Arama sonuçlarınız

1. Yunus Pamir

Zafer Akçay'ın düzenlediği etkinliğe gelecek misiniz?

Bu Zafer Akçay neden her etkinliği darlıkta yapıyor ? Hayır zaten darlık hafta sonları ana baba günü bir de darlığın göbeğinde etkinlik yapıyorsunuz... Geçen pazar gittiğimde kabaağaç mahşer yeri gibiydi , bu hafta nasıl olur tahmin bile edemiyorum. İnsanların bir pazarı var onu da kaos içinde...
  2. Yunus Pamir

Hangi lastiği tercih etmeliyim?

Sevgili kardeşim bu konuları seninle sonsuza kadar konuşabiliriz ama bu yazdığın da hatalı bir bilgi. Herhangi bir motosikleti nerede kullanırsan kullan , lastiğin mutlaka bir süre sonra ısınır ve lastik ısındıktan sonra sen lastiğinden verim almaya başlarsın. Soğuk lastikte zaten tutuş olmaz ki...
  3. Yunus Pamir

Hangi lastiği tercih etmeliyim?

Şu yazdığın şey insan hayatını riske atmaktan başka bir şey değil. Neymiş uysal motosiklet olunca lastik markası fark etmiyormuş , bir de marifetmiş gibi çıkma lastik alıp kullanmıştım diye de sonuna ekliyorsun. Çok çeşit lastik kullanmış birisi olarak söylüyorum; markaya ve modele göre...
  4. Yunus Pamir

Motorum 70-80 i geçmiyor

Eğer buji ve hava filtresi yeni değiştiyse aklıma birkaç yer daha geliyor... Daha önce benzer durum yaşamıştım , motor rölantide sıkıntı çıkarmıyor ama üst devirlerde de gitmiyordu. İstersen şöyle yap; Motoru çalıştır Boşta gazı sonuna kadar ver Şuna bak: Bağırmadan kesiyorsa → yakıt sorunu...
  5. Yunus Pamir

MT25 Eksantrik Zinciri Değişimi

Helal olsun ben de servis fazla fiyat çektiği için Yamaha 660 X motoruma sibop ayarı yapmıştım :sneaky: Artık her şeyin fiyatı ateş pahası olduğundan dolayı kendi kendimizin ustası olmaktan başka çaremiz kalmadı..
  6. Yunus Pamir

Yolda Giderken Arıza Lambası Yandı

Eğer çok düşük devirde gittiysen zayıf yanmadan dolayı bujin ıslanmış olabilir. Kenara çekip çalıştırdığında duman atmasının sebebi de biriken yakıtın atılmasıdır büyük ihtimalle. Aynı durumlar (duman atma , gaz yememe , tekleme) sürekli tekrar ederse işte o zaman sorun var demektir , en yakın...
  7. Yunus Pamir

1000lik makine şehir içi cadde sürüşü

Bende 1000rr var şehir içi akıcı trafikte çok sorun olmuyor ama durgun trafikte veya fazla yavaşlamalarda 100 dereceyi görebiliyor. Kısaca hararet sorunu yaşamamak için sürekli hareket halinde olmanız gerekiyor. Aksi taktirde alttan öyle bir sıcaklık geliyor ki marka model fark etmeksizin sizi...
  8. Yunus Pamir

İnsanların kullandığı motosikletlerin motor hacmine göre yargılanması

Bence kendi motorundan zevk almaya bak ve bu konuları kafana takma. Sonuçta herkesin motoru kendine göre uzay mekiği olduğu için ister istemez bu triplere giriliyor.
  9. Yunus Pamir

Motor alırken mantık mı? duygu mu?

ben kalbimin sesini dinleyip arkadaşımdan 98 model 900RR almıştım sonra da mantığımın sesini dinleyip hiç yola çıkmıyordum çünkü her Allahın günü yolda kalıyordum. Şimdi 2006 model 1000rr aldım daha az yolda kalıyorum ama olsun sonuçta kalp yani boru değil aga
  10. Yunus Pamir

Motor ilk marşta stop ediyor

Motor soğukken ilk çalıştırmada rölanti ayarı düşük kalıyorsa ondan dolayı stop etme ihtimali çok yüksek. Motor 0 olduğu için de başka sebeplerden olma ihtimali çok düşük. Garanti varken kendin kurcalamadan servise götürürsen iyi olur.
  11. Yunus Pamir

Türkiye Yarış Pistleri Hak.

Maalesef bizde track days yapan bir pist yok hatta motosiklete uygun doğru dürüst bir pist bile yok. Yollarda perişan olmaya mahkum edildik... Bulgaristan ,Yunanistan ve Romanyada sürekli uygun fiyata track day eventi yapılıyor. İnsanlar hem uygun fiyata pistte gazlayıp hem de keyiflerine...
  12. Yunus Pamir

Bunun Doğrusu Ne?

1- Konum 2- Hız 3- Vites (İleriye bakmaktan bahsetmiyorum bile çünkü o her zaman olması gereken bir şey...) Ben şahsen viraja girmeden önce bunları en iyi şekilde ayarlayıp virajı almaya özen gösteriyorum çünkü viraj içerisinde motosikletin doğası gereği bunlara çok müdahale etme şansımız...
  13. Yunus Pamir

Zincir bakımı ömrümü çürüttü

Geçen yola çıkacağım baktım zincir yağsız hemen bizim garajdaki tırların pleyti için aldığımız gresi sürdüm ve sorun çözüldü. O kadar da şey yapmamak lazım ya...
  14. Yunus Pamir

Bir Supermoto problemi...

Mondial x-treme 200ün supermotoyla alakası yok ek olarak çevremde o modeli kullanan herkes bin pişman. Başlangıç olarak Yamaha Wr serisine bakın derim hem fiyatı fena değil hem de geçte olsa Yamaha yedek parça konusunda destek oluyor. Orj. supermoto olmayan ve sonradan çevrilen motorlara...
  15. Yunus Pamir

Ailemden gizli motor alma serüveni (mutlu son)

Kardeşim sana motosiklet değil sağlam bir sopa lazım... Hepimiz motosiklet almak için birileriyle ters düştük ama kendi evindeki altınları çalmak nedir ? Yaptığın çok büyük yanlış ama geri dönülemez değil. Ailenin güvenini kazan motor alacaksan da adam gibi düzgünce kullan aileni daha fazla üzme.
  16. Yunus Pamir

100 KM'de kaç litre benzin tüketiyorsunuz ?

Yamaha XT 660X - Çok gazlıyoruz , en az 5.5 LT.

Yeni mesajlar