Arama sonuçlarınız

1. K

suzuki dl650 paslanma - alsam mi almasam mi?

selamlar. bi vstrom icin gorucuye gittim bu gun. motor 1 yildir kullanilmamis, oncesinde de calisir durumdaymis. simdi de calisiyor sikinti yok. fakat kapali alanda beklemesine ragmen arka amortisor ve frende paslanmalar var, fotograflarimi da cektim. ekzoz kotu durumda degil. bu parcalar bu...
  2. K

Motosiklet tavsiyesi

selamlar. kafam çok karisik, tavsiyelere ihtiyacim var. son motosikletim cbf150 gibi, tek silindirli fakat dusuk devirlerde guzel tork veren titresimsiz bi commuter'di. oturus pozisyonu ve konfor olarak hosuma gidiyordu. 10 bin km kadar kullandim, artik baska ve biraz daha buyuk motosiklet...
  3. K

SHOEI deri motosiklet ceketi hk.

selamlar. yurtdisindayim. uygun fiyata shoei marka hakiki deri motosiklet ceketi buldum ikinci el. satici yaklasik 20 yillik oldugunu soyledi. ceket cok iyi durumda fazla giyilmemis. fakat internete baktigimda shoei deri ceket ürünü 1-2 tane ikinci el bulabildim. sahte olmasin bu ceket? shoei...
  4. K

motorumu sattım, bir süre ara veriyorum

merhaba yoldaşlarım. mezun olup şehir değiştirdiğim için ve arkasından askere gideceğim için hüzünle motorumu sattım. tabi bunda sigorta fiyatlarının yüksekliği, usta-servis sıkıntıları, kış mevsiminde kullanmanın zorlukları da etkili oldu. ancak motosiklete bindiğim her seferinde çok keyif...
  5. K

trafikten çekilen motorun sigortası hakkında

merhaba. motorumun şu an sigortası yok. memlekete 600km uzaklıktayım. sürerek götürmeyi planlıyorum. ancak yolda en az 1 çevirmeye denk gelirim diye tahmin ediyorum. bu yüzden sigortasını yaptırıp götürmem gerekecek. memlekete gidince de uzun süre binemeyeceğim için motoru trafikten çekip garaja...
  6. K

sübap ayarı piston konumu hakkında

merhabalar. motosikletin sübap ayarını yapmak için ayar çentiğinin olduğu kapağı açamıyorum. peki pistonun doğru konumda olduğunu çentiğe bakmak dışında nasıl anlayabiliriz? piston en üst noktadayken de 2 farklı durum var diye biliyorum. sıkıştırma veya egzoz durumunda olması fark eder mi? doğru...
  7. K

zincir sallayan vuruntu

merhaba. motosiklet orta ayaktayken vitesi 1'e attığımda arka teker dönmeye başladığında 2-3 saniyede bir motor devrinde düzensizlik oluyor. tıkır tıkır çalışmıyor yani saat gibi. bu düzensizlikte de zincir sarsılıyor. motorda da hissediliyor bu vuruntu. bazen bu vuruntu sırasında stop ediyor...
  8. K

yollardaki katillere dikkat!

haber; http://www.ntv.com.tr/video/turkiye/otomobil-motosikletli-genclere-boyle-carpti,hcr-ei9nhkGXmDQ-o_GklA muhtemelen hız denemesi yapan 2 motorcunun video çekimi esnasında yaşanan olay. koruma ekipmanı yok. arabanın tamponu çizilmiştir belki, motorcuların hayatı kaydı (eğer iyileşirlerse...
  9. K

ilk defa gördüğüm ekipman - KOL AYNASI?

son zamanlarda aynamın omzumu ve dirseğimi göstermesi dikkatimi çekip duruyordu. gezinirken bunu gördü, adını da ben koydum. bir gifte buldum. açmak dns ayarı gerektirebilir; http://i.imgur.com/eSHPDJv.gifv açamayanlar için de 1 görsel ekleyeyim; ilk defa görüyorum. tam olarak kol aynası...
  10. K

Karbüratör hakkında fotoğraflı 2 soru

merhaba. karbüratörle uğraşıyorum bir süredir. çok şey öğrendim, yardımcı olan herkese teşekkür ederim. sadece 2 soru işareti kaldı. fotodaki soru işaretli yerin amacı nedir? çünkü hiçbir şey bağlanmıyor, içeriye de bir etkisi gözükmüyor. sadece dışarıdaki parçasının altında bir delik var, fazla...
  11. K

150cc diyafram sıkıntısı yardım lütfen fotoğraflı

herkese merhaba. motosikletin diyaframa giden boruları simsiyah isli şekilde olunca içini açmaya karar verdim. isli olması normal mi bilmiyorum. izlediğim bi videoda diyafram kısmı karbüratörün üzerindeydi, benimki ayrı bir yerde. standart 150cc cg karbüratörü. diyafram bu; videoda bu kısım...
  12. K

Pis karbüratör, ıslak buji, çalışmayan motor (fotoğraflı)

herkese merhaba. sıkıntılarım bunlar. marşa basar basmaz buji ıslanıyor. motor çalışmıyor. 15 gün önce çalışıyordu, 15 gündür hava şartlarından dolayı ve hasta olduğum için binemiyordum. benzin falan koydum ama çalışmıyor. karbüratördeki bu pislenmeler de uzun zamandır dikkatimi çekiyordu...
  13. K

buji yağlanması acil yardım lütfen

herkese merhaba. 1-2 marşa bastım motor çalışmadı. tahliyeden benzin akıtıp diğer bujiyi takayım dedim. 1-2 marşta bile yağlanmış üzerindeki buji. hemen kararıyordu, zengin karışım sanıyordum ama yağdan dolayı kararıyor sanırım. buji neden yağlanır? çözümü nedir? lütfen yardım edin. ustaya...
  14. K

karbüratör ve filtre tesisatının kirlenmesi

motorumda böyle bir sıkıntı var. yağ kalıntısı gibi ama orada yağın ne işi var bilmiyorum. siyaha yakın şekilde ufak tefek yerlerde lekeler var. sanki içinden sızdırıyor gibi. karbüratör ve hava bağlantısının oralarda var. motor blokunda, üst kapakta falan hiç sıkıntı yok. contalarda...
  15. K

sübap ayarı için alternatif sentil çakısı

herkese merhaba. ilk defa sübap ayarı yapacağım önümüzdeki günlerde. ancak sentil çakım yok. almak için de il merkezine gitmem lazım, ilçede motosiklet tamircisi yok. merkezde de bulacağım meçhul da neyse. kısaca bu işi yapanlar belki bilirler diye soruyorum, sübap ayarı için 0.05-0.08mm...
  16. K

arka fren(kampana) tutmuyor

merhaba. yol üzerinde çok az trafik olduğundan genelde motor freni + ön fren kullanıyordum. şans eseri fark ettim ki arka frenim tutmuyor. sanki bir şeye takılıyor gibi kampanalar. pedal basıyor sıkıntı yok, kampanadan gelen ses de yok ama sanki birileri kampanaları söküp almış gibi hiç bir şeye...
  17. K

tam iki şerit yolda 90 derece virajı hangi hızla dönüyorsunuz?

merhaba. emniyet şeritsiz, 2 şeritli bölünmüş yol, tam 90 derece köşeli viraja hangi hızla giriyorsunuz? sürekli kullandığım güzergahta 1-2 tane var böyle dönüşler, acaba çok mu yavaşlıyorum diye düşünmeye başladım.
  18. K

50cc motosiklet b sınıfı ehliyetle kullanılabiliyor mu gerçekten?

kesin bilgi mi? son 1-2 aydır çok duymaya başladım. memleketteyken arkadaşlarla baya iddalaştım kullanılmaz diye. ehliyetsizlikten değil sınıfı farklı araç kullanmaktan az ceza yersiniz dedim çünkü ben ehliyet alırken durum böyleydi. mantığıma da yatmıyor b sınıfıyla 2 teker kullanılması. biri...
  19. K

sübap ayarı, rölanti ayarı, hava ayarı sıralaması

herkese merhaba. fırsat bulduğumda bu 3 arkadaşa aynı gün sağlı sollu girişmeye karar verdim. üçü hakkında da bulabildiğim tüm görsel+yazılı kaynakları topladım. ancak her biri tek tek yapılmış, o yüzden bunların sıralaması nasıl olmalı? önce sübap, sonra hava, sonra rölanti diye düşündüm ama...
  20. K

2000 km'de 50ml yağ eksiltme/yakma

normal midir? motorum lifan em150l. motor bloğu cbf150 ile birebir aynı. öyle olunca yağ eksiltir mi diye korkuyordum ama 2000km sonra yağ değişimi yaptığımda 50ml kadar eksik olduğunu gördüm. bu da biraz fazla koymaktan kaynaklanıyor olabilir emin değilim. egzozda yağ yakma belirtisi yok, bu...

Yeni mesajlar