Arama sonuçlarınız

1. S

HGS Ceza ve Plaka Benzetme Dikkat

kullanmadığım vintrinlik çekme belgeli bir motorum var 2000 model. dükkanın ortasında duruyor yaklaşık 25 senedir. Dün ptt hgs cezası gönderdi 20 senelik çekme belgeli araç sağdan soldan vızır vızır geçmiş. Plaka kopyalama olayı değil anladığım kadarıyla. 34 XY 521 plaka benim aracımın büyük...
  2. S

Ruhsata Yanlış Model Girilmesi

Yakın zamanda 2004 model projelik Honda cgl 125 aldım, alırken ruhsattaki motor ve şasi numarasini inceledim sadece. Modele tipe bakmadım. Motor çekme belgeli ve muayeneye sokacağım. Sorun burda başlıyor ruhsatta motosiklet markası Honda ama modeli activa 100. Aldığım kişiye de sordum durumu ilk...
  3. S

Taurozzi Pendulum Engine (Taurozzi Sarkaç Motoru)

Mekaniğe merakım var youtube da dolaşırken rastladım ilginç, belki benim gibi mekaniğe meraklı forum üyelerinin de ilgisini çeker. belki daha önceden konusu açılmıştır bilemiyorum ama yine de videoyu buraya bırakayım. Arjantinli mühendis abimiz böyle bir motor çeşidi bulmuş, hatta ilk youtube...
  4. S

Ruhsat Alınır ne demek?

1 hafta once istanbulda gece saatlerin henuz 1 gun once aldigim cbf 150 motorumu caldirdim. Motoru calinti ihbari vermeden buldum ama şasi numarasini kazimislar. Şasi numarasini yeniden yazdirmak cok uzun surecegi icin parcaya ayirmak icin ilan verdim ama gelen mesajlarin cogu motor sende...
  5. S

Motosiklet Ustalarının ve Motosiklet Yedek Parçacılarının Aşırı Şekilde Tok Olması

Motosiklette ufak bir arıza çıkıyor, yanımda alet edevat yok olsa kendim yapacağım. Yakında bir motorcu arıyorum, bulduğumda gidiyorum yanına durumu anlatıyorum, ücreti neyse vereceğimi de belirtiyorum. Yapacağı iş 2 civata sıkmak, alet ödünç verse ben bile halleder parasını veririm. Aldığım...
  6. S

Katranlaşmış motor yağı nasıl çıkar?

Elimde 2005 model honda wave 110 cub var çift debriyajlı. Eski sahibi o kadar hor kullanmış ki sanırım aldığından bu yana hiç yağ değiştirmemiş en son silindir piston kitlenip kalmış. İçindeki yağ kağıt veya kabuk gibi olmuş motorun iç kısmına resmen yapışmış bütün heryeri tıkamış. Bu katran...
  7. S

Yuki Scrambler 125

Sahibindende gezerken gördüm. Alıp normal motoru custom yapmakla uğraşamayanlar için güzel alternatif ama fiyatı konusunda iyi yorum yapamayacağım. Şekli şemali yerinde arka fren disk ön ters maşa ve arka monoshock amortisör 6 vites enjeksiyonlu ama su soğutmalı olsa daha iyi olurmuş...
  8. S

Vitesli Cub Debriyaj Sorunu

Mondial Hyena 100 motor var 4 vites debriyajlı. 0 1 2 3 4 0 şeklinde vitesli. 3. vites dişlisi kırıktı değiştirip makinayı topladım fakat debriyajda sıkıntı oluştu. Sıfır debriyaj plaka aldım 2li. Debriyaj telini defalarca ayarladım. Debriyaj yaylarını değiştirdim. Motorun sorunu şu...
  9. S

Cup-Cg Tesisat Uyumu?

Elimde eski 100 lük cub var. tesisatında temassızlıklar ve eksiklikler var. Cg tesisatı uyar mı acaba? cdi beyin, statör ve konjektör bağlantılarını cub a göre sokert yapacağım. Cevaplar için şimdiden tşkler. (sıfır cub tesisatı bulamıyorum motorcularda)
  10. S

50cc Krank Değişimi 110cc Krank

Elimde kuba dragon 50 var, normal olarak 39mm silindir çapı ve 41.4mm krank stroke ben bunu üst kapak ve silindir 52mm yaptım ama şanzıman dişlilerini yiyor 3. vites genelde 2. şanzıman dişli değişimi yaptım bunu yapmışken 110cc cupa a ait 52.4mm silindir ve 49.5mm stoke sahip krank takayım...
  11. S

Motosiklet Bayilerinin Tokluğu

Bugün motora başlayacak genç bir kardeşim için motora bakmaya gittik. 2. el temiz kullanılmış bir motoru beğendik motorun sıfırı 5400tl. 4000tl fiyat çektiler 2bin km de motor. 3750tl teklif ettik kabul etmedi tamam dedik 4000tl verelim bari bir kask hediye edersen alalım yolda trafik çevirip...
  12. S

Honda CM125 Motor Yarma

Elimde honda cm125t alt motor var, elektrik tesisatını şemadan bakarak kendim çektim. Motor bloğunda contadan kaynaklı yağ sızıntısı var tamamıyle conta seti değiştireceğim (bu arada mondial mct conta seti uyuyor) Ama motoru yarmak için ne denediysem olmadı bütün bağlantı vidalarını söktüm...
  13. S

Amortisör borusu değiştirme

100cc cup'a ait amortisörün o parlak olan kısmı yamuldu, onu değiştirmek istiyorum. Yalnız bir sorun var amortisör altındaki alyan 5 vida boşa dönüyor. Bunu sökmenin bir yolu var mı? ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:55 ---------- resimdeki...
  14. S

Honda CM125 e Tesisat

Elimde alt motor olarak honda CM125 modeline ait alt motor var bunu kt125 e takacağım ama piyasada tesisatını bulamıyorum. 2 adet cgye benzer cdi beyni ve 2 adet buji ateşleyicisi var Tr de ramzey qm125-10v, regal raptor dd125 ve zealsun zs125-4 olarak klonları gelmiş onların da tesisatları ve...
  15. S

Statör-Konjektör Kablo Renkleri

motosiklet statörden çıkan (yan sol kapak) 3ü konjektöre diğer 2si tesisata giden 5 kablo var. konjektöre giden 3 kablonun hepsi düz sarı tesisata giden 2 kablo kırmızı ve yeşil konjektöre giden 3 sarı kablonun bağlanmasında fark olur mu ? yani sarı kabloların hepsi aynı işlevdemi yoksa...
  16. S

Manyeto Tası Dişlisi

elimde 2 adet motor var aynı modele ait suzuki gn250 yan kapakları, marş motorlarını, silindir piston ve üst kapakları söktüm, 2 motorda vites 1 de iken statör tasının arkasındaki dişli (aynı zamanda marş motoruna da aktarma bağlanan) bir motorda geriye doğru boşa dönerken (ileri doğru statör...
  17. S

Kesme Biçme işlemi için Kaynak Makinası

Kendi çapımda eski motor şasilerini kesme ve delme gibi oynamalar yapıyorum lakin eksik olan şey kaynak makinası elimde dededen kalma bir kaynak makinası var eski tip ama yaptığım kaynaklar pek sağlam olmuyor youtube da sürekli şasiye kaynak yapanlar görüyorum fakat farklı tarzda kaynak...
  18. S

Benelli TNT 249-S

https://www.rksmotor.com.tr/model/tnt-249-s/ sanırım benelli tnt250 yi yeniden başka isimle piyasaya sürmüş Silindir Hacmi: 249,6 cc Motor Tipi: 4 Zamanlı, Çift Silindir, 8 Valf Şanzıman: 6 Vites Maksimum Güç: 31,51 HP @ 11000 rpm Maksimum Tork: 21,20 Nm @ 9000 rpm Çap x Strok: 61 x 42,7...
  19. S

Ayak Marşı sorunu

mondial xtreme 150 var, el marşından kolayca çalışırken ayak marşından bir türlü çalıştıramadık. ayak marşına basıldığından aşırı zorlanıyor hiç çalışmıyor, bazen o kadar zorlanıyor ki marş pedalını geriye atıyor nerdeyse motor devrilecek gibi bazen normal basıyor ayak marşı ama yine...
  20. S

Marş sorunu

motor monero xf 200 ayak marşı yok(orjinalinde yok), sadece sağ kumandada elektronik marş var. akü sıfır yeni alındı Marşa basınca ışıklar zayıflıyor ama ses yok, marş rölesi ve marş motorundan şüpheleniyorum. Marş rölesini iki kutup kısa devre yapıyor ateş çıkıyor. Marş motoruna aküden direk...

Yeni mesajlar