Motor ilk marşta stop ediyor

Motosikleti
pulsar ns200 UG2
Merhaba arkadaslar yakın zamanda 0 ns200 ug2 motor aldım suan yaklasık 900km civarında
motor 300km yi geçtikten sonra ilk marşta ufak gaz vermezsem stop ediyo ama 2. de sorunsuzca calısıyor.
sizce sorunu ne olabilir ilk motorum çoğu şeyi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
@arndiol :ROFLMAO:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba arkadaslar yakın zamanda 0 ns200 ug2 motor aldım suan yaklasık 900km civarında
motor 300km yi geçtikten sonra ilk marşta ufak gaz vermezsem stop ediyo ama 2. de sorunsuzca calısıyor.
sizce sorunu ne olabilir ilk motorum çoğu şeyi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
sorunun bajaj almak çözümü de satmak :)

Motosikleti
D400
@arndiol :ROFLMAO:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sorunun bajaj almak çözümü de satmak :)

ayıp ayıp, benim cfmotoya söyledim sözleri bajaja iteleme :D

--

Rodajda oldugu için bunu yapabilir bence, bir de akü verimli calışmaya başlamamıştır henüz. Rölantini de kontrol et, dalgalı oluyor zaten ns200 de ama aşırı bir dalgalanma varsa ayarlatman gerekir.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Yolda giderken birden motorun kapandığı oluyor mu?

Motosikleti
CBR 1000RR
Motor soğukken ilk çalıştırmada rölanti ayarı düşük kalıyorsa ondan dolayı stop etme ihtimali çok yüksek. Motor 0 olduğu için de başka sebeplerden olma ihtimali çok düşük. Garanti varken kendin kurcalamadan servise götürürsen iyi olur.

Motosikleti
ns200 ün en sevdiğim şeyi, tps sensörü arızası :D temizletince geçiyor ama ilginçtir.
Açıkçası bana da rölanti ayarına bakılması gerekiyor gibi geldi.
Ama Dominar 400 varken bende de buna benzer bir şey oldu sonra yolda giderken stop etmeye başladı.
Meğer yan ayak müşüründenmiş, onun ayarını düzelttiler sorun gitti.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Bajaj aküleri biraz nazlı oluyor. Aküsü zayıf veya kısa sürüşler yapıyorsanız tam dolmuyor olabilir.
Sabahları ilk çalıştırma yapmadan önce kill swich aç kapa yaparak benzin pompası daha verimli çalışması sağlanabilir.
Bajaj pek Shell ve Opet benzinlerini sevmez.
Akü iyi olunca ilk çalışması, rolantisi, gidişi düzeliyor. Sesi değişiyor saat gibi çalışıyor.

Motosikleti
Dominar D250
Bajaj aküleri biraz nazlı oluyor. Aküsü zayıf veya kısa sürüşler yapıyorsanız tam dolmuyor olabilir.
Sabahları ilk çalıştırma yapmadan önce kill swich aç kapa yaparak benzin pompası daha verimli çalışması sağlanabilir.
Bajaj pek Shell ve Opet benzinlerini sevmez.
Akü iyi olunca ilk çalışması, rolantisi, gidişi düzeliyor. Sesi değişiyor saat gibi çalışıyor.
ben bu zamana kadar bajaj için hep opet'in önerildiğini gördüm ve kendim de opet kullanıyorum, şimdilik bi sorun olmadı.
shell'e geçip sıkıntı yaşayan da olmuş tekrar opete geçtim düzeldi diyor grupta.

Motosikleti
ben bu zamana kadar bajaj için hep opet'in önerildiğini gördüm ve kendim de opet kullanıyorum, şimdilik bi sorun olmadı.
shell'e geçip sıkıntı yaşayan da olmuş tekrar opete geçtim düzeldi diyor grupta.
Dominar 250’de 10.000km, Dominar 400’de de 13.000km hep Shell kullandım iki motorda da hiçbir sorun olmadı. Acaba hiçbir istasyonda sorun yok da insanlar istasyon değiştirince placebo etkisi mi yaşıyor…

Motosikleti
Mondial Grumble
Bence bu istasyon meselesi kolpa gidip eşşek petrolden adı bilinmedik yerlerden almadığınız sürece hiçbir şey değişmez

Motosikleti
Dominar D250
Dominar 250’de 10.000km, Dominar 400’de de 13.000km hep Shell kullandım iki motorda da hiçbir sorun olmadı. Acaba hiçbir istasyonda sorun yok da insanlar istasyon değiştirince placebo etkisi mi yaşıyor…
o da mümkün.

arabada oldum olası shell kullanıyoruz, bir ara benzinli araç varken alışkanlıktan ona da shell kullandık ama asıl fark mazotta çıkıyor, dizel araba çok yakıt seçiyor, 2000lerin başlarında birkaç sene ve 2016 sonrası günümüze kadar olmak üzere 2 dönem dizel arabamız oldu, shell harici yakıtta özellikle v-power türevi bir yakıt değilse arabanın performansı çok düşüyor, hatta bir sefer arabayı emanet alan biri nasıl bir yerden mazot aldıysa arabanın beygirleri yarı yarıya düştü resmen. bu nedenle ben istasyonlar arası yakıt farkı olduğunu düşünüyorum, bence mazotta placebo etkisi değil hissedilir fark var.

bajajla ilgili konuda benim tezim şu; hindistan standartlarını bilmiyorum ama oradaki yakıt ülkemizdekinden daha iyi değildir diye tahmin ediyorum.
bu nedenle motor yüksek verime pek uygun olmayabilir, shell'in yakıtının verimine güvendiğimden sorun yaşayanların bu performanslı yakıttan yaşadığını düşünüyorum (uzun vade için diyorum, 10-15.000 km bajaj için pek uzun vade değil)
opet'in benzini nasıldır bilmiyorum bu arada, benzin konusunda pek deneyimli değilim motosiklet sayesinde benzin alıyorum işte.

ben dominar 250'yi alır almaz katalizörü iptal ettirdim (kronik sorun yaşamamak için),
yakıtı önerildiği için hep opet'ten aldım,
rodajına çok dikkat ettim, 500 kmde rodaj bakımı yaptırdım,
şuan 1100 km'deyim, biraz basınca 140'a çok zorlamadan geldi, şahsen şuan motorun performansından memnunum o yüzden opet ile devam ediyorum.

yakıt konusu geçince konuyu dağıttım biraz kusura bakmayın :)

Motosikleti
pulsar ns200 UG2

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar