıktık, önümüzde 2 TIR hiçbir araca geçit vermiyordu. Bu arada arkamızdan motosikletli grup yetişti bize. Dikiz aynasından harika bir manzaraları vardı. Işıklarını yakmış, kasklarının arasından çıkan saçları rüzgardan uçuşarak birbirlerine karışıyorlardı. Önce birinci motosikletli yolu dikkatlice kontrol ederek ileri doğru atıldı. Bizi ve TIR’ları hızla geçerek önlerine geçti. Son TIR’ı geçerken sadece sol elini havaya kaldırdı ve arkasından sırayla 5 motosiklet hızla çıkarak önlerine geçti. Çok hoşuma gitmişti. Demek bu kadar birbirlerini tanıyıp güveniyorlardı. Bütün bu güven ve dostluk ortamında, bu harika yolculuklarında arkalarından bakakaldım. Bir araçtı belki motosiklet ama bir çok güzel şeyi yaşattığı kesin. Şu an 33 yaşındayım ve çalışıyorum bir ailem var ,ama bir gün bende bu keyfi ve dostluğu yaşayabileceğim bir araç alacağım. Ya da yapacağım... (İnşaallah Erhan’cım) Hepinize iyi özgürlükler.

Motosiklet nasıl yazılır

Yaa bunu yazarken biraz utanıyorum, yani biraz eğitici ve öğretici kol çalışması tadında olacak ama, gelen maillerde pek çok motor sevdalısının bile hala sevdalandıkları şeyin adını yanlış yazmaları beni bu noktaya itti. Çok küçük bir ayrıntı ama bilmekte fayda var. Yani yazmadan edemeyeceğim... Efendim ağzımda geveleyip durduğum şey şu; hani bizim delisi olduğumuz, yana yakıla sevdalanıp, imkan bulanların sahip olduğu, sahip olamayanların hala ağzından sular akıtan, gözümüz gibi baktığımız, üzerindeyken yüzümüze 10 numaralı gülümsememizin yapıştığı aletin adı MOTORSİKLET değil efenim... Kendilerinin adı MOTOSİKLET. Yani arada R yok. Hatırlatır, gözden kaçırmamanızı temenni ederim.

Avrupa Motokros Şampiyonası Türkiye’de

Hani şu bizim çiçeği burnunda federasyonumuz var ya... İşte onun çabalarıyla Hezarfen Havaalanı’nda bir motokros parkuru yapılıyordu. Geçtiğimiz haftalarda parkurun yapımı tamamlanmış. Federasyon başkanımız Yunus Uçar (soyadına bayılıyorum başkanın tam motorcu soyadı), Uluslararası Motosiklet Federasyonları Birliği Başkanı Volfgang Srb, Avrupa Motosiklet Federasyonları Birliği Genel Sekreteri Vincenzo Mazzi ve Balkan Motosiklet Federasyonları Birliği Başkanı Bogdan Nikolov ile pisti ziyaret edip bir müjde vermiş.

Müjde şu; Avrupa Gençler 125 cc., Avrupa Minikler 65 cc. ve Avrupa Minikler 80 cc. Motokros Şampiyonaları’nın 3. ayak yarışları artık Türkiye’de yapılacakmış. Aklınızda olsun, Avrupa Gençler Motokros Şampiyonası’nın 3. etabının 29 Mayıs’ta, Avrupa Minikler 65 ve 80 cc. Motokros Şampiyonalarının 3. etaplarının da 26 Haziran’da İstanbul Hezarfen Havaalanı Motokros Parkuru’nda...

Honda motosiklet havayastığı üretecek

Japon otomotiv devi Honda, motosikletlere havayastığı üretmeye hazırlanıyor. Honda tarafından geliştirilecek olan motosikletlere özgü havayastıklarının 3 yıl içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Honda yetkilileri konuyla ilgili detaylı açıklama yapmaktan kaçınırken, şirketin motosikletlere havayastığı yerleştirmek için ar-ge çalışmalarına başladığı kaydedildi. Havayastıklarının gidonun altına yerleştirileceği kaydedilirken, kaza anından sürücünün başının aşağısından açılacak havayastığıyla korunacağı bildirildi. Japon şirketin, motosiklet havayastıkları üzerinde çalışmalara hız kazandırdığı ve maliyeti düşürmeyi başardığı zaman ürünün piyasaya sürüleceği belirtiliyor. BMW de daha önce benzer bir araştırması yapmış, ancak ürünü birim maliyeti 2 bin doları bulduğu için piyasaya sürülmekten vazgeçmişti.

Gülümseten fotolar

İşte bu hafta 2 gülümseten foto birden. Birincisi de ikincisi de evlere şenlik!! Birincisini aylar önce bir motor sevdalısı yollamıştı bana ama ne yazık ki bilgisayarıma kaydederken adını yazmamışım, kusura bakmasın. Bu fotoğrafta özellikle en sonda oturan ablanın bakışlarına dikkatinizi çekerim! Ne bakıyosunuz anormal bişey mi var Allah Allaaah? İkincisi ise ismini vermeyen bir sevdalı yollamış. Ama bakın ikinci fotonun hakkını yemeyin en azından kasklar tamam, arka da 5’lenmiş, kalkışa hazır yani... Kadıköy-Taksim hattında çalışıyor heralde bu arkadaş... Ne diyeyim ben bu fotolara bakarken gülümseyip al birini vur ötekisine demekten alıkoyamadım kendimi...