Dominar 250’de 10.000km, Dominar 400’de de 13.000km hep Shell kullandım iki motorda da hiçbir sorun olmadı. Acaba hiçbir istasyonda sorun yok da insanlar istasyon değiştirince placebo etkisi mi yaşıyor…
o da mümkün.
arabada oldum olası shell kullanıyoruz, bir ara benzinli araç varken alışkanlıktan ona da shell kullandık ama asıl fark mazotta çıkıyor, dizel araba çok yakıt seçiyor, 2000lerin başlarında birkaç sene ve 2016 sonrası günümüze kadar olmak üzere 2 dönem dizel arabamız oldu, shell harici yakıtta özellikle v-power türevi bir yakıt değilse arabanın performansı çok düşüyor, hatta bir sefer arabayı emanet alan biri nasıl bir yerden mazot aldıysa arabanın beygirleri yarı yarıya düştü resmen. bu nedenle ben istasyonlar arası yakıt farkı olduğunu düşünüyorum, bence mazotta placebo etkisi değil hissedilir fark var.
bajajla ilgili konuda benim tezim şu; hindistan standartlarını bilmiyorum ama oradaki yakıt ülkemizdekinden daha iyi değildir diye tahmin ediyorum.
bu nedenle motor yüksek verime pek uygun olmayabilir, shell'in yakıtının verimine güvendiğimden sorun yaşayanların bu performanslı yakıttan yaşadığını düşünüyorum (uzun vade için diyorum, 10-15.000 km bajaj için pek uzun vade değil)
opet'in benzini nasıldır bilmiyorum bu arada, benzin konusunda pek deneyimli değilim motosiklet sayesinde benzin alıyorum işte.
ben dominar 250'yi alır almaz katalizörü iptal ettirdim (kronik sorun yaşamamak için),
yakıtı önerildiği için hep opet'ten aldım,
rodajına çok dikkat ettim, 500 kmde rodaj bakımı yaptırdım,
şuan 1100 km'deyim, biraz basınca 140'a çok zorlamadan geldi, şahsen şuan motorun performansından memnunum o yüzden opet ile devam ediyorum.
yakıt konusu geçince konuyu dağıttım biraz kusura bakmayın