Arama sonuçlarınız

1. bilginozi

İstanbul gişelerde radar varmı ?

Arkadaşlar pazartesi günü iş görüşmesi için 600rr ile bursa-istanbul yol yapacağım. Merak ettim şu; bende ogs var. Dolayısıyla bir gişeden geçip diğerine hangi hızda varmıdığımı ölçen ve ceza yazan bir sistem varmı? Ne önerirsiniz?
  2. bilginozi

Elektrikli motosiklet projesi

Arkadaşlar, uzun zamandır aklımda olan uzun zaman içinde harcamakta olduğum yakıt masrafından tasarruf etmemi saylayacak e-bike üzerine araştırmalar yapıyorum. Belli bir aşamaya geldim. İçerik şöyle olacak, - 15kw gücü karşılayabilecek controller, çekiş kontrol sistemli, - 520cell li-ion pil...
  3. bilginozi

Otomatik Zincir yağlama sistemi (50TL maliyetli)

Arkadaşlar merhaba, Daha önce birkaç başlıkta otomatik zincir yağlama sistemi ile meşgul olduğumdan bahsetmiştim. Sistemin montajını geçen hafta tamamladım. Prensip olarak zamanlayıcı devre, solenoid valf ve yağ tankından oluşmakta. Bildiğimiz 10-40 motor yağı ile çalışıyor. Zamanlayıcı devre...
  4. bilginozi

600rr Kaza, çarpma

Arkadaşlar merhaba, oruçlu ve dalgın motosiklete binmenin sonucu olarak böyle bir kaza yaşadım. Öndeki aracın durduğunu çok geç farkettim. 5mt kala fren yaptım ancak 55km den 36km ye düşebildim. Kaçma payım da çok vardı aslında ama işte bunu algılaıp düşünebilecek kafa olmuyor insanda...
  5. bilginozi

Hasarlı Cbr 1000rr arıyorum.

Arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı gibi hasarlı 2008 ve üzeri cbr 1000rr arıyorum. Toplayıp abs ve çekiş kontrol takıp öyle kullanmayı düşünüyorum. Danıştığım husus bunun için nerelere bakmalıyım. Fikri olan varsa dinlemeye hazırım. Teşekkürler.
  6. bilginozi

İlk Motorum 600RR

Evet arkadaşlar, hafta sonu paylaştığım kaza videosunun ardından bazı şeyleri irdelemenin iyi olacağını düşünüp sürüş videom üzerinden bu motoru nasıl daha iyi kullanırım noktasında yüksek cc spor motosiklet kullanan arkadaşların fikirlerini almak istiyorum. 22 ağustasta aldığım motosikletin 13...
  7. bilginozi

600rr Kaza

Arkadaslar merhaba, Dün 600rr ile küçük bir kaza geçirdim. Özetlemek gerekirse tali yoldan yolun ortasına kadar çıkan bir araç, yol hafif sağa virajlı olduğu için gidon da tam düz değildi, asvalt da kabak olunca ön frene hafif dokunmamla beraber ön lastik kayıp hemen tekrar tutunca gidonu iyice...
  8. bilginozi

600rr Abs sistem montajı hakkında.

Arkadaslar bildiğiniz üzere türkiyede 600rr abs yok. Ancak biraz araştırma yapınca abs sistem şemasına ve parça listesine ulaştım. Bulduğum linklerden bir tanesi aşağıdadır. http://www.motorcyclegoodies.com/oemparts/a/hon/511a94a1f870022e4ccd38d1/abs-control-unit-cbr600ra Teorik olarak...
  9. bilginozi

Yurt dışında çalışmak ve yaşamak hakkında (lütfen bildiklerinizi paylaşın)

Arkadaslar merhaba, Çok uzun zamandır üzerinde düşündüğün bir konu var, başlıkta yazdığım üzere yurt dışında çalışmak ve yaşamak. Ben alüminyum dış cephe giydirme sistemleri üzerine çalışan ve bu sektörde 8.ci yılını yaşayan bir kişiyim. Yaptığım meslek 2000 ve daha sonraki birkaç yılda çok...
  10. bilginozi

Az Daha motosikletlinin üzerine şerit değiştirecektim!!!

Arkadaslar az önce işten opel vivano ile eve geldim yolda gelirken sıkışık trafikte serit değiştirmek için sinyal verdim aynadan sol tarafı kontrol ettim solda bir araba gördüm ama aramızda şerit değiştirecek kadar mesafe vardı tam şerit değiştirecektim ki oda ne birden bire sanki gökten inmiş...
  11. bilginozi

Motosikletçi hayata pamuk ipliğiyle mi bağlıdır?

Arkadaslar merhaba, Arkadasımda Kawasaki er-6n var. Geçen gün beni biraz gezdirmesini rica ettim. Dün de Kawasaki versys de artçı oldum. Motosikletin üzerinde seyir halindeyken çok tuhaf duygular yaşadım ve korktum da. Neden bilmiyorum ama lastikler her an yoldan kesilecekmiş hissi...
  12. bilginozi

Kazalar HAKKINDA

Arkadaslar dün bir motorcu abimizi daha kaybettik. Tüm motosiklet camiasının başı sağolsun. İnşallah bu kazalar artık yaşanmaz. Kazanın ne zaman nasıl olacağını kimse tahmin edemiyor. Eminim motosiklet kazası geçirenlerin önemli kısmı tecrübeli ve profesyoneldir. Mesela düşük cc motosikletler...
  13. bilginozi

Rusya Gezi FOTOĞRAFLARI(bakmadan geçmeyin)

Arkadaslar geçtiğimiz aralıkta iş nedeni ile rusyadaydım. fotoğraf makinemle güzel kareler yakaladım ve sizinle paylaşmak istedim. Rusya izlenimlerim: Bilindiği gibi gerçekten soğuk bir iklimi var ama oradaki -5°C yi bursadaki +5°C ye tercih ederim. Güzel kızlarıyla ünlü rusyanın kızları...
  14. bilginozi

Kaza: Nerede, Ne zaman(lüften iştirak edin)

arkadaslar 1 seneye yakın zamandır motosiklet ile ilgili teorik bilgilerimi geliştirmekteyim. okuyup araştırıyorum. ve hepimiz biliyoruz ki motorcuyu en çok korkutan konuların başında kazalar gelir. ve yine hepimiz biliriz ki motosiklet araba gibi bir kaportaya sahip olmadığı için kaportasını...
  15. bilginozi

Araba mı yoksa Motosiklet mi?

arkadaslar bazılarımızın arabası olabilir olmayanlar için soruyorum istediğiniz model arabayı alacak kadar paranız olsa arabayı mı tercih edersiniz yoksa motosiklet mi benim hayattaki en büyük zevkim motosiklettir ondan hiçbirşey için vazgeçmem mi dersiniz? Şimdi bu nerden aklıma geldi bugün a2...

Yeni mesajlar