Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bu ay 2 şahane festival iki teker sevdalılarını bekliyor / Ayşe Şule Bilgiç

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Geçtiğimiz haftalarda, bu yaz motorcular festivale doyacak demiştim. İşte ilk iki tanesi haziran ayı sonunda, şahane mekanlarda iki teker sevdalılarına kapılarını açıyor.

    Gitmek için can atmama rağmen, gerek doktorların (geçici olarak) koyduğu yasak, gerek dergiydi, gazeteydi, televizyon işleriydi fırsat yaratamamamdan dolayı bana hayal gibi görünen bu iki festivalde, eğer maniniz yoksa mutlaka sevdiklerinizle beraber yerinizi alın. Şimdiiik, ne menem festivallermiş bunlar bir bakalım. (Bu arada Rüzgarın Kızı hala ameliyat olmadı, köşe bucak kaçıyor. Alternatif tıptan medet umuyor. Dualarınız için teşekkür ediyor.)

    MARMOK MOTOSİKLET FESTİVALİ


    Önümüzdeki ilk festival MARMOK’un (Marmaris Motosiklet Kulübü) bu yıl 2’ncisini düzenlediği festival. 21-24 Haziran 2007 tarihleri arasına gerçekleşecek MARMOK festivali Türkiye’nin 10 mavi bayraklı koyu arasında 1’nci sırada seçilen AKTUR/DATÇA da yapılacak. Datça kaymakamlığı ve Datça Belediyesinin de katkılarıyla, konserler, animasyonlar, doğa ve su sporları gibi aktiviteler, Datça ve Knidos gezileri, tekne gezileri, fotoğraf sergisi, Dj’ler eşliğinde müzik ziyafeti, pırıl pırıl bir denizde, yüzme yarışları, plaj voleybolu, tenis turnuvası, BMW Rider Academy tarafından ileri düzeyde eğitim kursları, motosiklet firmaları ile motosiklet parça ve aksesuarları satan firmalarının katıldığı fuar, yöresel yemekler, ve daha birçok etkinlik iki teker sevdalılarını bekliyor olacak. İsteyen iki tekerci çadır, isteyen ise bungalov,otel ya da villada kalabilecekler.

    Motosiklet eğitimi: Marmok Festivalinde neler yapabilirsiniz? Deniz altı dünyasına meraklıysanız tüplü dalış yapabilirsiniz mesela. Yok ben su üstünü tercih ederim derseniz nefis tekne turları sizi bekliyor. Sportmenusum ben, nereye gitsem spor yapmalıyım diyorsanız sizi pilaj voleyboluna alalım. Motora binmekten poposu ayrıyanlar doğa yürüyüşü yapabilir. Tatil matil ama biraz da faydalı işlerle uğraşsam derseniz, motosiklet eğitimi alabilir, festival alanındaki 2’nci el pazarından bir motor bakabilir, Motordelisi İstanbul ve İzmir Tiyatro Grubunun oyununu seyredebilirsiniz. Bu arada festival alanında 24 saat hizmet verecek bir sağlık ekibi ve motosiklet tamir bakım ekibi de hazır bulunacakmış. Yemeyin de yaynında yatın ben daha ne diyeyim.

    EMOK MOTOSİKLET FESTİVALİ

    Enduro Motosiklet Kulübü EMOK ise MARMOK’dan birkaç gün sonra, 28 Haziran-1 Temmuz 2007 tarihleri arasında Eskişehir-Kırka’da EMOK Türkiye Motosiklet Festivali’ni gerçekleştiriyor. EMOK’un kurulduğu yıldan bugüne düzenli olarak yürüttüğü faaliyetlerden biri olan "EMOK Türkiye Motosiklet Festivali" her yıl motosiklet severleri doğa ile iç içe bir atmosferde buluşturup kaynaştırıyor. Emok’un çok sevdiğim bir duruşu var. Motosiklet kullanıcıları arasında doğaya ve çevreye saygıyı, ülkemizi ve insanımızı yeniden ve gerçekten tanımayı özendiren işler yapmayı pek seviyorlar ve bu konuda çok başarılılarÖ Festivalde pek çok motosiklet firması stand ve çeşitli aktiviteler düzenleyerek iki taker sevdalılarına getirdikleri test motorlarını test etme şansı da veriyorÖ

    Festivalde epey bir eğlence, epey bir aktivite var. Neler mi bunlar? Kültürel ve tarihi varlıklarımızı tanımaya yönelik ’Coğrafya Safari’; motosiklet sürüş becerilerini sergilemeye olanak sağlayan ’Yavaş Gitme Yarışması’, ’Moto-Trophy’,’Moto-Slalom’; deneyimli sürücüler tarafından sergilenen ’Motosiklet Akrobasi Gösterileri’; motosiklete doğru başlangıç ve doğru motosiklet seçimi konularını ele alan ’Eğitim Çadırı’ve konaklanan yörenin şehir merkezine yapılan gezi ile resmi makamları ziyaret sırasında Atatürk’ün huzurunda yapılan saygı duruşu.

    Bitmedi. Festivalde ayrıca, Suzuki ile AN 125 CUP düzenlenecekmiş. İkili kalkış sistemi ile start alacak yarışta, ön kayıt yaptıran katılımcılar zamana ve birbirlerine karşı yarışacaklar. 1’nci olan yarışmacı, kendisini kürsüde en üst basamağa taşıyan markadan bir moto airbag kazanacakmış.

    6’ncı EMOK Türkiye Motosiklet Festivali’nin basın sponsoru kim dersiniz? Evet evet bildiniz! Hürriyet Grubu! Hürriyet grubuda festival alanı içerisinde yer alarak okuyucuları ile bir araya gelecek. Efsane grup Kurtalan Ekspres’in de konser vereceği festivalde ses ve ışık gösterileri de yapılacakmış.

    Delikanlı Motorcu yarışması: Festivalin bu sene bir de süprizi var.DELİKANLI MOTORCU YARIŞMASI. Yarışmanın en büyük özelliği gece yapılacak olması. Yarışmacılar dev projektörlerle aydınlatılmış parkurda çeşitli engelleri geçmeye çalışacaklar. Gece Etabı ile başlayıp ertesi günde Navigasyon Etabı ile devam edecek yarış sonunda tüm yarışçılar derecelerine göre kupalarını ve madalyalarını alacaklar.

    Türkiye Pist Şampiyonası canlanıyor


    Ölmüşmüydü ki canlanıyor demeyin. Biliyorsunuz Türkiye’de ne yazık ki motosiklet sporu bu güne kadar hak ettiği ilgiyi pek görmedi. Şimdilerdeyse ise, gerek yarışlardaki izleyici sayısının artmasından gerekse katılımcı sayısındaki artmadan, motosiklet yarışlarına olan ilginin arttığı görülüyorÖMesela, en son, geçtiğimiz hafta sonu Türkiye Motosiklet Federasyonu 2007 yarış takviminde yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonasının 3. Ayağınİzmit Körfez Pisti’nde düzenlendi. Katılımcı sayısı 102. Hiç fena rakam değil.

    Bayanlar da yarıştı: 102 yarışçının katıldığı yarışta Supersport (600 cc) Superstock (1000 cc) ve Supermoto kategorilerinde A,B,C, Honda Cup 125 cc ve 250 cc sınıflarında koşuldu. Süpermoto sınıfında ayrıca Bayanlar Kupası adı altında düzenlenen yarışta bayanların motosiklet tutkusu ortaya çıkarıldı.

    Linea müşterilerine özel prestij kartı


    İtalyan üretici Fiat’ın Bursa’da üreterek 3 kıtaya ihraç ettiği, C segmentindeki yeni temsilcisi Linea sadece perakende müşterileri için özel kart çıkardı. Linea Prestij Card adlı bu kart sayesinde Fiat Linea kullanıcıları her türlü yardım ve danışmanlık himetini ücretsiz alarak, ayrıcalıklı olacak. Linea Prestij Card sahipleri 7 gün 24 saat boyunca Fiat danışmanlarından yardım alabilecek. Tüketicinin Fiat Linea’yı satın aldığı tarihten itibaren 1 yıl boyunca geçerli olacak Prestij Card’ın kapsamında ücretsiz ambulans kullanımından, tatil danışmanlığına, havaalanı otoparkını ücretsiz kullanmaya kadar çok geniş yelpazede hizmet seçenekleri bulunuyor. Ayrıca Çağrı Merkezi’nde her zaman görev alan uzman doktor, Prestij Card sahiplerine ücretsiz sağlık danışmanlığında bulunurken; Prestij Card sahiplerine yaşadıkları şehirdeki güncel sosyal ve kültürel aktiviteler hakkında ücretiz bilgi verdikleri gibi kendileri adına da öncelikli rezervasyon yaptırabiliyor.

    Bu ay 2 şahane festival iki teker sevdalılarını bekliyor

    Koreli otomotiv üreticisi Hyundai, başarılı modelleriyle Amerika’da ödüller kazanmaya devam ediyor. Bağımsız araştırma şirketi Strategic Vision’ın en son gerçekleştirdiği 2007 Total Quality Index (2007 Toplam Kalite Değerlendirmesi) isimli araştırmaya göre Hyundai’nin Santa Fe, Grandeur ve Entourage modelleri, kendi sınıflarının en az sorun çıkaran araçları seçildi. Amerika pazarı için en önemli olan üç segmentte birinciliği kazanarak büyük bir başarıya imza atan Hyundai, yeni araç sahiplerinin Hyundai markasının kalitesini ne kadar çok beğendiklerini bir kez daha kanıtlamış oldu. Müşterilerin araçlarından duyduğu memnuniyeti ölçen Strategic Vision’ın TQI araştırmasında toplam 27 binden fazla yeni araç sahibiyle görüşüldü.



    Ayşe Şule BİLGİÇ
    ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
    Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    İkisine de gidemiyorum
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  3. #3
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı dishy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İkisine de gidemiyorum

    Bide motorcuyum diye geziniyon....Pro bile gidiyo.....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  4. #4
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Pro gitsin tabiii, garibim fuar da / festivalde ancak enduro görüyor ne yapsın Benim ömrüm enduro üstünde geçiyooooooo
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  5. #5
    ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Arıyor
    Linea ne alaka motosikletle, anlamadım...

  6. #6

    Üyelik
    25 Temmuz 2006
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    Yamaha MT-09 TRACER
    Alıntı ilnapoli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Linea ne alaka motosikletle, anlamadım...
    hehehe...aynen bide yundai var ...

    alper abicim gidiyoz demi biz ikisinede

  7. #7
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    O hala arayış içinde Fuara filan gidemez
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  8. #8
    ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Arıyor
    Alıntı erginbay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hehehe...aynen bide yundai var ...

    alper abicim gidiyoz demi biz ikisinede
    aa evet bi de hyundai varmış...

  9. #9

    Üyelik
    17 Nisan 2007
    Şehir
    DALAMAN
    Motosikleti
    satıdı yeni alcam ....
    ben orda olcam çünkü suzuki fuarında çalışıo olarak,

  10. #10
    lordskeldan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2006
    Şehir
    Ortaca
    Motosikleti
    BMW F650
    bir problem çıkmazsa bende son gün gelebilcem
    böyle güzel bir organizasyon gerçekten kaçmaz
    iyi vakit geçirmek umuduyla , rüzgarınız bol olsun

  11. #11
    edoxk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2006
    Şehir
    tekirdağ çerkez
    Motosikleti
    xl 1000 varadero bmw 650 gs vtsrm 650 xt660
    ikinci yani eskişehir dekine bende gimek istiyorum ama yalnızım motorlu veya motorsuz arkadaş arıyorum ben tekirdağda oturuyorum istambul dan da olur


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler