1000lik makine şehir içi cadde sürüşü

Motosikleti
kawasaki ninja 500se
Arkadaşlar selamlar hepinize, 3-4 ay için de 1000lik motor almayı planlıyorum aklım da aprilia rsv4 modeli var, bu motorlarla doğal olarak otobana çıkar gazlarız ama enin de sonun da şehir içine girmemiz gereken durumlar olabiliyor, şehir içine girildiği zaman bu motorlar kendini tehlikeye atacak kadar ısınıyor mu? soğutma sistemi görevini iyi yapıyor mu? forum da rsv4 kullanıcılar mutlaka var mı bilgilendirme yapabilirler mi. 1000lik makine de olsa şehir içine mutlaka giriyorlardır diye düşünüyorum ve bakım ücretleri ile ağır bakım kaç km de yaptırıyorlar bilgi verebilir misiniz? teşekkür ediyorum şimdiden

benim 750 lik hornet bile şehir içi dur kalklarda 103 dereceleri görüyor, 4 silindir 1000cc motorda durumlar nasıl olur bilemiyorum, ancak çok fazla zorlamamak gerekir şehir içinde.

ducati v2 kafe önünde daha çok iş yapar, boşver litrelik makineyi.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
bu rsv4 şey değil mi ya hani şasisi bile ısınan makina? :)
yalınız ninja 500se den geçmek te çok akıl karı değil, 300 ü soluksuz görüyor bu alet
konumuza dönersek
bu motorlar, aman şehir içinde sürülmesin diye de yapılmıyor
ancak sevmiyorlar da yavaş sürülmeyi.
devir-daim pompaları devire göre çalışınca, yüksek devirli sürüş gerekiyor.
iyi soğutma için de hava moleküllerinin radyatöre çok fazla çarpması gerekiyor, bu da hızlı gitmekle mümkün
yani hem devirli, hem hızlı gidince rahat ediyorlar

Şehir içinde işlerini halletmek için scooter alırsın. Yok caddede piyasa yaparım diyorsan oturuş pozisyonu nedeniyle pek hava atılacak alet değil o. Yaz sıcağında şehir içi sıkışık trafikte de hayatından bezdirebilir.

Motosikleti
CBR 1000RR
Bende 1000rr var şehir içi akıcı trafikte çok sorun olmuyor ama durgun trafikte veya fazla yavaşlamalarda 100 dereceyi görebiliyor. Kısaca hararet sorunu yaşamamak için sürekli hareket halinde olmanız gerekiyor. Aksi taktirde alttan öyle bir sıcaklık geliyor ki marka model fark etmeksizin sizi pişirebiliyor hele ki yaz mevsimiyse tadından yenmiyor...

Herhangi bir Japon'dan fazla isinir, ama diger Italyanlar kadar da cok veya cabuk isinmaz. Isi tehlikeli seviyeye gelirse motor uyari verir ve kendini kapatir.
Marka farketmeksizin buyuk hacimli herhangi bir spor motorla sehir icine girmemek lazim.
UpMap alip Gabro'nun haritalarindan birini yuklersen hem atesleme duzelecegi icin hem de fan daha erken acacagi icin isinmasi daha gec olur.

Ama yegane tavsiyem 500cc'den 1000cc'ye gecis yapmadan once ara bir motorda daha cok tecrube lazim.
ille 1000cc istiyorum diyorsan da RSV4 oncesi biraz daha eski Japon 1000'likleri daha saglikli olur

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Rsv4 yanına şehir içi 250 cc tek silindir, basit bir şey de alabilirsin.

Forumda Rsv4 kullanan arkadaşımız var, bildiğim kadarıyla fik fik işlerini Tuareg ile yapıyor. Vespası da vardı galiba.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
1000 lik makine ne olursa olsun şehir içinde işkence...
Hele yaz aylarında hiç çekilmiyor.. Alttan gelen yüksek ısı sayesinde doğum kontrolunu masrafsız hallediyorsunuz.. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
1000 lik makine ne olursa olsun şehir içinde işkence...
Hele yaz aylarında hiç çekilmiyor.. Alttan gelen yüksek ısı sayesinde doğum kontrolunu masrafsız hallediyorsunuz.. :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Bilmeyen anlamaz, özenir. 1000'lik aldık mı tamamdır, olmuşuzdur.

Motosikleti
kawasaki ninja 500se
Daha önce uzunca km düşük cc motor tecrüben var mı bak
Ona göre helva muhabbeti yapmayalım
motora 23 yaşımda R25 ile başladım 18k sürdüm sonra 450SR kullandım 12k, oradan 4 silindirli motora ilk geçişim olan suzuki gsxr600 kullandım 6-7k falan kullandım sattım motor geçmişi böyle aga
bu rsv4 şey değil mi ya hani şasisi bile ısınan makina? :)
yalınız ninja 500se den geçmek te çok akıl karı değil, 300 ü soluksuz görüyor bu alet
konumuza dönersek
bu motorlar, aman şehir içinde sürülmesin diye de yapılmıyor
ancak sevmiyorlar da yavaş sürülmeyi.
devir-daim pompaları devire göre çalışınca, yüksek devirli sürüş gerekiyor.
iyi soğutma için de hava moleküllerinin radyatöre çok fazla çarpması gerekiyor, bu da hızlı gitmekle mümkün
yani hem devirli, hem hızlı gidince rahat ediyorlar
Evet şase ısınıyor ama oturuş posizyonu sebebiyle temas etmiyorsun diye biliyorum, eywallah başkan bilgiler için
Bende 1000rr var şehir içi akıcı trafikte çok sorun olmuyor ama durgun trafikte veya fazla yavaşlamalarda 100 dereceyi görebiliyor. Kısaca hararet sorunu yaşamamak için sürekli hareket halinde olmanız gerekiyor. Aksi taktirde alttan öyle bir sıcaklık geliyor ki marka model fark etmeksizin sizi pişirebiliyor hele ki yaz mevsimiyse tadından yenmiyor...
sıkışık trafiğe denk gelirsem o aşamada ben motoru stop ediyorum başkan minimum 50 ile gidebilirim durma noktasın da hemen stop ediyorum
Herhangi bir Japon'dan fazla isinir, ama diger Italyanlar kadar da cok veya cabuk isinmaz. Isi tehlikeli seviyeye gelirse motor uyari verir ve kendini kapatir.
Marka farketmeksizin buyuk hacimli herhangi bir spor motorla sehir icine girmemek lazim.
UpMap alip Gabro'nun haritalarindan birini yuklersen hem atesleme duzelecegi icin hem de fan daha erken acacagi icin isinmasi daha gec olur.

Ama yegane tavsiyem 500cc'den 1000cc'ye gecis yapmadan once ara bir motorda daha cok tecrube lazim.
ille 1000cc istiyorum diyorsan da RSV4 oncesi biraz daha eski Japon 1000'likleri daha saglikli olur
başkan bildiğim kadarıyla 500cc motorlar bile 100 dereceye kadar ısınıyor, onlardan ısı şikayeti hiç duymadım 1000lik lerde niye bu kadar şikayet var?

Motosikleti
Ducati 848, Suzuki SV650
Isı motosiklet için ciddi bir problem değil ama bir süre sonra çok güzel iki yumurtalı omletiniz olur, hele yazın hiç çekilmez. Bunun yanı sıra sürekli debriyajla oynamaktan sol el pide gibi olur, bel de iki büklüm olmaktan yeşil soğan gibi olur üçünü yan yana koyar yersiniz.

Rsv4 yanına şehir içi 250 cc tek silindir, basit bir şey de alabilirsin.

Forumda Rsv4 kullanan arkadaşımız var, bildiğim kadarıyla fik fik işlerini Tuareg ile yapıyor. Vespası da vardı galiba.
Bu bensem RSV4 değil de Tuono V4 var. Vespa'yı Tuareg'i alırken sattım.

Ben Tuono V4 ile iki defa sinir krizi geçirecek gibi oldum. Biri motor daha yeniyken arkadaşlar bir akşam caddede pizza yiyelim dedi, Cumartesi akşamı 20:00 miydi ne öyle leş bir saatte caddeye girdik. ki ben aralara dalarım öyle kenarda durmam. Park ettiğimizde kendime 8 dk falan sövdüm.

İkincisi de Romanya'da oldu, güya Bükreş'in etrafından pas geçip devam ederiz diye girdiğimiz yolda trafiğe girdik, İstanbul trafiği gibi duruyor sürekli. Bi 20-25dk geçti, motor 107'de tutunmaya çalışıyor, en son biyerde bende kayış koptu, çıktım yoldan kaldırıma, 50-60metre gittim durdum sonra kapattım motoru.

Şu sanılandan rahat. Ben Tuono ile Avrupa turuna da giderim, gidiliyor. Ama akşam vakti bağdat caddesi falan gibi sürekli durulan yerlerde sıcak havada, çekilecek iş değil.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar