buji yağlanması acil yardım lütfen

herkese merhaba. 1-2 marşa bastım motor çalışmadı. tahliyeden benzin akıtıp diğer bujiyi takayım dedim. 1-2 marşta bile yağlanmış üzerindeki buji. hemen kararıyordu, zengin karışım sanıyordum ama yağdan dolayı kararıyor sanırım. buji neden yağlanır? çözümü nedir? lütfen yardım edin.

ustaya gittiğimde daha önce yaptığı gibi 'motoru yarmamız lazım en az 500 lira masrafı var' diyecek çünkü.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:17 ----------

bu arada motorda yağ yakma yok. neredeyse hiç yok. 1 litre yağı yaklaşık 950ml olarak geri aldım 2000km sonunda. egsoz dumanı siyaha kaçıyor biraz. hep zengin karışım sanıyordum hava ayarını falan kurcalıyordum düzelme olmamıştı. artık kesin olarak eminim başka sıkıntısı var.

bujinin altına ikinci bir conta daha tak yaglama kesebilir...ayrıca bujiyi yaglayacak kadar yağ kalıyorsa baya eksiltmede yapması lazım...fazla benzin ile boğulmadigina eminmisin ? yağ eksilmiyor yazmışsın da...

bujinin altına ikinci bir conta daha tak yaglama kesebilir...ayrıca bujiyi yaglayacak kadar yağ kalıyorsa baya eksiltmede yapması lazım...fazla benzin ile boğulmadigina eminmisin ? yağ eksilmiyor yazmışsın da...

bu zamana kadar hep fazla benzin gibi geliyordu bana. hafif boğulma vardı falan. bi de soğukken iyi çalışıyor ısınınca tekleme yapıyor. ama 2 marş bastıktan sonra bujiyi çıkardım bildiğin ıslak siyah yağ vardı üzerinde. yağ yakma eksiltme yok.

O yağ değil benzindir boğulduğu için çalışmaz karbüratörüne bir baktır bence yağ yakan motor gri duman atar

Subaplardan kaçırıyor olabilir, benzer durum başıma geldi her şeyi gözden geçirdim ve sonunda subap çıktı.

yağ değil o. motorun hava yakıt karışımı orantısız. egzozdan siyah duman çıkması fazla yakıt oranı demek mavi duman yağ yakıyor demek. motorun karbüratör resmi var mı ? çinlilerde genelde standart tek tip kullanılıyor merak ettim. resmini atarsan ayar konusunda yardımcı olabilirim

sübaplar sıkı mıydı? nasıl çözüldü problem?

Sıkı ya da gevşek olması değil, subaplar yuvalarına tam oturmuyordu, söktüm alıştırma macunu ile biraz uğraştım ve iyi bir subap ayarından sonra düzeldi. Bu sıkıntılar genellikle hava soğutmalı motorların fazla km yapmalarından olabiliyor.Hava filtresinden kaynaklanan kirlilik te subap yuvalarını zamanla mikro boyutlarda bozup tam oturmama yapabiliyor yani ihtimal olabilir diyorum.

jigle açık kalmasın dostum sogukta rahat calısıyor ısınınca teklıyor dıyorsun jıgledeki zengin karısım da yapıyor olabılır

jigle açık kalmasın dostum sogukta rahat calısıyor ısınınca teklıyor dıyorsun jıgledeki zengin karısım da yapıyor olabılır

yok jikleden değil ama hava ayarı falan bozuk sanırım. en temizi karbüratörü filtreyi komple söküp bakmak. oraya kadar girmişken üst kapağı da söküp sübaplara da bakıcam malzemeleri ve ortamı ayarlayabilirsem.

herkese merhaba. 1-2 marşa bastım motor çalışmadı. tahliyeden benzin akıtıp diğer bujiyi takayım dedim. 1-2 marşta bile yağlanmış üzerindeki buji. hemen kararıyordu, zengin karışım sanıyordum ama yağdan dolayı kararıyor sanırım. buji neden yağlanır? çözümü nedir? lütfen yardım edin.

ustaya gittiğimde daha önce yaptığı gibi 'motoru yarmamız lazım en az 500 lira masrafı var' diyecek çünkü.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:17 ----------

bu arada motorda yağ yakma yok. neredeyse hiç yok. 1 litre yağı yaklaşık 950ml olarak geri aldım 2000km sonunda. egsoz dumanı siyaha kaçıyor biraz. hep zengin karışım sanıyordum hava ayarını falan kurcalıyordum düzelme olmamıştı. artık kesin olarak eminim başka sıkıntısı var.

külbüratör kapağını sökme eyer bujinle alakalı değilse buji pislik yapıyorsa yağlanmamı eminmisin neyse

buji pislik yaparsa patlaması düşük yada yüksek olaiblir yani buji kablosu kaçak yapıyormu bir bak anlamadıysan bantla bir sar öyle dene sonra bide bujiyi kaliteli al öyle dene yinemi olmuyormu o zaman BENZİN benzinmi bir bak benzincini değiştir ayarlarına bak cok benzin gelmesin falan bunlar kolay ..

yağ yanma odasına sadece sekmanlardan gelebilir veya gömlekte cizik çatlak vardır sübab falan yağ atsa egzoz duman manyagı olur yağ azaltmıyorsa sen buji yenile kabloyu güzel bir sar

külbüratör kapağını söküp ne yapıcaksın sallıyorum sübab yağ kaçırıyor dedi bir arkadaş kaçırdı diyelim ne yapacaksın frezemi var evin alt katında :cherry:

SAKİN OL SIRASIYLA KABLO SAR BUJİ YENİLE SONRA YİNE YAPIYORSA KOMPRESYON ÖRÇMEN LAZIM KAÇAK GÖÇEK ANLARSIN SÖKMEDEN YADA SÜBAB DİCEM AMA EYER ÇÖZÜLMÜYORSA EVDE YAPILACAK İŞLER DEĞİL DİKKATLİ OL .. USTANI İYİ SEÇMEYİ UNUTMA :rendeer:

buji yağlanıyorsa yağlı benzin koymuş olabilir petrolde pompacı yanlışlıkla başıma gelmişti mazot koymuş deponun içine benzinle karışmış ha bire buji yağlıyordu sonra düzeldi aldığın benzine dikkat et yağsız benzin kullanıcaksın sorun çözülmezse sekmanlardan yağ kaçırıyorda olabilir motosikletin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar